鄰居撒鹽落天台農作物

作者: coacoa 發表于 2009-9-24 02:49:28
10525 114
hellokitty_971 發表於 2009-9-26 12:02:58 |顯示全部樓層
滅亡前幾天影的. 之後還大了幾個size
南瓜

滅亡了...   ><

http://i66. ...
coacoa 發表於 2009-9-26 02:07

嘩..好多鹽呀..好離譜呀
大家咁攪落去都唔係辦法, 佢惡毒佢既事,
你快d 搵地方搬啦, 唔使浪費咁多精力同心力係d 無謂人身上呀
回復

hellokitty_971 發表於 2009-9-26 12:07:37 |顯示全部樓層
原居民...我隔離屋今日就係咁樣話自己 !!!!!
我bf 係天台同佢嘈起上黎```我即刻帶左相機上去拍video
佢想打我. 推我落樓梯. 不過佢老婆阻止佢.

不過睇得出佢地係無文化既人
但我有個懷疑
呢件事未必係佢兩公婆做.  ...
coacoa 發表於 2009-9-24 23:49

我住左4 年村屋, 深深感受到原居民係大晒架,
等我狗狗死左, 我絕對唔再住村屋
回復

irishuen 發表於 2009-9-26 12:08:29 |顯示全部樓層
嘩! 佢d 鹽都好明顯喎~
回復

阿晴 發表於 2009-9-26 12:13:31 |顯示全部樓層
嘩~~ 咩人黎ga?! 咁無賴ge!!
聽到都嬲!! 支持你喔~~
不過如果比著我, 我唔想同佢嘈, 搬走仲好, 咁樣住落去都唔開心, 越住落去越成日擔心, 都唔知下次佢會搞d乜, 落鹽在花事小, 最怕佢地傻起上黎傷到人~
回復

新仔 發表於 2009-9-26 12:14:16 |顯示全部樓層
唉.........見到你D南瓜咁比人害死, 我都鄧你心痛!!!add8icon
回復

avery 發表於 2009-9-26 12:14:54 |顯示全部樓層

一生仔就可以分地起樓黎賣, 含住金鎖匙出世個個好食懶飛無所事事好食好住, 得閒就隊酒賭錢溝女蝦蝦霸霸搞搞震, 直至終老, 梗係大晒 ~~
回復

hellokitty_971 發表於 2009-9-26 12:17:32 |顯示全部樓層
一生仔就可以分地起樓黎賣, 含住金鎖匙出世個個好食懶飛無所事事好食好住, 得閒就隊酒賭錢溝女蝦蝦霸霸搞搞震, 梗係大晒 ~~
avery 發表於 2009-9-26 12:14

好長..........細.... 紳士-點頭.gif
回復

啦啦啦 發表於 2009-9-26 12:22:54 |顯示全部樓層
非常同意"植物都有生命", 我當我D花係仔女看待, 佢地生得幾差, 自己幾咁忙都會去照顧佢地, 有病有蟲亦唔會隨便放棄. 佢咁做, 同之前西貢毒狗案的兇徒一樣歹毒 ...
sammy 發表於 2009-9-26 11:43

agree!~~
回復

擔泥 發表於 2009-9-26 12:58:53 |顯示全部樓層
一生仔就可以分地起樓黎賣, 含住金鎖匙出世個個好食懶飛無所事事好食好住, 得閒就隊酒賭錢溝女蝦蝦霸霸搞搞震, 直至終老, 梗係大晒 ~~

咁又唔係全部都係咁o既 ...
回復

coacoa 發表於 2009-9-26 23:55:43 |顯示全部樓層
今日業主無啦啦打黎話可能係個天台水箱滿左漏d咸水出黎wor
chi sin. 漏鹽出黎?!!!!????!?!

ps 業主同隔離屋應該有親戚關係.

我可唔可以去小額錢債審裁處告佢????
回復

cross 發表於 2009-9-27 00:16:04 |顯示全部樓層

我都想./  .\
回復

elsa 發表於 2009-9-27 00:42:57 |顯示全部樓層
如果係"人為",d鹽都灑得好誇張喎,
回復

lameric 發表於 2009-9-27 02:18:15 |顯示全部樓層
我諗業主想趕你走喇...可能隔離屋想要埋你個單位.
回復

sammy 發表於 2009-9-27 02:35:51 |顯示全部樓層
問題係得你一個覺得唔妥, 你男友屋企人又未必會肯因為你搬
回復

coacoa 發表於 2009-9-27 04:33:06 |顯示全部樓層
屋企人係呢件事前已經想搬```租約下年年頭到期架啦
反而係我唔想```我喜歡呢區

業主其實無乜野. 不過我聽日都會打去嘈.
係隔離屋煩佢啦我估
如果佢地係好感情 . 就叫業主唔連天台租出去咪得lor```
我見隔離d屋好多天台都丟空. 係我住緊呢間孖屋咁旺天台.
回復

coacoa 發表於 2009-9-28 05:34:14 |顯示全部樓層
剛剛打好封formal complaint letter 聽日晒埋相應該會寄出的了.

頭先再想天台移植左d豆豆.
露台唔夠位種. 一定係天台架啦.
呢2日會裝埋個眼仔. 琴日買左
回復

johnny 發表於 2009-9-28 19:44:23 |顯示全部樓層

不是每一個都如此...也有一些好性情的.我們園藝館中也有所謂的原居民,可是修養非常好的.
我下個月也搬到村屋.....還好屋子是某發展商建造的,應該類似的問題會少一些吧.
回復

avery 發表於 2009-9-28 21:43:15 |顯示全部樓層
不是每一個都如此...也有一些好性情的.我們園藝館中也有所謂的原居民,可是修養非常好的.
我下個月也搬到村屋.....還好屋子是某發展商建造的,應該類似的問題會少一些吧. ...
johnny 發表於 2009-9-28 19:44

係既係既  ~  我地都識佢添 ~~我唔應該一竹篙打死一船人  ~~~

曄 ~ 搬村屋 ~~ 你一定種花種到傻 ~~~ 恭喜 恭喜 ~~~
回復

Kiann 發表於 2009-9-29 00:08:09 |顯示全部樓層
今日業主無啦啦打黎話可能係個天台水箱滿左漏d咸水出黎wor
chi sin. 漏鹽出黎?!!!!????!?!

ps 業主同隔離屋應該有親戚關係.

我可唔可以去小額錢債審裁處告佢???? ...
coacoa 發表於 2009-9-26 23:55

嘩!有D人就話用個籮x諗野,點解您個業主用個x柚講野.乜咁臭o既?
D海風吹埋黎,我個玻璃篷真係有D鹽的結晶附左係鋁架,但係好薄好分散,您嗰D係成堆喎,我見到都覺得好扯火!玩facebook farm town,D 植物來不及收割,go waste左,都好心痛啦!莫講話您嗰d係實實在在的生物.
如果真係好似您個業主咁講,咁您廁所個坐廁同埋屎渠咪好易塞,成堆喎!沖水都去唔切啦!容乜易爆屎渠架?
我覺得係個對父母有問題.如果唔係佢地做,佢地都會覺得好奇怪啦!一定去問D仔女,唔到D仔女唔認喎!唔係佢地撒鹽,唔通您半夜夢遊自己撒咩?佢地真係 chi sin架.您都係叠埋心水搵過第二間,個天一定會幫您搵到間筍盤,然後安排個比佢地仲惡仲難纏的人去租個單位.等天修佢地.
您冇証冇據,小額錢債審裁唔會受理架.佢地要睇單據証明您的損失.
回復

Kiann 發表於 2009-9-29 00:12:38 |顯示全部樓層
我下個月也搬到村屋.....還好屋子是某發展商建造的,應該類似的問題會少一些吧. ...
johnny 發表於 2009-9-28 19:44

係呀!我住嗰條村的原居民都好好,特別係d長者,會教我好多野.只係隔離個冒牌原居民麻煩d囉.
回復