今日我又去咗發叔度 UPDATE 12/21

作者: victoria 發表于 2008-11-2 18:07:13
6697 89
victoria 發表於 2008-11-3 20:25:07 |顯示全部樓層
好似跟我果棵差太遠啦 ~~~~~~
上面係咪先係 org. color ????
回復

shengjie 發表於 2008-11-3 21:12:40 |顯示全部樓層
恭喜恭喜,希望我去的时候也能买到自己的心头好,呵呵,你那个336的确跑色了呢,看看我的Thunder Surprise,嘻嘻
调整大小 IMG_9509.jpg
回復

victoria 發表於 2008-11-3 21:39:58 |顯示全部樓層
原帖由 shengjie 於 2008-11-3 21:12 發表
恭喜恭喜,希望我去的时候也能买到自己的心头好,呵呵,你那个336的确跑色了呢,看看我的Thunder Surprise,嘻嘻

太過份嘞, 你棵盆 AV 好靚, 跟 catalogue 嘅一樣, 太太太令人羡慕   ,
但我果盆越睇越唔似 #336, 我嘅係偏深紫色的 .......
另外, 係咪跑咗色嘅, 不可能變回 org. color 架 ???  
回復

shengjie 發表於 2008-11-3 22:01:18 |顯示全部樓層
我觉得日照强度弱一点,有可能会回来的。
回復

victoria 發表於 2008-11-3 22:08:50 |顯示全部樓層
等我試試你嘅提議先
哦~~~ 你 20號去發叔度喎, 記住帶多 d 錢,
因為真係有好多正野
回復

phyllis-sam 發表於 2008-11-3 22:12:55 |顯示全部樓層
原帖由 victoria 於 2008-11-3 22:08 發表
等我試試你嘅提議先
哦~~~ 你 20號去發叔度喎, 記住帶多 d 錢,
因為真係有好多正野

可唔可以比發叔個電話我啊 , 我都想去入貨呀 !!!!!
回復

ivo 發表於 2008-11-3 22:14:00 |顯示全部樓層
原帖由 phyllis-sam 於 2008-11-3 22:12 發表

http://hkplants.com/viewthread.php?tid=50&extra=page%3D4
回復

victoria 發表於 2008-11-3 22:21:17 |顯示全部樓層
原帖由 phyllis-sam 於 2008-11-3 22:12 發表

發叔而家去咗旅行喎, 不過佢好似星期尾返.
回復

phyllis-sam 發表於 2008-11-3 22:24:42 |顯示全部樓層
原帖由 ivo 於 2008-11-3 22:14 發表

http://hkplants.com/viewthread.php?tid=50&extra=page%3D4

Mark 底咗啦 !!!!! 謝謝 !!!!!
回復

Tony 發表於 2008-11-3 22:28:58 |顯示全部樓層
原帖由 victoria 於 2008-11-3 22:21 發表

發叔而家去咗旅行喎, 不過佢好似星期尾返.

咁就好囉,我下個星期可以去買泥喇
回復

victoria 發表於 2008-11-3 23:08:33 |顯示全部樓層
原帖由 Tony 於 2008-11-3 22:28 發表

咁就好囉,我下個星期可以去買泥喇

如果可以的話, 幫我問問盆 #336 丫, 會唔會上錯號碼咭 ??!   
我都仲係想買好似上面 catalogue 果種.
回復

雍正 發表於 2008-11-3 23:13:52 |顯示全部樓層
我本來星期六都入去,點知佢電話變左大陸響聲
我就收左線,聽你咁講我早之唔收線啦
回復

victoria 發表於 2008-11-3 23:38:31 |顯示全部樓層
原帖由 雍正 於 2008-11-3 23:13 發表
我本來星期六都入去,點知佢電話變左大陸響聲
我就收左線,聽你咁講我早之唔收線啦

哈哈, 我只不過諗住粉嶺區, 發叔果度又咁入, 容易跳入大陸線咋 ....
不過因為我嘅新手, 所以冇買到十字, 怕害死佢D心血,
等我跟你哋學多D 之後, 再入貨囉
回復

Claraslm 發表於 2008-11-3 23:56:30 |顯示全部樓層
Victoria, 你新入的花花全都好靚, 由期336, 下次入發叔度, 都要買返株
回復

iziz 發表於 2008-11-4 00:00:55 |顯示全部樓層

呢棵336系發叔培育的變異版來架,紅葉柄紅葉背,應該晤會變返去咯
不過,我都系鐘意哩只變異版多D噢
回復

victoria 發表於 2008-11-4 13:57:34 |顯示全部樓層
原帖由 iziz 於 2008-11-4 00:00 發表

呢棵336系發叔培育的變異版來架,紅葉柄紅葉背,應該晤會變返去咯
不過,我都系鐘意哩只變異版多D噢

謝謝, 仲有冇 d 咩好介紹, 等我月尾再入貨.
但不要十字哦, 我怕自己係新手, 浪費咗佢.
回復

亞k 發表於 2008-11-4 14:11:45 |顯示全部樓層
新手想問下...發叔係咪開鋪架? 地址係邊呀~我都想去幫襯下~
回復

keung 發表於 2008-11-4 18:11:30 |顯示全部樓層
原帖由 victoria 於 2008-11-3 20:18 發表

哈, 啱啱上網揾 av 圖時, 發現點解 336 唔太似樣, 想找人確定一下

照睇應該是336
回復

suzisan 發表於 2008-11-4 18:35:20 |顯示全部樓層
C70同C70+,红色部分差好远!
回復

shushucandy 發表於 2008-11-4 21:11:45 |顯示全部樓層
原帖由 victoria 於 2008-11-4 13:57 發表

謝謝, 仲有冇 d 咩好介紹, 等我月尾再入貨.
但不要十字哦, 我怕自己係新手, 浪費咗佢.

晤使介紹,發叔敢多靚花,去到自己揀開緊花的靚野就得。
實有好多款庵你啦。
回復