我的小花 (群朱開花 ^o^)

關閉 [複製鏈接]
作者: hk88688 發表于 2009-2-7 00:04:06
40783 572
hk88688 發表於 2009-6-3 01:25:36 |顯示全部樓層
88, 你d花肯定多過花墟d舖頭呀, 仲咁 pro, 整間咁正嘅屋仔俾d苗住
yuwaiman 發表於 2009-6-2 22:11

敏敏, 唔想成日擺地攤, 咪搵間屋仔俾佢哋住, 整齊啲嘛
你啲花花都唔講得笑, 彼此彼此
回復

hk88688 發表於 2009-6-3 02:21:12 |顯示全部樓層
Nuage, 歡迎你嚟賞花

Vincent媽 & Nuage, 新屋資料PM咗俾你哋喇
回復

vincentma 發表於 2009-6-3 08:16:19 |顯示全部樓層
Fanny, 唔該晒!
回復

格子 發表於 2009-6-3 11:45:56 |顯示全部樓層
88: D彩星花好似係扦插苗, 睇落分枝無播種苗咁好.
回復

花草之家 發表於 2009-6-3 12:14:08 |顯示全部樓層

Fanny,你d花品種又多又靚add6icon 我d彩星花c左3棵,淨返2棵都有花lum喇!
回復

雲雲 發表於 2009-6-5 13:11:35 |顯示全部樓層
88,見到咁多靚花,就好似見到你一樣。
我以前的鄰居送了你一樣的小苗屋給我,好好用的,但不要放有積水的地方,唔係就很快生鏽,要綁好繩繩或者再加繩綁多D位置,大風時會金蟬脫殼。
回復

yuwaiman 發表於 2009-6-5 23:46:03 |顯示全部樓層
88, 深圳有冇小苗屋現貨買架 ?
回復

hk88688 發表於 2009-6-6 00:36:34 |顯示全部樓層
雲雲, 前晚紅雨橫風橫雨, 我都驚小苗屋出事. 不過, 可能我放個位唔係好食風, 噚日朝見間屋同啲苗都無事, 遲啲加埋鏕仔俾佢哋, 方便移位嘛

敏敏, PM咗你
回復

hk88688 發表於 2009-6-18 03:35:59 |顯示全部樓層
敏敏送嘅白色大紅花開咗喇, 真係好大朵add6icon 仲有近排開得最燦爛嘅除咗月季, 就係啲小花, update吓先得, 啲小花種埋一齊, 都幾靚嫁
回復

vincentma 發表於 2009-6-18 08:55:11 |顯示全部樓層
Fanny, 緬甸玫瑰你都有!你有乜野係無架!
回復

yuwaiman 發表於 2009-6-18 10:24:07 |顯示全部樓層
緬甸玫瑰佢栢實係咩品種嚟架, 係咪好似沙漠玫瑰咁, 得個名叫玫瑰架咋
回復

pauline 發表於 2009-6-18 10:26:41 |顯示全部樓層
88, 你終於post相來了! 敏敏送我的大紅花也開了2朵!!!!
回復

hk88688 發表於 2009-6-18 10:49:48 |顯示全部樓層
Vincent媽, 我就係見到啲花花, 就忍唔到手

敏敏, 緬甸玫瑰好似係櫻麒麟, 又叫七星針, 好似中藥嚟, 仲有種叫越南玫瑰, 開紅花嫁, 你啱唔啱? 我試吓插

Pauline, 係咪等咗好耐? 啲大紅花真係好大朵呀add6icon
回復

yuwaiman 發表於 2009-6-18 11:22:17 |顯示全部樓層
好呀, 凡係玫瑰類物體我都啱架
回復

vincentma 發表於 2009-6-18 13:10:40 |顯示全部樓層
Vincent媽, 我就係見到啲花花, 就忍唔到手

敏敏, 緬甸玫瑰好似係櫻麒麟, 又叫七星針, 好似中藥嚟, 仲有種叫越南玫瑰, 開紅花嫁, 你啱唔啱? 我試吓插

Pauline, 係咪等咗好耐? 啲大紅花真係好大朵呀 ...
hk88688 發表於 2009-6-18 10:49

Fanny, 可唔可以影張全相,我想睇下有幾高呀?我上 Google 都搵唔到既!剩係俾左 D 緬甸玉我睇!
回復

花草之家 發表於 2009-6-18 18:12:35 |顯示全部樓層
fanny,白色大紅花好靚呀add6icon你就好啦!對鞋左右都有,我買個陣得返左邊乍。
回復

vincentma 發表於 2009-6-18 20:17:02 |顯示全部樓層
fanny,白色大紅花好靚呀add6icon你就好啦!對鞋左右都有,我買個陣得返左邊乍。
花草之家 發表於 2009-6-18 18:12

乜隻鞋有左右分架?唔係 uni--side嗎?我兩隻都一樣喎!
回復

yuwaiman 發表於 2009-6-18 23:18:16 |顯示全部樓層
我估視覺上有左右姐, 應該都係冇分的add3icon
回復

格子 發表於 2009-6-19 10:57:04 |顯示全部樓層
花草之家 發表於 2009-6-18 18:12

花草  唔使"杜記" 聽日幫你抄隻右邊既
回復

花草之家 發表於 2009-6-19 15:51:17 |顯示全部樓層
花草  唔使"杜記" 聽日幫你抄隻右邊既
格子 發表於 2009-6-19 10:57

回復