呈呈家的小天地

作者: jessicayip31 發表于 2011-7-2 00:13:59
41867 535
jessicayip31 發表於 2011-7-5 17:57:47 |顯示全部樓層
jessicayip31 發表於 2011-7-4 22:27
仲有種左兩年既火龍果.

佢都幾粗生, 舊年我要生bb, 新手媽媽, 完全無打理過佢大半年, 無淋水都無事! 好利害!! 仲生得好大棵.哈...
回復

mplc 發表於 2011-7-6 13:23:48 |顯示全部樓層
因為佢有貓屎肥~
回復

jessicayip31 發表於 2011-7-6 13:48:01 |顯示全部樓層
一提貓屎真係想死! 成盆都係!! 哎~
回復

jessicayip31 發表於 2011-7-6 15:57:20 |顯示全部樓層
朱頂蘭係咪應該要分盆啦呢?!

回復

wai121 發表於 2011-7-6 23:20:34 |顯示全部樓層
jessicayip31 發表於 2011-7-5 15:02
剛剛換左盆兩日咋~

我都發咗批青瓜但冇粒得!
回復

jessicayip31 發表於 2011-7-6 23:29:44 |顯示全部樓層
依~ 我又係喔, 我發迷你青瓜苗, 都出唔到芽!
回復

zoeyuhk 發表於 2011-7-6 23:57:35 |顯示全部樓層
我啱啱發左兩粒, 偷睇過佢地, 三日出左根啦.....
反而我係節瓜發唔到
回復

jessicayip31 發表於 2011-7-7 00:03:35 |顯示全部樓層
應該係種子問題啦! 無計~
回復

zoeyuhk 發表於 2011-7-7 00:05:53 |顯示全部樓層
我發左8粒節瓜都未有反應...唉....
回復

jessicayip31 發表於 2011-7-7 00:08:31 |顯示全部樓層
大家一齊加油!!

yes....努力~~~  發表於 2011-7-9 18:46
回復

mplc 發表於 2011-7-8 07:36:58 |顯示全部樓層
jessicayip31 發表於 2011-7-6 15:57
朱頂蘭係咪應該要分盆啦呢?!

我昨天早上見到伯伯都幫佢既朱頂蘭分盆啊~
回復

jessicayip31 發表於 2011-7-8 12:47:04 |顯示全部樓層
係啊! 我呢兩日會找時間分, 你都過來玩?!
回復

jessicayip31 發表於 2011-7-9 12:51:42 |顯示全部樓層
7月5日下種的種子, 有幾盆發芽了!

回復

jessicayip31 發表於 2011-7-9 12:55:38 |顯示全部樓層

昨天買左個地捫金菠蘿留頭試下種先~

回復

jessicayip31 發表於 2011-7-9 13:04:03 |顯示全部樓層

準備幫盆朱頂蘭分盆先~

回復

jessicayip31 發表於 2011-7-9 13:09:38 |顯示全部樓層
好在屋企有工具, 好實啊! 換完盆令令啦~   留左好多俾花友種啊! 有興趣者請去分享版睇下啦!!

回復

mplc 發表於 2011-7-9 17:56:51 |顯示全部樓層
好多喎~
回復

jessicayip31 發表於 2011-7-9 21:36:34 |顯示全部樓層
係喔~ 唔搞佢都唔知原來佢真係逼得甘緊要!! 要快d找人收養先得啦!!
回復

jessicayip31 發表於 2011-7-10 00:11:54 |顯示全部樓層
成棵樹甘利害~~ 甘咪有好多剌! 有無相睇下啊? 好想見識下!
回復

jessicayip31 發表於 2011-7-10 09:35:02 |顯示全部樓層
好哇~
回復