積積媽的瓜瓜菜菜果果 (UPDATE @10/5/2012 )

作者: JicJicmom 發表于 2009-1-6 09:38:41
324387 4062
hellokitty_971 發表於 2009-7-21 12:50:38 |顯示全部樓層
我個腦海幻想阿大夫好好心機咁插d支落去
諗住你會讚佢叻叻
跟住啪一聲斷 ...
farfeifar 發表於 2009-7-21 10:37

心念, 大獲 monkey (63).gif
回復

JicJicmom 發表於 2009-7-22 11:21:31 |顯示全部樓層
無左一個妃子, 仲有後宮佳麗架嘛 ~~
有 5 盤發左芽 , 收埋唔好比大夫知 , 要等佢繼續內疚 ~ XD
P1170135 (Small).JPG
P1170136 (Small).JPG
另一邊廂 , 老師送我0既田七珠芽出左好多葉呀 ~ 我仲送左D比裝修 C苦 同 鄰居 ~~~
P1170137 (Small).JPG
P1170138 (Small).JPG
我家台長0既預報 ...... 仲未落完架 ?
P1170133 (Small).JPG P1170132 (Small).JPG
P1170115 (Small).JPG P1170118 (Small).JPG
P1170127 (Small).JPG P1170123 (Small).JPG
回復

hellokitty_971 發表於 2009-7-22 13:01:48 |顯示全部樓層
風雨蘭好靚呀
回復

mono 發表於 2009-7-22 13:10:51 |顯示全部樓層
女人除咗私己錢外,仲有後宮佳麗。
回復

paulpaul 發表於 2009-7-23 20:13:56 |顯示全部樓層
白+粉紅風雨蘭靚喎
回復

JicJicmom 發表於 2009-7-25 00:27:59 |顯示全部樓層
1606# paulpaul
你要唔要 ? 我掘一粒比你 ~~ 我團購買左四粒 ~~
回復

JicJicmom 發表於 2009-7-25 00:29:27 |顯示全部樓層
積媽花墟情報 :
鵬鵬有大大盤斑蘭葉賣 ~ @$38.00 / 盤
雅至有粉紅小風雨蘭賣 , @$6.00/盤 ( 唔好去賓賓做傻仔買 $10盤呀~~)
回復

JicJicmom 發表於 2009-7-26 23:53:57 |顯示全部樓層
呢2日都響天台做好多野, 除草呀清理舊植物吽泥呀咁 ......
翠妃苦家發芽好理想  ~
P1170145 (Small).JPG
老爺送比我0既唐檸檬 ~~ ^.^ 老爺教我用佢d葉黎啄牛肉餅 / 蒸魚好正咁話 ~
P1170199 (Small).JPG
賓賓買0既罐頭種子 - 櫻桃辣椒
P1170160 (Small).JPG
小兒麻痺小甜椒 ...
P1170158 (Small).JPG

香草就陰功d , 詳情去香草版喇 .....
回復

mono 發表於 2009-7-27 00:27:12 |顯示全部樓層
小甜椒好靚啵。點解話佢小兒麻痺 ...
回復

JicJicmom 發表於 2009-7-27 00:31:04 |顯示全部樓層
1610# mono
可能天氣 / 品種唔適合 , 植株好細葉又少 .......
幾粒野好似小兒麻痺咁 ....... 影相唔多覺咪好似幾好咁囉 ......
回復

花園仔 發表於 2009-7-27 00:32:10 |顯示全部樓層
1610# mono
小甜椒好靚啵。點解話佢小兒麻痺 ...
=====================

Mill, 睇嘢要睇全面架馬, D葉點睇亞? 講黎聽吓好馬!
回復

mono 發表於 2009-7-27 00:43:05 |顯示全部樓層
D葉好似無力,皺起....中間開始不能夠生長。應該關天氣太熱問題。睇落似我之前種啲蕃茄未期....
回復

muitau 發表於 2009-7-29 14:44:18 |顯示全部樓層
積媽花墟情報 :
鵬鵬有大大盤斑蘭葉賣 ~ @$38.00 / 盤
雅至有粉紅小風雨蘭賣 , @$6.00/盤 ( 唔好去賓賓做傻仔買 $10盤呀~~)
JicJicmom 發表於 2009-7-25 00:29

積媽,
鵬鵬即係邊到呀唔該!
回復

JicJicmom 發表於 2009-7-29 15:08:05 |顯示全部樓層
1614# muitau

鵬鵬即係鵬園 , 對住太子道新世紀對面呀 ~
回復

BanbieChan 發表於 2009-7-30 10:07:29 |顯示全部樓層

我嘅迷你3仲核突呀~

回復

farfeifar 發表於 2009-7-30 10:56:52 |顯示全部樓層
哎呀, 好搞笑呀~~~HAHA~
回復

farfeifar 發表於 2009-7-30 10:57:18 |顯示全部樓層
積媽, 想問下你比我個棵係雷仔定貴妃來架??
回復

JicJicmom 發表於 2009-7-30 11:19:17 |顯示全部樓層
1618# farfeifar
尋日棵係妃子來的 ~ 雷公仔未發得出 ~ 可能下星期至比到你呀 ~
回復

muitau 發表於 2009-7-30 15:22:18 |顯示全部樓層
1614# muitau

鵬鵬即係鵬園 , 對住太子道新世紀對面呀 ~
JicJicmom 發表於 2009-7-29 15:08

尋日盲摸摸係花墟周圍睇,搵唔到斑蘭葉,不過都唔該你.
回復

muitau 發表於 2009-7-30 15:26:35 |顯示全部樓層

我嘅喵http://a2233.myweb.hinet.net/msn/sflsfl/sflsfl%20(161).gif牌迷你3色椒仲核突呀~http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/m ...
BanbieChan 發表於 2009-7-30 10:07

棵椒係咪以為公主會帶佢玩war game呀?著晒迷彩咁
回復