積積媽的瓜瓜菜菜果果 (UPDATE @10/5/2012 )

作者: JicJicmom 發表于 2009-1-6 09:38:41
324396 4062
JicJicmom 發表於 2009-7-11 09:39:03 |顯示全部樓層
世界上要轉手呢樣野hehe~
farfeifar 發表於 2009-7-10 12:23

阿花答對了 ~~ 根據貓貓0既口供 , 洋甘菊正是佢響你度搶番來再比我的 ~~ XD
滑嘟嘟0既殺手辣椒我有呀~~ 家下留緊種TIM ~ 阿花要唔要呀 ? 預你地一份喇 ~
回復

farfeifar 發表於 2009-7-11 11:26:49 |顯示全部樓層
1562# JicJicmom
滑嘟嘟0既殺手辣椒?我要! 你仲有d花皮球同彩茄種子係我樹~
比大夫比你ok冇? 下星期我要星期三先係公司喇!再約啦!
回復

JicJicmom 發表於 2009-7-13 09:40:10 |顯示全部樓層
1562# JicJicmom
滑嘟嘟0既殺手辣椒?我要! 你仲有d花皮球同彩茄種子係我樹~
比大夫比你ok冇? 下星期我要星期三先係公司喇!再約啦!
farfeifar 發表於 2009-7-11 11:26

無問題喇 ~~ 殺手辣椒要等等呀~~ 我發左芽至比你呀 ~~ ^^
回復

JicJicmom 發表於 2009-7-13 09:52:44 |顯示全部樓層

茄子開始黎料囉 ~~~ 好多花 !! 我尋日搣走左d無效花 ~ ^^
P1160979 (Small).JPG
P1160978 (Small).JPG
P1160981 (Small).JPG
花老師慷慨送贈0既純白馬齒莧 同 超迷你松葉牡丹 枝條 , 出左根下左泥了 ~~
P1160974 (Small).JPG
P1160973 (Small).JPG
送多隻臭貓積陪你地食早餐 ~~~
P1160976 (Small).JPG
回復

may.sun 發表於 2009-7-13 12:07:44 |顯示全部樓層
1565# JicJicmom

送多隻臭貓積陪你地食早餐 ~~~靚女積早塵~~
回復

JicJicmom 發表於 2009-7-13 14:34:30 |顯示全部樓層
1565# JicJicmom

送多隻臭貓積陪你地食早餐 ~~~靚女積早塵~~
may.sun 發表於 2009-7-13 12:07

喵 ~~~~ JER JER 魚魚 ~~~~
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
回復

JicJicmom 發表於 2009-7-13 14:43:47 |顯示全部樓層
呢 一輪太熱喇 , 好多植物都死左 ~~ 積媽全部都殺殺殺 ~~ 青瓜喇 , 蕃茄喇 ......
本來買左竹拉架 , 想大規模咁再種下青瓜 , 但上星期0既三號風球, 積媽響天台企左五分鐘 ,就打消左呢個念頭 ......
回復

JicJicmom 發表於 2009-7-18 17:33:15 |顯示全部樓層
打風呀 , 我個天台變得好有神秘感 ~
XDDDDDDDDDDDDD
P1170050 (Small).JPG
P1170046 (Small).JPG
P1170047 (Small).JPG
回復

cookie20002005 發表於 2009-7-18 18:09:08 |顯示全部樓層
JicJicmom 發表於 2009/7/18 17:33

你個又台d準備功夫做得好好呀,我個天台無遮無掩,唔可以好似你咁拉晒野遮住呀
回復

BanbieChan 發表於 2009-7-18 18:16:08 |顯示全部樓層

好掂啵~
回復

小寶 發表於 2009-7-18 18:16:45 |顯示全部樓層
JicJicmom 發表於 2009-7-18 05:33 PM

個網拉唔緊d風吹埋去一樣係好似d農夫打穀咁, 會打爛d植物喔, 小心小心!
回復

farfeifar 發表於 2009-7-18 18:22:02 |顯示全部樓層
jm, 係呢個位拉多2條粉陣d bor!
回復

JicJicmom 發表於 2009-7-18 18:32:11 |顯示全部樓層
各位  ~~
積媽響最後關頭又上多次天台 , 拉多左幾條索帶, 包括花花提點我0既呢個位 ~~ ^^
不過仲係好擔心 .
回復

sandylam 發表於 2009-7-18 19:57:32 |顯示全部樓層
積媽呢個方法唔錯喎,但呢個黑色既係咩網架?
回復

小寶 發表於 2009-7-18 21:43:13 |顯示全部樓層
積媽呢個方法唔錯喎,但呢個黑色既係咩網架?
sandylam 發表於 2009-7-18 07:57 PM

遮光網呀~
回復

paulpaul 發表於 2009-7-18 21:48:30 |顯示全部樓層
驚唔驚好似滑浪風帆咁 ??
仲食風呀
回復

花園仔 發表於 2009-7-18 22:27:14 |顯示全部樓層
三號強風信號現正生效,天文台表示,將會在今晚11時半或以前,改發八號烈風或暴風信號。
回復

JicJicmom 發表於 2009-7-18 23:15:06 |顯示全部樓層
淨話又有中毒報告, 攪到我咩都唔敢貼 .......
上左天台及一及, 一滴風都無 ...... 鄰居0個邊就嘭嘭聲 .......
回復

花園仔 發表於 2009-7-18 23:21:51 |顯示全部樓層
1579# JicJicmom
淨話又有中毒報告, 攪到我咩都唔敢貼 .......
上左天台及一及, 一滴風都無 ...... 鄰居0個邊就嘭嘭聲 .......
================================

我都捉睹隻木馬呀!
我唔怕! 可能我勇敢DD囉!
回復

farfeifar 發表於 2009-7-18 23:54:01 |顯示全部樓層
報告: 粉嶺一滴風都冇, 雨都唔多滴,
好驚今晚先吹正我呢邊呀!
回復