上一代日本漫畫

作者: heiheimama 發表于 2008-5-7 11:14:47
12026 139
比得大帝 發表於 2008-5-7 14:07:20 |顯示全部樓層
IQ博士好正, 好有創意, 最德意你小吉, 原來小吉係天神派嚟嘅破壞王
回復

tata 發表於 2008-5-7 14:07:30 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-5-7 14:04 發表
哈~~ 等我回家影番d手版山T 出來示威下!
大家仲記唔記得銀河鐵道999和千年女王呀??呢個係我由細到大至愛故事之一.一樣係好sad既故事~

傳說中有個女王在世上, 長長頭髮, 兩眼..............
回復

heiheimama 發表於 2008-5-7 14:08:07 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-5-7 13:59 發表
孔雀王都好好睇, 乜嘢神都俾佢講晒, 好嘢到連耶穌都有份

孔雀王你都識,睇黎peter都唔係我想像中咁老餅!
回復

heiheimama 發表於 2008-5-7 14:08:57 |顯示全部樓層
大家仲記唔記得銀河鐵道999和千年女王呀??呢個係我由細到大至愛故事之一.一樣係好sad既故事~

松本零士呀!!~
回復

heiheimama 發表於 2008-5-7 14:09:50 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-5-7 14:07 發表
IQ博士好正, 好有創意, 最德意你小吉, 原來小吉係天神派嚟嘅破壞王

我鍾意超人同巴山,係用黎取笑美國佬既!~
回復

kokotiger 發表於 2008-5-7 14:11:54 |顯示全部樓層

好啊我都想睇
銀河鐵道999都有睇~最鐘意係個車長~

回復

jellyfishy 發表於 2008-5-7 14:12:33 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-5-7 14:07 發表

那個米字嘴的超人啊~~
回復

jellyfishy 發表於 2008-5-7 14:13:24 |顯示全部樓層
銀河鐵道999有個故事,係講水星球.
有個很想得到人肉機械身的水星女仔的故事...好sad架.
回復

heiheimama 發表於 2008-5-7 14:17:15 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-5-7 14:13 發表
銀河鐵道999有個故事,係講水星球.
有個很想得到人肉機械身的水星女仔的故事...好sad架.

個主角係男仔呀,佢係為左要幫佢媽媽報仇而要得到永恆既身體呀,你記唔記得結局?

又開一條戰線,搵d廿字頭講下SlamDunk同優遊白書呀!~
回復

比得大帝 發表於 2008-5-7 14:19:41 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-5-7 14:08 發表

孔雀王你都識,睇黎peter都唔係我想像中咁老餅!

有套台灣出的 聖傳  都好好睇, d公仔好靚, 又係講满天神佛, 講破壞之神亞修羅, 不過個結尾就好似弱咗
回復

jellyfishy 發表於 2008-5-7 14:21:11 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-5-7 14:17 發表

個主角係男仔呀,佢係為左要幫佢媽媽報仇而要得到永恆既身體呀,你記唔記得結局?

又開一條戰線,搵d廿字頭講下SlamDunk同優遊白書呀!~

係呀,個男仔同女主角係跟千年女王個兩個一樣樣.
佢地有次去到水星球,就遇上呢個水星女,水星女同佢地講佢有個女兒為左想得到人肉機械身體,上一次車到站時偷上了車,兩個主角可以的話,想佢地幫手找一找女兒的下落. 唔~ (我會唔會講故仔講得太悶呢....都係唔講喇)
你知唔知999 同千年女王兩個故事係有關架?
回復

比得大帝 發表於 2008-5-7 14:26:02 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-5-7 14:17 發表

我講吖, 我都係卄多d

櫻木花道身高188 (後來高咗1cm), 流川187, 大猩猩192
最靚仔係仙道, 都係好叻, 不過出唔到綫
回復

比得大帝 發表於 2008-5-7 14:28:27 |顯示全部樓層
公司以前做的公仔, 不過我都唔識佢地
DSC00225 (Small).JPG
DSC00226 (Small).JPG
DSC00227 (Small).JPG
回復

jellyfishy 發表於 2008-5-7 14:31:23 |顯示全部樓層

你說999個結局呀~ 女主角幫個男主角找到設計機械身體既博士. 個科學家係住係個森林湖後一個很似沙漠的地區,男主角最後係獨自上路找那個博士. 無記錯的話,個博士無諗過機械身會帶來人類被獵殺的滅絕活動.博士原意係因為很多星球都受到環境污染,太陽滅亡,缺乏糧食,疾病等問題,佢發明個機械身來保住生命和智慧. 不過好似最後呢個博士都係要死架.
回復

kokotiger 發表於 2008-5-7 14:32:31 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-5-7 14:28 發表
公司以前做的公仔, 不過我都唔識佢地

我見到明日香同綾波麗,仲有拳王個D人~
回復

jellyfishy 發表於 2008-5-7 14:32:47 |顯示全部樓層
喂~peter~~你又咁多好野唔拿出來分享下架?!!!
最尾那個好似係日本咸卡女角喎~
仲有 EVA! good!
回復

比得大帝 發表於 2008-5-7 14:34:43 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-5-7 14:32 發表
喂~peter~~你又咁多好野唔拿出來分享下架?!!!
最尾那個好似係日本咸卡女角喎~
仲有 EVA! good!

我有幾個eva公仔, 看來可以拿出來拍賣
回復

jellyfishy 發表於 2008-5-7 14:38:10 |顯示全部樓層
原帖由 kokotiger 於 2008-5-7 14:32 發表

我見到明日香同綾波麗,仲有拳王個D人~

漫畫中,說綾波麗係完美母親的外型和個性.如果水母有佢一半就乜都掂晒囉~~
回復

everydayfan 發表於 2008-5-7 14:39:08 |顯示全部樓層
優遊白書, 我呀爸都會同我一齊睇, 佢仲成日話我愈睇愈chi埋個電視~
回復

gtrnismo 發表於 2008-5-7 14:42:52 |顯示全部樓層

手冢治虫

我其實覺得佢畫野普通
因為我系完全吾睇漫畫既, 但佢既書(被搬上電影電視等)都好好睇
我都系睇電視先會睇倒, 最記得"因子異形"
非常好睇, 20多年前已經探討僅基因變異與傳統道德觀的衝突
難得
回復