支持2009年香港園館AV展

作者: 比得大帝 發表于 2008-11-22 11:27:16
12650 133
s20051179 發表於 2008-11-30 14:04:52 |顯示全部樓層
如果支持, 可以在下面留名

發起人 Peter首領
1) loktinyiu 支持
2) lammanfung 支持
3) 亞太支持
4) oneonewe 支持
5) chiman支持
6) David Yes, I'd love to come
7) prodorothyhkg 一定支持
8) 江江  (我無AV..可 ...
.
.
25)haren支持(時間可以一定出席)
26)RAYMOND 支持
27)s20051179﹙請多多支持﹚
回復

Fleur 發表於 2008-12-1 19:10:09 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-11-28 10:16 發表
聲明:

本題為支持繼續舉辦2009AV展, 目的為反映大家對2009AV展的渴望, 我們希望 George 能聽到我們的呼聲, 出來主持大局, 否則也希望歷屆幹事能義不容辭把這個責任拿起來.

我們相信歷屆AV展幹事們和歷屆AV展的參 ...

點解仲未有AV展幹事回應嘅?仲有george去邊呀?有人熟佢地可以打聽嗎?
回復

Tony 發表於 2008-12-1 19:14:45 |顯示全部樓層

發起人 Peter首領
3) 亞太支持
5) chiman支持
6) David Yes, I'd love to come
.
.
28.Tony(如果係星期五/星期六一定唔得,不過都支持吓)
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-12-3 17:34:03 |顯示全部樓層
推下先
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-12-3 17:43:30 |顯示全部樓層

發起人 Peter首領
3) 亞太支持
5) chiman支持
.
.
28.Tony(如果係星期五/星期六一定唔得,不過都支持吓)
29. 寶瓶支持 (我估係咪應該就一般人嘅放假日子,例如星期六、日呢?)
回復

cotychan 發表於 2008-12-3 17:44:57 |顯示全部樓層

發起人 Peter首領
3) 亞太支持
5) chiman支持
.
.
29.Coty(但我要同個仔嚟,得唔得?)
回復

maggielawkm 發表於 2008-12-3 17:50:57 |顯示全部樓層

發起人 Peter首領
3) 亞太支持
5) chiman支持
8) 江江  (我無AV..可支持嗎)
9) candyafr (支持支持  )
10) scorpiodinner (想去見識見識一下)
11) kwanyeehui (我都無AV, 精神上支持一下, 除非係年初三團拜 or 星期五)
12) avery ( 我都一樣無AV, 只有幾棵大岩桐 ... 精神上支持一下 ...  )
13)TongTony  (如時間許可一定支持)
14) Purple (有時間一定支持)
15) May支持
16) yen (當然要支持啦 )
17) cherrylwy (星期六,日就 '文' 水d,支持住先啦﹗)
18)Fleur 支持(我可以幫手籌備如時間許可,究竟george去咗邊?)
19) Linlin 有時間一定支持
20) maggielawkm 支持
21) marcolo110 支持 (上次無機會去,希望今次可以去啦)
22) 貓后(支持)
23) 小女子 ( 支持 )
24)毛毛波波(熱烈支持)
25) Elainelau(支持)
26) haren支持(時間可以一定出席)
27) RAYMOND 支持
28) s20051179﹙請多多支持﹚
29) Tony(如果係星期五/星期六一定唔得,不過都支持吓)
30) 寶瓶支持 (我估係咪應該就一般人嘅放假日子,例如星期六、日呢?)
31) Coty(但我要同個仔嚟,得唔得?)

回復

sukyee0227 發表於 2008-12-3 18:51:13 |顯示全部樓層

發起人 Peter首領
3) 亞太支持
5) chiman支持
11) kwanyeehui (我都無AV, 精神上支持一下, 除非係年初三團拜 or 星期五)
12) avery ( 我都一樣無AV, 只有幾棵大岩桐 ... 精神上支持一下 ...  )
15) May支持
17) cherrylwy (星期六,日就 '文' 水d,支持住先啦﹗)
18)Fleur 支持(我可以幫手籌備如時間許可,究竟george去咗邊?)
21) marcolo110 支持 (上次無機會去,希望今次可以去啦)
22) 貓后(支持)
29) Tony(如果係星期五/星期六一定唔得,不過都支持吓)
30) 寶瓶支持 (我估係咪應該就一般人嘅放假日子,例如星期六、日呢?)
32) Sukyee (支持)
回復

比得大帝 發表於 2008-12-4 09:19:15 |顯示全部樓層
按以住記錄, 是在星期日下午二時左右舉行的
回復

claudiatang 發表於 2008-12-4 09:28:51 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-12-4 09:19 發表
按以住記錄, 是在星期日下午二時左右舉行的

我今年才加入園藝大家庭,肯定全力支持﹗﹗
回復

RIO 發表於 2008-12-4 09:31:00 |顯示全部樓層

發起人 Peter首領
3) 亞太支持
5) chiman支持
15) May支持
22) 貓后(支持)
33) RIO (支持)
回復

比得大帝 發表於 2008-12-4 09:46:25 |顯示全部樓層
預定在08年10月舉行的 "香港園藝館第一屆苦苣苔科植物展覽" (原名"香港園藝館非洲紫羅蘭展覽")一直未見出台. 不知會是如何?

版主佐治一直未見露面, 我們只好假設他貴人事忙, 未能分配時間照顧我們.

我們已收集了三十多個簽名支持繼續舉行, 在此懇請「香港園藝館非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物展覽基金」幹事們能義不容辭, 主持 "香港園藝館第一屆苦苣苔科植物展覽" , 為我們一眾小花民造福, 有用得著我們之處, 我們是會樂意盡犬馬之勞的.
回復

kwanyeehui 發表於 2008-12-4 14:36:24 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-12-4 09:46 發表
預定在08年10月舉行的 "香港園藝館第一屆苦苣苔科植物展覽" (原名"香港園藝館非洲紫羅蘭展覽")一直未見出台. 不知會是如何?

版主佐治一直未見露面, 我們只好假設他貴人事忙, 未能分配時間照顧我們.

我們已收集了三 ...

現在討論的是聚餐形式的嗎?
但我就希望聯合九大版主來舉行一次花卉展覽.
是公開性質的, 讓全港市民參觀, 可收入場費.
........................................................................................
可參考香港蘭藝會.
香港蘭藝會第三十四屆蘭展預告
主題花 : 石斛蘭
日期 : 1/5/09 - 4/5/09
地點 : 沙田大會堂一樓展覽廳
開放時間 : 2009年5月1日     12:00noon - 7:30pm (Fri)
                               5月2-3日  9:30am - 7:30pm      (Sat & Sun)
                               5月4日     9:30am - 5:00pm      (Mon)
.........................................................................................
到時唔知會唔會好似年宵咁叫貨車去Banbie屋企天台收花/果呢?

回復

Potie 發表於 2008-12-14 20:03:58 |顯示全部樓層
其實佐治版主都失踪多時, 姑問論他是否學業繁忙, 個版始終需要有揸fit人, 再加上管理員沒有出聲表態, 我地是否應該推選個暫代版主, 起碼個版可以運作流暢, 始終蛇無頭不行嘛...
我在此版資歷尚淺, 但我亦見到有些花友是有心教導及協助其他花友, 所以由他/她們暫代職務是最好不過, 我建議我們各自提名並作出投票, 我建議(排名不分先後)
(1) Peter
(2) Skbugs
(3) 江江
大家意下如何?
回復

maggielawkm 發表於 2008-12-14 20:10:16 |顯示全部樓層
我唔知我會唔會諗多左D ~ 但我會諗:
1) 如果選左個臨時(新)版主出黎~ 佐治返到黎會有咩感覺哩? 
2) 係佐治唔係度哩幾個月~~ 運作有咩大問題令到非有一個暫代版主不可哩 ?
3) 其實版主唔係樹既時候~ 管理員係咪已經係一個BACKUP 哩?

回復

Potie 發表於 2008-12-14 20:33:31 |顯示全部樓層
原帖由 maggielawkm 於 2008-12-14 20:10 發表
1) 如果選左個臨時(新)版主出黎~ 佐治返到黎會有咩感覺哩? 
2) 係佐治唔係度哩幾個月~~ 運作有哩大問題令到非有一個暫代版主不可哩 ?
3) 其實版主唔係樹既時候~ 管理員係咪已經係 ...

妳諗的亦不無道理, (1) 同 (2) 由其他花友一齊討論吧, (3) 個人就真的不太認為, 起碼Peter兄義務協助籌辦AV展亦不曾見管理員作任何表態.
回復

江江 發表於 2008-12-14 22:07:11 |顯示全部樓層
原帖由 Potie 於 2008-12-14 20:03 發表
其實佐治版主都失踪多時, 姑問論他是否學業繁忙, 個版始終需要有揸fit人, 再加上管理員沒有出聲表態, 我地是否應該推選個暫代版主, 起碼個版可以運作流暢, 始終蛇無頭不行嘛...
我在此版資歷尚淺, 但我亦見到有些花 ...

我心血很少...險些兒被你嚇破了胆.....
AV 版臥虎藏龍..人材濟濟...論資歷經驗..我排尾二嘅...請不要抬舉我了~~~~懇謝呀

Remarks: KONG 姐姐種 AV 好叻叻...你係唔係認錯我(江江)係 KONG 姐呀..羞死我了

回復

RAYMOND 發表於 2008-12-14 22:57:14 |顯示全部樓層
我都覺得如果可以有個臨時版主出來處理下一些事務,當然日是一件好事啦!
而且 Poite 也不是沒有道理,蛇無頭始終不行,
例如: 已經辦左幾年的 AV 花展,又成功,而且大家玩得又好開心,
今年到現在都冇聲冇氣,咁有沒有理我們感受呢!
反而 peter 兄比起版主和管理員也更加積極。
希望今年 AV 花展可以籌辦成功啦。
回復

maywong918 發表於 2008-12-15 10:37:42 |顯示全部樓層
原帖由 maggielawkm 於 2008-12-14 20:10 發表
2) 係佐治唔係度哩幾個月~~ 運作有咩大問題令到非有一個暫代版主不可哩 ?
3) 其實版主唔係樹既時候~ 管理員係咪已經係 ...

非常同意maggie既說話~ ts5.gif
回復

WENDYCKL 發表於 2008-12-15 19:52:13 |顯示全部樓層

發起人 Peter首領
3) 亞太支持
5) chiman支持
15) May支持
22) 貓后(支持)
33) RIO (支持)
34) WENDYCKL(支持)
回復