金毛仔入左廠(出廠康復中)

作者: prodorothyhkg 發表于 2009-6-7 15:16:28
10155 124

金毛仔星期六朝早好困難先起到身,行到 pair 吓   pair 吓,又唔肯食野,中午加d益x多比佢飲,食左幾粒狗糧,點知冇耐就嘔,晚上焗左d清風蛋糕仔比佢食,又嘔,今朝一早9點幾同佢去睇獸醫,跟住要 refer 即刻入院吊鹽水觀察+驗血
虛宿寶瓶 發表於 2009-6-7 15:18:20 |顯示全部樓層
噢!報告幾時出?金毛女有冇掛住金毛仔?
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-6-7 15:24:46 |顯示全部樓層
獸醫話唔似病引起,同佢驗完一陣話可能個腦有事,因為佢個頭向左側,平衡唔到,加上對眼珠係咁轉下轉下,暈下暈下咁,可能係老狗失調或者腦瘤~
因為要抱佢落樓,金毛妹又冇得去,衰妹唔比人走呀,追住我地,平時佢唔"笛尾"架~
驗血報告應該明天出~
回復

gege188 發表於 2009-6-7 15:41:51 |顯示全部樓層

如果係咁,轉去太平道睇呂E生呀.
佢係全HK唯一一個神經科E生,
GE仔都有睇佢..不過極貴..比佢望望都要成700蚊呀!去之前要袋定D錢錢呀!

((如果真係覺得個腦有事,唔好等.叫E生TRANSFER金毛仔過去呀!!))
回復

claudiatang 發表於 2009-6-7 15:46:59 |顯示全部樓層
金毛仔今年多大了﹗
先前沒什麼徵兆嗎?唉,不要太擔心........。
回復

孖吉 發表於 2009-6-7 15:51:04 |顯示全部樓層
希望佢吉狗天相~
回復

gege188 發表於 2009-6-7 16:02:14 |顯示全部樓層
唸一唸..驗血報告應該即日有得睇架啦!
阿G驗過2次.一次早上驗,下午睇.一次就30MIN之後就有得睇..
你打電話去問下E生啦!!!
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-6-7 16:02:17 |顯示全部樓層
金毛仔好老啦!希望真係吉狗自有天相!
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-6-7 16:49:33 |顯示全部樓層

多謝大家關心,金毛仔仲有2個月12歲啦,做過4次手術,次前都冇徵兆,星期五晚仲玩緊,仲偷偷地食埋菲士d糧~
驗血報告老公追緊啦,如果肝腎冇事,而家用緊抗生素留院1日睇下會唔好轉,如果有好轉可能會中耳炎,不過睇黎唔多似,不過係排除其他病既可能,進一步可能做磁力共震
回復

candyafr 發表於 2009-6-7 16:51:37 |顯示全部樓層
多謝大家關心,金毛仔仲有2個月13歲啦,做過4次手術,次前都冇徵兆,星期五晚仲玩緊,仲偷偷地食埋菲士d糧~
驗血報告老公追緊啦,如果肝腎冇事,而家用緊抗生素留院1日睇下會唔好轉,如果有好轉可能會中耳炎,不過睇黎唔多似, ...
prodorothyhkg 發表於 2009-6-7 16:49

祝金毛仔快d好番
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-6-7 17:44:14 |顯示全部樓層
大菲媽,一有消息即刻話我地知,我地都好擔心金毛仔!
回復

irishuen 發表於 2009-6-7 18:20:10 |顯示全部樓層
可憐的金毛仔, 祝早日康復, 仔仔病左, 最擔心既莫過於媽媽
唔好咁擔心啦, 希望金毛仔佢冇事~
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-6-7 20:12:01 |顯示全部樓層
初步驗血結果正常,明天早上要抽頸椎淋巴液驗腦炎~
心痛中.......................................
回復

貓后 發表於 2009-6-7 20:20:08 |顯示全部樓層
初步驗血結果正常,明天早上要抽頸椎液驗腦炎~
心痛中.......................................
prodorothyhkg 發表於 2009-6-7 20:12

我明白你感受,話晒都有咁多年,當自己屋企人咁樣,有咩消息記得通知我哋丫
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-6-7 20:27:57 |顯示全部樓層
初步驗血結果正常,明天早上要抽頸椎淋巴液驗腦炎~
prodorothyhkg 發表於 2009-6-7 20:12

哎喲,陰功囉!驗完呢樣又要驗o個樣!好慘啊.....
回復

vivi 發表於 2009-6-7 21:15:01 |顯示全部樓層
哎呀, 金毛仔你要快D好返喔~.~
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-6-7 21:52:41 |顯示全部樓層
如果係咁,轉去太平道睇呂E生呀.
佢係全HK唯一一個神經科E生,
GE仔都有睇佢..不過極貴..比佢望望都要成700蚊呀!去之前要袋定D錢錢呀!

((如果真係覺得個腦有事,唔好等.叫E生TRANSFER金毛仔過去呀!!)) ...
gege188 發表於 2009-6-7 15:41

佢唔似神經比野壓住,手腳都有反應~
呢個初步都要$4170,平時慳埋慳埋又要清袋啦~
回復

claudiatang 發表於 2009-6-7 22:06:11 |顯示全部樓層

為金毛仔...........
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-6-7 22:14:04 |顯示全部樓層
多謝各位~
回復

小寶 發表於 2009-6-7 22:48:17 |顯示全部樓層
金毛仔加油要好番呀!
回復