感情事- 第3者

作者: everydayfan 發表于 2008-7-24 15:29:34
9673 115
ChrisTsui 發表於 2008-7-28 21:25:15 |顯示全部樓層
原帖由 chiman 於 2008-7-28 21:12 發表
我都曾經浪費左3年時間係一個人身上,直到老婆出現,先知咩係幸福開心。
好希望你會得到真正既幸福快樂

恭喜你 你已經中o左六合彩頭獎,咁...咁...咁你尋晚夢中o個注六合彩三獎...???
轉貼:
不知道大家有沒有買過六合彩
這是一種很有趣的玩意
49個號碼
如果你買中了其中6個
那你便會成為頭獎的得主
看似很簡單
但其實中獎的機會低得很
因為六合彩的中獎組合
共有一千三百九十八萬三千一百一十六個
我就試過,半個字也中不到
如果將六合彩變成「理想情人組合遊戲」
49個號碼變成49種擇偶條件
而每人可以組合6款作為自己的理想對象
再跟自己的情人比較一下
符合了1個條件,我們應該慶幸
符合了3個條件,我們應該酬謝神恩
全中了,那是個奇蹟~~~
人海中
當然不止有一千三百九十八萬三千一百一十六個組合
能夠遇到一個十全十美、稱心滿意的人
固然是一件人間美事
但遇到一個只是稍有不足的
亦屬難得
好好欣賞自己身邊的那個人
因為你們能夠相遇相戀
已經很不平凡
其實人的性格又何止有49種
一個人的性格可能比一組6個字的六合彩還要複雜
要找到一個真真正正符合自己要求的理想情人可不是一件易事
就算給你找到了
你亦未必是他心目中的理想
當然
你有權利不斷尋覓那個理想中的情人
但不知滿足
不懂欣賞自己身邊的
將永遠沉淪在尋尋覓覓之中
還有一個有趣的發現:
理想對象的條件
有些人會不停的改變
有些人則一直堅持同樣的條件
就像買六合彩一樣
有人每次都買不同數字
有人就長買相同的
如果你真的能夠六個字全中
我極度強烈建議你不妨在街上大叫一聲:天呀!我中獎了~~~~
啊...難啊...
一個人中六合彩己經是那麼難了...
何況是兩個人同時中同一注六合彩?
不過有好多人中O左頭獎後,都繼續買六合彩,希望可以中二獎、三獎、四獎。
回復

chiman 發表於 2008-7-28 21:39:12 |顯示全部樓層
你又想中3獎呀
回復

ChrisTsui 發表於 2008-7-28 21:55:44 |顯示全部樓層
原帖由 chiman 於 2008-7-28 21:39 發表
你又想中3獎呀

好似係你想中三獎喎~
你話買o左六合彩,中唔中聽日知~
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-7-28 22:04:38 |顯示全部樓層
我個「理想情人組合遊戲」而家至係開左 3 個 number... 我諗我中左,只等另外 3 個中唔中.....
回復

lameric 發表於 2008-7-28 22:16:24 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-7-28 15:20 發表

其實佢知嘅!佢有時飲多兩杯都會同我講話佢知我好錫佢,係佢自己唔好,但佢改唔到吊兒郎噹壞習慣喎!我唔介意做煮飯婆,成日都食出面 d 野,唔好話有冇益,剩係諗去邊度食、食乜野就頭痕!兩個人煮飯仔可以煮多個送,滾個湯,又唔係成日 ...

寶瓶唔駛咁無奈wor. 計我話活在當下就得啦! 不過呢幾句我睇都係用黎"tum" 下你,同埋想你接受佢改唔到吊兒郎噹壞習慣 o者。你知唔知佢會唔會有其他對象嫁?同埋有冇其他拍散拖? 其實我諗你漸漸習慣左呢段吊兒郎噹 o既關係。我有個 friend 話 , 人唔變係因為仍然享受目前o既狀況,當你想變 o既時候你就自然會求變。
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-7-28 22:25:19 |顯示全部樓層
原帖由 lameric 於 2008-7-28 22:16 發表

寶瓶唔駛咁無奈wor. 計我話活在當下就得啦! 不過呢幾句我睇都係用黎"tum" 下你,同埋想你接受佢改唔到吊兒郎噹壞習慣 o者。你知唔知佢會唔會有其他對象嫁?同埋有冇其他拍散拖? 其實我諗你漸漸習慣左呢段吊兒郎噹 o既 ...

上次就係求變,所以離開佢!跟住都係放唔低,又唯有暫時接受佢吊兒郎噹o既習慣!接受住先啦!到有一日我又再想求變或者唔可以再接受,我自然會有動作。有時人會走多好多路至去到目的地,冇得走 short cut... 我唔知仲有幾耐至行完,希望我仲有力行啦!
回復

ChrisTsui 發表於 2008-7-28 22:30:59 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-7-28 22:25 發表

上次就係求變,所以離開佢!跟住都係放唔低,又唯有暫時接受佢吊兒郎噹o既習慣!接受住先啦!到有一日我又再想求變或者唔可以再接受,我自然會有動作。有時人會走多好多路至去到目的地,冇得走 short cut... 我唔知仲有幾耐至行完 ...

最緊要知道自己做緊乜o野~
大家都唔想你受到傷害~
時間可以改變好多o野,或者有一日你叮一聲諗通,又或者有一日你遇到真正既 mr. right~
總之,善待自己~
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-7-28 22:49:41 |顯示全部樓層
原帖由 ChrisTsui 於 2008-7-28 22:30 發表

最緊要知道自己做緊乜o野~
大家都唔想你受到傷害~
時間可以改變好多o野,或者有一日你叮一聲諗通,又或者有一日你遇到真正既 mr. right~
總之,善待自己~ ...

我會架啦!好多事身邊朋友都唔知,我都唔想同佢地講,佢地睇住我年幾前幾咁心灰意冷,我知我 d 好朋友替我唔值,但我唔想佢地再對佢有唔友善o既眼神,又或者唔想 d 朋友有太多謠言,曾經我同佢o既一舉一動就好似娛樂新聞咁,晚晚頭條!o個 d 人我當然唔會當佢地真係朋友,但又無可避免地身邊點都會有 d 咁o既人轉黎轉去!所以今次好低調,唔想再做馬騮戲比冇相干o既人睇,更加唔想佢地 d 閒言閒語影響到一段唔隱固o既感情!慢慢來吧!我當自己去緊行馬拉松,就算佢係唔係真命天子都好,有 d 野急唔黎。

好多謝你地客觀o既分析,我講左出黎我又舒服 d,起碼如果有一日佢又另我好傷心o既話,我知我可以番黎呢到同你地傾計!多謝咁多位!我地係人地層樓講左第二樣野,希望樓主唔好介意!我都係想搵個地方呻下o者。

真係好多謝、好多謝你地每一個!我會努力,盡量活好每一日。
回復

cross 發表於 2008-7-28 23:49:27 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-7-28 22:49 發表

我會架啦!好多事身邊朋友都唔知,我都唔想同佢地講,佢地睇住我年幾前幾咁心灰意冷,我知我 d 好朋友替我唔值,但我唔想佢地再對佢有唔友善o既眼神,又或者唔想 d 朋友有太多謠言,曾經我同佢o既一舉一動就好似娛樂新聞咁,晚晚頭 ...

有時真係一個願打一個願捱
旁人說什麼
或是做什麼都不會影響
更何況只要習慣了後更壞的性格都可能發現成優點
回復

ChrisTsui 發表於 2008-7-29 02:53:01 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-7-28 22:49 發表

...我會努力,盡量活好每一日

你識得咁諗就好啦~
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-29 08:46:02 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-7-28 12:27 發表

問?年幾前問過,佢話係,但態度有一排好差,心都灰埋,於是離開左佢,幾個月冇再通話,我都避開佢會去嘅地方!但人算不如天算!避無可避,又再唔生唔死咁"好似"係番埋一齊!但今次我唔識問,都唔知點問,我知佢有好多煩惱(工作上),我煩過佢一 ...

諗起以前王菲有首歌'瞹眛' (唔知個字係咪咁寫)
回復

chiman 發表於 2008-7-29 08:47:59 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-7-29 08:46 發表

諗起以前王菲有首歌'瞹眛' (唔知個字係咪咁寫)

曖昧
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-29 09:11:22 |顯示全部樓層
原帖由 chiman 於 2008-7-29 08:47 發表

曖昧

哦~ 原來是'日'字,
原來'曖昧'這個關係不是用眼看, 是用'日'子變出來的, 這個詞真有趣~

虛宿, 佢根本不是很愛你, 那種感覺像是可有可無一般, 很可憐. 除非佢突然有一天發現原來很愛你, 否則你等多一年十年都無乜分別架.
我兩個角色都做過,
我愛佢多過佢愛我, 我好痛苦; 一年後我決定離開, 在萬分失落時遇上一個愛我遠多於我愛佢的男人,  佢不離不棄的陪伴我走了九個年頭, 但我仍然無勇氣跟他走進教堂, 害了他, 所以最後忍痛跟他分開了.
那個時間, 相方也很痛苦, 可是, 不結束, 如何有新開始?
你要面對現實啊.
新既未出現, 舊既走不了.
而且, 被愛的永遠是多幸福的,
而且, 男人都偏向選擇去愛多於被愛, 才有結婚的念頭.
你說, 你在等甚麼?
等他愛你多一點?
還是正在等一個真命天子救走你?
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-7-29 09:35:18 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-7-29 09:11 發表

哦~ 原來是'日'字,
原來'曖昧'這個關係不是用眼看, 是用'日'子變出來的, 這個詞真有趣~

虛宿, 佢根本不是很愛你, 那種感覺像是可有可無一般, 很可憐. 除非佢突然有一天發現原來很愛你, 否則你等多一年十年都無乜 ...

離開左佢,有過一個好愛我嘅人出現,但我唔可以咁自私地接受而唔付出,而且個樣都做唔到我好開心,因為個心根本唔係呢到!唔想害左佢同浪費佢嘅心機時間,所以我冇繼續同佢發展落去。
至於牽腸掛肚o個個~~~ 我等緊佢浪子回頭之餘,亦都希望有個真命天子出現打救我!
回復

比得大帝 發表於 2008-7-29 12:07:31 |顯示全部樓層
都是心魔, 你個心想你唔開心, 佢回來你又係唔開心, 有另個出現, 你又係唔開心, 咁落去, 你點都唔會開心

問題由始至末, 都係你個心咁玩緊你, 不過你又好樂意地被玩

你現在要做就係唔好想要有人在身邊, 隨遇而安, 來之則安之, 合則接受, 不合則拒, 不求而求
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-7-29 12:25:13 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-7-29 12:07 發表
都是心魔, 你個心想你唔開心, 佢回來你又係唔開心, 有另個出現, 你又係唔開心, 咁落去, 你點都唔會開心

問題由始至末, 都係你個心咁玩緊你, 不過你又好樂意地被玩

你現在要做就係唔好想要有人在身邊, 隨遇而安, 來 ...

我而家咁樣,都係自己一個有時唔開心,但我對住好愛我o個個,就兩個人唔開心!隨遇而安啦!我都唔係一面倒地比佢影響我嘅生活!我都會出街、去玩、去睇戲!要見,就大家配合大家嘅時間見!唔係佢想見就見架!我都識講"唔好" 架!我遷就還遷就,都唔係就到冇哂自我嘅!我鐘意整佢鐘意嘅野比佢食,咁都好正常呀!佢都會陪我食嗅豆付啦!關係就係怪左 d ,但暫時我冇乜打算,亦睇唔到有其他去路,都係隨遇而安啦!
回復