天台種野... ...借花敬佛...鄰居的超越節瓜重現

作者: 曇花一現 發表于 2008-3-28 12:26:57
126360 1279
maymay靚 發表於 2008-9-26 23:47:13 |顯示全部樓層
新仔, D人話月亮係外國既圓, 估唔到葉都係外國既靚.....
回復

新仔 發表於 2008-9-27 13:18:11 |顯示全部樓層
唔知曇花嘆完世界未呢
回復

曇花一現 發表於 2008-9-27 17:12:25 |顯示全部樓層
返左黎啦 ... 得好開
天台既植物無事 ...
回復

BanbieChan 發表於 2008-9-27 17:23:23 |顯示全部樓層
曇花你返嚟嗱
回復

sandylam 發表於 2008-9-27 18:14:14 |顯示全部樓層
唔知曇花帶左咩返黎呢?
回復

曇花一現 發表於 2008-9-27 18:19:17 |顯示全部樓層
回復

新仔 發表於 2008-9-27 22:20:48 |顯示全部樓層
曇花 :

我都同你 SAY HI ! WELLCOME BACK   ^ - ^
回復

新仔 發表於 2008-9-28 05:34:16 |顯示全部樓層
曇花.......你就好啦......天台既植物無事 ...

昨晚一場狂風曓雨後........我既小南瓜

回復

新仔 發表於 2008-9-28 05:40:56 |顯示全部樓層
好彩整得番

小蜜瓜BB大命不死

回復

BanbieChan 發表於 2008-9-28 09:04:07 |顯示全部樓層
新仔
好彩南瓜冇事
蜜瓜BB加油呀
回復

maymay靚 發表於 2008-9-28 17:31:21 |顯示全部樓層
曇花, 返左hk. 好呀....... wellcome
新仔.. 你個邊都刮大風, 有無分幾多級??? 蜜瓜好彩救得番.....
回復

新仔 發表於 2008-9-28 22:41:44 |顯示全部樓層
maymay靚

我呢道無分幾多級風,
也沒有打風, 只不過係昨晚一場狂風曓雨太利害, 所以小蜜瓜..........
好彩救得番
回復

maymay靚 發表於 2008-9-28 23:00:46 |顯示全部樓層
新仔... 請教 哈蜜瓜 係 (欄滕) 嗎..?? 會(欄) 到幾高呢???
回復

惡姨 發表於 2008-9-28 23:08:06 |顯示全部樓層
新仔, 好彩個小瓜瓜仲好健康, 你衹係用樹枝仔搭棚比佢就夠咩?? 好似危危乎喎................
回復

新仔 發表於 2008-9-28 23:41:14 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-9-28 23:00 發表
新仔... 請教 哈蜜瓜 係 (欄滕) 嗎..?? 會(欄) 到幾高呢???http://lanshinetweb.myweb.hinet.net/msn/love/l%20(53).gif

maymay靚

我呢棵係台灣小蜜瓜(迷你), 所以葉片吾係太大片,
我就執d樹枝翻黎搭棚,
我相信所有瓜類都係 (欄滕) ,冇話會(欄) 到幾高, 只要係健康就會一路往前生長,
問題係<大種瓜>就要搭個大d既棚,仲記吾記得我既南瓜田呀 ?
由於係大種如要搭棚相信要好大,如果你有地方哈蜜瓜滕就可以四處欄
希望幫到你啦 !!!
回復

曇花一現 發表於 2008-9-29 00:28:33 |顯示全部樓層
各位朋友 ... maymay, 班比, sandylam, 新仔, sandylam, alilovebyj, 惡e ...

我係星期三去翟道翟market
由星期六,日乜野都賣, 變左淨係賣植物, 而且車可以駛入, 不過d人好有禮貌, 成個下午都無人亂砵車
其實有泥有根既植物都唔可以帶入境 ...今次我好守法 ... 因為 ... 因為 ...
行暈成個market ... 腳仔都軟 ... 都無乜新野 ...
可能上得黎呢度多, 乜都係呢度見過喇  
最後買左柸好好味既冰凍咖啡 ... 完結行程
手信 ... 當然有啦
回復

曇花一現 發表於 2008-9-29 01:01:20 |顯示全部樓層
今日我請食無花果 好香, 清甜
回復

BanbieChan 發表於 2008-9-29 07:46:02 |顯示全部樓層
曇花早晨呀無花果3Q
回復

新仔 發表於 2008-9-29 08:49:14 |顯示全部樓層
原帖由 曇花一現 於 2008-9-29 01:01 發表
今日我請食無花果 http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(91).gif 好香, 清甜
http://i148.photobucket.com/albums/s32/My_flow ...

曇花 :

無花果係0米泰國買架

D 可吾可以種架?
回復

新仔 發表於 2008-9-29 09:09:35 |顯示全部樓層
原帖由 惡姨 於 2008-9-28 23:08 發表
新仔, 好彩個小瓜瓜仲好健康, 你衹係用樹枝仔搭棚比佢就夠咩?? 好似危危乎喎................

惡姨

係呀...........我呢款係迷你種蜜瓜

所以吾算好大棵, 我用樹枝仔搭棚比佢都頂得住

自從塔棚後我就搭得好穗陣喇...........請放心
回復