#278 & #358 健康良好

作者: victoria 發表于 2009-2-20 22:13:06
1880 5
新買時嘅舊帖 :
http://www.hkplants.com/viewthread.php?tid=22075

我嘅小苗己經成長得非常健康, 而且 #278 仲開花添.
細細個就己經有花苗, 好可愛啊~~~

俾大家睇下佢哋最update 嘅情況啦 :

#278 S6008068 (Small).JPG S6008067 (Small).JPG

#358 S6008070 (Small).JPG
yimabel 發表於 2009-2-22 07:19:30 |顯示全部樓層
278 0既葉子有滴扭扭擰擰波,我中意少女葉!
回復

victoria 發表於 2009-2-22 09:12:50 |顯示全部樓層
2# yimabel
謝謝賞花
少女葉是好靚, 但處理比較麻煩, 我只係由佢自由生長 (根本執唔到葉)
回復

雍正 發表於 2009-2-22 09:24:15 |顯示全部樓層
我見妳盆少女葉D葉生得好迫,妳係咪直接俾佢曬太陽OR燈呀
少女葉係唔可以俾陽光直謝架,就算我用燈照都要放佢係燈既側邊
回復

victoria 發表於 2009-2-22 09:51:15 |顯示全部樓層
我見妳盆少女葉D葉生得好迫,妳係咪直接俾佢曬太陽OR燈呀
少女葉係唔可以俾陽光直謝架,就算我用燈照都要放佢係燈既側邊
雍正 發表於 2009-2-22 09:24

之前係呀, 我見到佢咁, 己移入花架最低層&最裡面嘅位置, 謝謝 !
而且佢係咁標花菻, 係咪正常 ??
(其實我種咗呢個小苗只係4個月, 我仍然覺得佢係bb, 但出花菻出成咁, 會唔會對佢有影響 ??)
回復

雍正 發表於 2009-2-22 10:40:15 |顯示全部樓層
之前係呀, 我見到佢咁, 己移入花架最低層&最裡面嘅位置, 謝謝 !
而且佢係咁標花菻, 係咪正常 ??
(其實我種咗呢個小苗只係4個月, 我仍然覺得佢係bb, 但出花菻出成咁, 會唔會對佢有影響 ??) ...
victoria 發表於 2009-2-22 09:51 AM

或者本身係迷你種,應該冇咩問題
回復