感情事- 第3者

作者: everydayfan 發表于 2008-7-24 15:29:34
9651 115
近排睇得電視多, 又覺得各位花友大都思想成熟, 所以想拎出黎大家8掛下~
有一套係講其中一個女主角做一個情婦, 明知道男方不會和老婆分開, 但仍然心甘情願地做一個不能被公開的女人~
女主角不是貪男方的錢,(個人認為普遍二奶都是貪錢的), 而且對這樣的一段"不能開花結果的"感情, 仍然不捨不棄,
現實中有個親密友人就是這樣,我覺得她在浪費時間, 明知男方已有所屬, 這樣像拆散別人幸福似的, 大家認為如何?
比得大帝 發表於 2008-7-24 16:05:14 |顯示全部樓層
這些人在現實中活生生的存在.

相信是和心理不平衡有關

anyway, 一定不是以理智出發
回復

tata 發表於 2008-7-24 17:25:53 |顯示全部樓層
身邊都有好多人喺咁, 佢哋好多都無諗過要破壞人家庭幸福, 但係有幾多個會做得到呀~ 根本係病態~
回復

蛀米虫 發表於 2008-7-24 18:08:09 |顯示全部樓層
唉! 當人想要做一件事就會有千般理由去支持自己去做.
當還是熱戀佳段時就當然甘心la!  跟著有沒有想要公平, 想要比較, 想得到更多就不得而知la!
話說回頭, 一個可以/有能力去背著和自己同床共   , 一起生活的情人, 來去建立另一感情和另一頭住家既人都唔係一個簡單既人LAW!
都咪賴人拆散別人幸福!
回復

everydayfan 發表於 2008-7-24 19:42:45 |顯示全部樓層
我都覺得, 多數係男既方面出問題~ (友人是女的), 但感覺上總覺得友人是"衰人"
明知男既咁唔簡單, 都仲踏隻腳埋去玩, 真係好唔理知

回復

蛀米虫 發表於 2008-7-24 20:14:36 |顯示全部樓層
所以作為局外人, 比我就只會話如果第日有咩事發生既話, 盡量唔好使自己太難堪囉~
人總有沒理志的時侯, 越多反對, 越多諗理由去反駁.
回復

candyafr 發表於 2008-7-24 20:30:07 |顯示全部樓層
其實不知大家會否相信因果循環,我有1個同事,先做別人的第3者,搶了人的丈夫,後來與那男人結了婚...............但最後又被第3者搶去了丈夫...........
回復

ChrisTsui 發表於 2008-7-25 01:06:00 |顯示全部樓層
發覺近年身邊既人,越來越多婚外情~
曾經同一個男同事好傾得埋,佢結o左婚,我都識佢老婆~
我同佢純粹係好朋友關係,無所不談,我覺得佢係一個好男人~
後來發現公司有一個女同事對佢好好,好多同事都察覺到有d問題~
有次我同佢傾開偈,佢話公司好多男同事都有婚外情,仲話呢d野好普通~
我聽到之後好驚,可能我一直天真地以為,好男人有婚外情免役力~
回復

lameric 發表於 2008-7-25 01:20:23 |顯示全部樓層
現實生活中實在太多呢 d 人喇 ! 我都有個朋友係咁,開始時係個男人瞞住佢有老婆仲追佢同拍拖! o係埋一齊之後先告訴她,我覺得個男人好賤 ,而佢又係犯賤果隻! 我覺得佢係唔甘心囉。唉!每次想起都覺得個賤佬好可惡!
回復

Monse 發表於 2008-7-25 02:26:55 |顯示全部樓層
絕對認同佢地係心理不平衡,早幾年係舊公司裡面有兩個秘書仔,十八、九歲咋,果樣好純好乖,發夢都估唔到兩個分別同佢地既老板扯上,開頭又係講心唔講金果隻,後期佢地演變到好似有精神分裂咁,成日係我面前呻話老板既老婆先至係第三者喎,仲零晨三點幾打電話去人屋企如果聽到係老板老婆接呢佢會不斷係度大笑,雖然係同事我都覺得佢變態架,人地老婆完全都唔知佢兩個啲野(真無辜),我諗個男既唔想比老婆知,但秘書仔就好想讓佢老婆知囉,最後攪到又自殺又果樣,人地兩公婆終於離婚喇,佢地可以係埋一齋喇,無幾耐秘書仔又搵到另人個目標(又係有婦之夫),一腳申開啊老板(抵佢死)。

呢類人可能當是遊戲,仲意搶人野,搶到手後又唔要,咩心態呢?
都好耐無見呢兩個秘書仔,唔知係咪仲玩緊呢啲遊戲呢。
回復

ChrisTsui 發表於 2008-7-25 02:49:43 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2008-7-25 02:26 發表
絕對認同佢地係心理不平衡,早幾年係舊公司裡面有兩個秘書仔,十八、九歲咋,果樣好純好乖,發夢都估唔到兩個分別同佢地既老板扯上,開頭又係講心唔講金果隻,後期佢地演變到好似有精神分裂咁,成日係我面前呻話老板既老婆先至係第 ...

唔知係唔係我黑心,我見到d有婚外情既人士/第三者,最後搞到兩敗俱傷,我會覺得佢地抵死~
回復

carlo 發表於 2008-7-25 03:14:11 |顯示全部樓層
我就識破 3 個咁既女人 !     真係鄧佢地心痛 ! 1 個已經等丁個男人離婚 - 但係無用佢結婚 , 仲要點幫人湊仔 ! 又要搵錢幫男人養家 !!
回復

蛀米虫 發表於 2008-7-25 11:21:21 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-7-24 20:30 發表
其實不知大家會否相信因果循環,我有1個同事,先做別人的第3者,搶了人的丈夫,後來與那男人結了婚...............但最後又被第3者搶去了丈夫...........

我覺得一個人甘唔受得誘惑, 甘易就變心, 有得一次難保有第二次.
回復

蛀米虫 發表於 2008-7-25 11:25:20 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2008-7-25 02:26 發表
絕對認同佢地係心理不平衡,早幾年係舊公司裡面有兩個秘書仔,十八、九歲咋,果樣好純好乖,發夢都估唔到兩個分別同佢地既老板扯上,開頭又係講心唔講金果隻,後期佢地演變到好似有精神分裂咁,成日係我面前呻話老板既老婆先至係第 ...

下! 十幾歲就甘樣??  是否果d食藥食到傻左......既少女?
不過佢老婆甘都唔發覺就真係有d奇
一係就當唔知, 一係就mon到上心口......

回復

蛀米虫 發表於 2008-7-25 11:27:14 |顯示全部樓層
原帖由 ChrisTsui 於 2008-7-25 02:49 發表

唔知係唔係我黑心,我見到d有婚外情既人士/第三者,最後搞到兩敗俱傷,我會覺得佢地抵死~

所以我覺得做人既野都唔好將自己放在一個混亂既關係裡面, 沒益架嘛!

回復

蛀米虫 發表於 2008-7-25 11:28:28 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2008-7-25 03:14 發表
我就識破 3 個咁既女人 !     真係鄧佢地心痛 ! 1 個已經等丁個男人離婚 - 但係無用佢結婚 , 仲要點幫人湊仔 ! 又要搵錢幫男人養家 !!

真係愛到 ......
回復

蛀米虫 發表於 2008-7-25 11:41:20 |顯示全部樓層
原帖由 lameric 於 2008-7-25 01:20 發表
現實生活中實在太多呢 d 人喇 ! 我都有個朋友係咁,開始時係個男人瞞住佢有老婆仲追佢同拍拖! o係埋一齊之後先告訴她,我覺得個男人好賤 ,而佢又係犯賤果隻! 我覺得佢係唔甘心囉。唉!每次想起都覺得個賤佬好可惡! ...

我上次係巴士上聽到個男人講電話(我估係同朋友傾計), 話講明唔會離婚, 只係為左果種關係. 而且對方明知自己有老婆, 有咩事都係佢自己自願, 理所當然唔須要負什麼負責, 今次唔同佢, 可以同第二個.

聽到我眼都突
回復

alexand52028 發表於 2008-7-25 11:41:32 |顯示全部樓層
「或者一段感情中不被愛的一位才是真正的第三者。」

那你又會否認同?

回復

蛀米虫 發表於 2008-7-25 11:46:09 |顯示全部樓層
總唔可以見一個愛一個架......
回復

alexand52028 發表於 2008-7-25 11:47:58 |顯示全部樓層
咁呢個係當然!!
回復