乜都種吓嘅花園仔

作者: 花園仔 發表于 2008-5-7 10:37:29
2210350 19822
JicJicmom 發表於 2009-3-5 23:27:33 |顯示全部樓層
老師晚上好 ~~~~~ 我收到珍珠菜苗苗喇 ~~~ 即時乜都唔理浸左幾個字水就馬上入泥 ~~~
多謝老師 !!! ^^
種得好我又拎出黎送比各位版友 !!
多謝哂呀 ~~ ^^
回復

花園仔 發表於 2009-3-5 23:41:44 |顯示全部樓層
4777# 小寶
恭喜老師本帖成為"推薦主題"
====================
多謝小寶斑比!
我對呢D嘢唔反對但絕熱衷架, 你留心我一向嘅發言咪清楚啦!

我幾鍾意<月亮之歌>嘅詞有呢两句:

願是月亮不怨不愛不管
全意全心照亮你走過的地方
回復

花園仔 發表於 2009-3-5 23:48:11 |顯示全部樓層
4781# JicJicmom

老師晚上好 ~~~~~ 我收到珍珠菜苗苗喇 ~~~ 即時乜都唔理浸左幾個字水就馬上入泥 ~~~
多謝老師 !!! ^^
種得好我又拎出黎送比各位版友 !!
多謝哂呀 ~~ ^^
============================

你好!
苗苗好易生嘅啫, 生咗落吓肥就爸爸聲大架罅.

我嘅椒椒

七彩靚椒

七彩靚椒

靚椒

靚椒
回復

花園仔 發表於 2009-3-5 23:52:42 |顯示全部樓層
4774# 小寶

老師好, 我都要發多d苗苗, 就算自己種唔到, 都可以俾人吖嘛
====================================

咁咪好似<月亮>囉 -- 給人光明丫馬!
回復

alilovebyj 發表於 2009-3-5 23:57:08 |顯示全部樓層
呢d「月亮」,讓人好流口水啊!
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-5 23:57:09 |顯示全部樓層
我都發左好多苗苗 ~~~ 今日拎左好多送比娘家鄰居 , 大家都好開心 ~~^^
回復

fae 發表於 2009-3-6 00:10:31 |顯示全部樓層
4768# 花園仔
明天請早T____T@那麼老師...那我應該係香港邊度地方會買到呢 >
為今年年尾作好準備~~哈哈哈
回復

花園仔 發表於 2009-3-6 00:12:45 |顯示全部樓層
4785# alilovebyj
========================

啱啱去過你帖子度呀, 睇見黄色小蒼蘭, 好靚啵.

不期然使我想起五年前初學種小蒼蘭嘅往事....
回復

alilovebyj 發表於 2009-3-6 00:18:25 |顯示全部樓層
嘩…好多色啊!紅色都好靚仔啊!

我很久前用發泡膠盒仲過,都係黃色,放在一旁,沒理會,但還是每年開花。但後來有工程,才被丟棄了!
回復

花園仔 發表於 2009-3-6 00:19:43 |顯示全部樓層
4786# JicJicmom

我都發左好多苗苗 ~~~ 今日拎左好多送比娘家鄰居 , 大家都好開心 ~~^^
===========================================

咁好食嘅粟米唔可以與大家分享的確有D可惜呢!
回復

花園仔 發表於 2009-3-6 00:24:16 |顯示全部樓層
4789# alilovebyj

嘩…好多色啊!紅色都好靚仔啊!
=======================

係亞, 紅色都好靚仔架!
回復

alilovebyj 發表於 2009-3-6 00:24:38 |顯示全部樓層
比老師講到我好想食!
回復

花園仔 發表於 2009-3-6 00:31:50 |顯示全部樓層
4787# fae
明天請早T____T@那麼老師...那我應該係香港邊度地方會買到呢 >
為今年年尾作好準備~~哈哈哈
==========================

冬節前一個月起體街市D生果檔就會大量供應架罅!
回復

farfeifar 發表於 2009-3-6 00:39:57 |顯示全部樓層
老師, 我都收到兜兜呀~仲開o左拖喇~
頭先出去搵下有冇熟茄食, 收得4粒,
收完仲要發現係有4個size, 好搞笑呀~haha~
回復

花園仔 發表於 2009-3-6 00:46:30 |顯示全部樓層
4792# alilovebyj
比老師講到我好想食!
==================

嗱, 超甜粟好食定靚靚糯米粟好食丫?
點形容 - 大連鮑好食定阿一糖心鮑好食丫!

番薯苗大得好快
回復

花園仔 發表於 2009-3-6 00:51:21 |顯示全部樓層
4794# farfeifar

老師, 我都收到兜兜呀~仲開o左拖喇~
頭先出去搵下有冇熟茄食, 收得4粒,
收完仲要發現係有4個size, 好搞笑呀~haha~
===============================

4個size咪算少喇, 你睇....
回復

花園仔 發表於 2009-3-6 00:53:53 |顯示全部樓層
晚安+早晨!
回復

小寶 發表於 2009-3-6 01:05:03 |顯示全部樓層
超級靚呀! 特別是紅中帶少許黃果個呀!
公主送的白色已開左好多朶, 淡淡優香; 另外一棵好紅架, 我估明天開咯~
4785# alilovebyj
========================

啱啱去過你帖子度呀, 睇見黄色小蒼蘭, 好靚啵.

不期然使我想起五年前初學種小蒼蘭嘅往事.... ...
花園仔 發表於 2009-3-6 12:12 AM
回復

小寶 發表於 2009-3-6 01:07:01 |顯示全部樓層
晚安+早晨!
花園仔 發表於 2009-3-6 12:53 AM

是什麼開花?咁得意的呢??
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-6 01:14:24 |顯示全部樓層
是什麼開花?咁得意的呢??
小寶 發表於 2009-3-6 01:07

我知我知 ~~~ 係馬齒牡丹 ~~ ^^
回復