花朋貓友吹水幫 (係吳係貓友都歡迎架)

關閉 [複製鏈接]
作者: 土豆貓 發表于 2012-7-13 11:47:08
527862 23879
claudiatang 發表於 2012-11-15 21:14:07 |顯示全部樓層

大家笑一笑...........

晚上好  發表於 2012-11-15 21:49
Hi Claudia!  發表於 2012-11-15 21:27
晚上好~做乜四萬咁既口~  發表於 2012-11-15 21:22
晚上好  發表於 2012-11-15 21:20
回復

jose666 發表於 2012-11-15 21:32:22 |顯示全部樓層
Louky  No no no,嗰情況並不是這樣,我先感觸囉!人  發表於 3 分鐘前
講唔講得架~?

阿婆好cute,會自己走去元X食回轉壽司,你話幾醒!佢行得仲快過我!  發表於 2012-11-15 21:42
佢地一直都係一齊住,個阿婆根本都唔會煩到個女,就算當你阿媽煩,你都唔會咁做啦!  發表於 2012-11-15 21:40
回復

GOODluck20x 發表於 2012-11-15 21:37:51 |顯示全部樓層

插葉Version Episcia Pink Smoke ( 因插葉關係,葉非Pink Color )
有小小走莖 2 小隻   ( 郵寄 )
葉色暖色系列

1. waiting (排頭位先~   )
2. rio (支持AJuCi~)
3. N-Blythe (Support)
4. 土豆貓 (g遲你)
5. anhiwan (謝謝!)
6.  Juna (謝謝! 支持支持! 其實無位又唔知點交收, 抽到先算啦)
7. purplestar (豬池鴨鴨!)
8. jose666 (見lucky no.你又未蒲頭幫你排埋)
9. malike (+卜)
10. Dreamer (實扑鴨鴨!)
11. 八王爺(純粹湊熱鬧。截咗未架?我都抽。)
12. Sergio (滋池鴨公子!)
13. saolan (謝謝Duck哥)
~~~截止~~~

以上糸比面排隊o既老友記
如給我一點時间 , 其實以上 12 位都可以得到分享走莖 .
交收方式:郵寄 ( 免郵 )
當 ready 時會 pm 取地址 , 以便安排寄出
希望優先處理偏遠地方
6.  Juna   姐姐
13. saolan 姐姐

再次感謝參與

saolan  得哥你令我同Juna好感動呀,差D流眼泪添!我11月尾可能會過黎呀  發表於 5 分鐘前
Juna  感激鴨鴨  發表於 17 分鐘前
2位太客气了 . 只糸吾值$的東西 , 你地都咁開心 , 應該我感動先o岩 ^^
SaSa , 好呀 !!  好期待見你呀 !!

Sergio  賀喜兩位澳門小姐也多謝鴨公子無我分享!  發表於 17 分鐘前
下次見面比你丫 ^^

Dreamer  恭喜 Juna & saolan 優先得到罕有版 Episcia Pink Smoke~~  發表於 18 分鐘前
糸走色 version  haha

Sergio  下次見面比你丫 ^^ <--- 多謝公子!  發表於 17 分鐘前
客气了 ^^

purplestar  交收方式:郵寄 ( 免寄 ) <<<<<<<<<<<係咪即係唔會寄比咁解呀?XDDDDD  發表於 2 分鐘前
免寄 即 免la... 我吾想寄.....  =.. =  哎喲...比你捉到錯字.. >0<

waiting  靚鴨, 我覺得你好英偉!  發表於 16 分鐘前
比 Miss 讚巧開心...巧似默書拎100分 ^^

鴨鴨真係好, 感動!!!!!!  發表於 2012-11-16 09:56
11月尾秀秀過嚟,咁就麻煩兩位。謝謝。  發表於 2012-11-16 07:21
免寄 即 免la... 我吾想寄..... =.. = 哎喲...比你捉到錯字.. >0<........ 下! 原來呃人架~  發表於 2012-11-16 06:54
交收方式:郵寄 ( 免寄 ) <<<<<<<<<<<係咪即係唔會寄比咁解呀?XDDDDD  發表於 2012-11-15 23:26
靚鴨, 我覺得你好英偉!  發表於 2012-11-15 23:12

評分

查看全部評分

回復

RIO 發表於 2012-11-15 21:56:17 |顯示全部樓層
我都截啦, 名單如下

抽迷岩枝條同酢醬草球
1) Sinn HCY Blue butterfly一條
1. 土豆貓 (又排左個頭位先)
2. 小野貓 (我又排~~)
3. Dora (我又排~~)
4. purplestar (TKS RIO妹)
5. sergio (TKS RIO妹)
6. 哥  (我支持~~)
7. Louky (Thx Rio!)
8. jose666 (幫詩詩排返個lucky no. 先:p)
9. waiting (排下先~   )
10. N-Blythe ( 支持心情靚靚的 RIO)
11. Workingbee (未抽中過, 不過再接再厲)
12. anhiwan (謝謝!)
13. Juna (謝謝! 支持支持! 其實無位又唔知點交收, 抽到先算啦)
14. Dreamer (支持笑容滿瀉的酢醬草之花RIO!)

2) 小樹酢一粒
1. 土豆貓 (又排左個頭位先)
2. 小野貓 (我又排~~)
3. Dora (我又排~~)
4. 哥  (我支持~~)
5. jose666
6. 10. N-Blythe ( 支持心情靚靚的 RIO)

評分

查看全部評分

回復

jose666 發表於 2012-11-15 21:59:46 |顯示全部樓層
Louky  阿婆好cute,會自己走去元X食回轉壽司,你話幾醒!佢行得仲快過我!  發表於 7 分鐘前
Louky  佢地一直都係一齊住,個阿婆根本都唔會煩到個女,就算當你阿媽煩,你都唔會咁做啦!  發表於 9 分鐘前

阿婆都好可愛WOR, 一個煩字, 就比人送入老人院~可憐!! (佢個女都唔荒會成日探佢)
如果咁樣, 好多老人家入左去, 就會加速老化, 心境屈悶, 真係快D去架~我都見過幾個~
係你親戚, 就勸下佢, 呀媽得一個, 到時後悔都太遲, 如果係朋友, 就冇野好講~
回復

RIO 發表於 2012-11-15 22:01:35 |顯示全部樓層
http://lab.sp88.com.tw/luckydraw/admin_lu_list.asp
抽獎結果如下:-
1) Sinn HCY Blue butterfly一條
N-Blythe

2)  小樹酢一粒
1. 土豆貓

多謝各位支持, 得獎既朋友仔請pm我地址, thanks

謝謝你幸運之手 ^^  發表於 2012-11-17 01:08
又係土豆貓, 佢好好運喎 ^^  發表於 2012-11-16 08:59
恭喜兩位得獎者!  發表於 2012-11-16 01:41
恭喜恭喜  發表於 2012-11-16 00:27
恭喜晒兩位幸運兒呀!  發表於 2012-11-15 23:14

評分

查看全部評分

回復

Sergio 發表於 2012-11-15 22:16:26 |顯示全部樓層
jose666 發表於 2012-11-15 17:11
今日一早就比人打散興奮心情, 下午更加火都嚟, 心情差極了, 好唔開心, 想打人!!

脊田CC, 沒事就好了.  唔好理佢明天睏醒沒事了.  我請你食田氏buffet.

jose666  朱古力另計~

一坐低第一件事就係"朱古力".   超好味~

jose666  你偷影我.............隻手~

Actually, 有埋你的肉照, 不過我已經edit過.  你係咪想我post出來呀? xddddd

jose666  你咪玩呀~我唔放過你架~

你唔放過我就岩啦!  下次又食過田氏buffet.

jose666  等你~~~~!!!!

我想行田氏山呀再去深井食田氏燒鵝

buffet .jpg

buffet  .jpg

GOODluck20x  我....我....想食...

田氏buffet只有田氏o既人才食得.  你都唔係田氏.... 唔............ 好啦! 見你無私分享請埋你食啦.  來多個老水鴨比你食自己.  ha~~~

GOODluck20x  争支啤wo....
GOODluck20x  好!! 我地乾左佢 e-yeah~~~ !!!!

來來來~~~ cheers~

但係真係好好笑嘛,想像你們實際的對話的聲調!當然你把聲係好抵死古惑個種,而唔係對尊貴客戶既語調啦XDDDDDDD  發表於 2012-11-15 23:44
星星 , 你大笑緊糸la~ 上日我見個肥哥哥糸lift. 用手扮电話打比 frd .. e10秒搭lift生捱幾難渡過...嚇死人 @@''  發表於 2012-11-15 23:27
好啦! 見你無私分享請埋你食啦. 來多個老水鴨比你食自己. ha~~~ <<<<<頭先係街見到,忍唔住大笑,街D人以為我痴線架!XDDDDDDDD   發表於 2012-11-15 23:17
jose666 你偷影我.............隻手~ 發表於 半小時前 <<<<<<<<<<<<唔關姐姐事架,要怪怪做細既我啦!係我偷影架!;P   發表於 2012-11-15 23:15
好!! 我地乾左佢 e-yeah~~~ !!!!  發表於 2012-11-15 22:50
回復

GOODluck20x 發表於 2012-11-15 22:37:04 |顯示全部樓層

多多..吾好意c 呀...今日冇水果盤
食住滑滑燉旦先丫

Sergio  食完皮膚係咪又白又滑o架?  發表於 27 秒前
糸! 食完巧似仙女下凡咁...你仲等乜...haha

jose666  日日有新野, 真開心~  發表於 4 分鐘前
jose666  我食先喇~  發表於 5 分鐘前
隨便食la~  你開心就好la~ ^^

jose666  等你既 "插葉Version Episcia Pink Smoke"~~  發表於 1 分鐘前
好丫~ 我準備好就 pm 你取 address ^_____  ^

Sergio  糸! 食完巧似仙女下凡咁...你仲等乜...haha <--- 似公主好D喎. 唔客氣啦!  發表於 3 分鐘前
仙女善解人意, 公主刁蠻 wo.... 轉做仙女Y  ^m^

purplestar  鴨鴨果然煮得兩手撚手小菜喎!:q  發表於 1 分鐘前
乜兩手撚手小菜.... @@''   d 文法.... 差d ....請教 Miss 先 ... hahaaa

purplestar   打你十下  發表於 6 分鐘前
我塞你食十個叉燒包 XDDDDDDD

purplestar  你識整,我食!XDDD  發表於 1 分鐘前
好漲wo......  好la~ 分十次食la : )

燉蛋都食左先!真係好滑噃!  發表於 2012-11-16 01:49
淡定!你點會識整呀!  發表於 2012-11-15 23:57
你識整,我食!XDDD  發表於 2012-11-15 23:45
:@ 打你十下  發表於 2012-11-15 23:30
鴨鴨果然煮得兩手撚手小菜喎!:q  發表於 2012-11-15 23:18
回復

jose666 發表於 2012-11-15 22:52:50 |顯示全部樓層
我要去睇"烽火大地"喇~
回復

Sergio 發表於 2012-11-15 22:56:32 |顯示全部樓層

我要睏啦!  早抖啦!

Corgi sleep.jpg

多謝公子賞分!

Good nite!  發表於 2012-11-16 01:50
Good night  發表於 2012-11-15 23:49
我食飽飽返黎你又瞓左啦!!!!!!!!!!!!Good night! sweet dream!  發表於 2012-11-15 23:19
早過我 @@''  發表於 2012-11-15 22:59

評分

查看全部評分

回復

waiting 發表於 2012-11-15 22:59:15 |顯示全部樓層

食飽飽喇~
原來今日係結婚紀念日...唔怪之得我個蝦子餅買糖水畀我食喇!

多謝大家!

Happy anniversary!  發表於 2012-11-16 11:33
尋日真係好日子啦, sweet sweet anniversary....  發表於 2012-11-16 09:49
Happy anniversary  發表於 2012-11-16 09:32
係喎,同B 女同一日呀,祝你同老公永遠甜甜蜜蜜!  發表於 2012-11-16 01:47
封番一封利是仔作祝賀 ^^  發表於 2012-11-16 00:08

評分

查看全部評分

回復

GOODluck20x 發表於 2012-11-15 23:44:18 |顯示全部樓層
亞叔拉被 la~  早抖啦!  

唔切生果仲咁早瞓!  發表於 2012-11-16 01:48
早抖啦!  發表於 2012-11-15 23:56
早抖啦...鴨哥  發表於 2012-11-15 23:49
Good night  發表於 2012-11-15 23:49
回復

siuhamster 發表於 2012-11-16 01:21:14 |顯示全部樓層
Good night

Good nite!  發表於 2012-11-16 01:50
早抖  發表於 2012-11-16 01:40
回復

waiting 發表於 2012-11-16 02:32:49 |顯示全部樓層
各位晚安!
回復

DORA 發表於 2012-11-16 05:52:41 |顯示全部樓層

各位早晨!

------------
適少少  早晨  ------> 少少早晨!

早晨多多  發表於 2012-11-16 11:34
早晨  發表於 2012-11-16 11:17
早晨!  發表於 2012-11-16 10:22
早晨呀!  發表於 2012-11-16 10:04
早晨~多多~^^~  發表於 2012-11-16 10:03
回復

Juna 發表於 2012-11-16 07:19:57 |顯示全部樓層
各位早晨

早晨Juna  發表於 2012-11-16 11:34
早晨  發表於 2012-11-16 11:16
早晨 Juna!  發表於 2012-11-16 10:23
早安 Juna!  發表於 2012-11-16 10:04
早晨~Juna~  發表於 2012-11-16 10:04
回復

jose666 發表於 2012-11-16 07:21:17 |顯示全部樓層
明日17℃ 冬意好快到
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20121116/18068471

本港受一道冷鋒影響,明日氣溫將降至20度或以下,最低氣溫只有17度,間中有雨,吹強烈東北季候風,下周一氣溫才逐步會回升。而本月28日本港將出現「半影月食」,月亮光度會慢慢轉暗,歷時逾四小時;若天色明朗,市民面向東面應可觀看得到。
本港天氣前日開始轉凉,今天氣溫徘徊20至23度;華南地區普遍有雨,雨勢有時較大。天文台指,由於有一道冷鋒於華南北部形成,逐步向南移動,明天氣溫進一步跌至17至20度,並吹強烈東北季候風,天氣較凉。下周一氣溫逐步回升,預計下周四最高氣溫將回升至26度。

本月28日賞半影月食

此外,本月28日本港將出現半影月食的天文現象。天文台科學主任梁延剛表示,半影月食是指月亮只會進入地球的半影,而不會進入本影,月亮光度只會略為轉暗;是次月食將於當晚8時13分開始,至翌晨零時53分結束,歷時約4小時41分。下次月食則要待至明年4月26日才出現,屬一次月偏食。

早晨  發表於 2012-11-16 11:16
早晨 CC !  發表於 2012-11-16 10:25
早晨!  發表於 2012-11-16 10:05
早晨~cc~  發表於 2012-11-16 10:04
早晨詩詩  發表於 2012-11-16 09:35
回復

jose666 發表於 2012-11-16 07:24:58 |顯示全部樓層
放大Lego 砌出1:20聖誕村
http://hk.apple.nextmedia.com/su ... t/20121116/18067755

展覽詳情

地點:時代廣場露天廣場及二樓大堂
時間:即日起至明年1月2日 
費用:免費
回復

jose666 發表於 2012-11-16 07:40:44 |顯示全部樓層
得意妹妹勇救媽媽 感動萬人
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20121116/18068602

回復

jose666 發表於 2012-11-16 07:49:31 |顯示全部樓層
銀包追蹤器 遺失會大叫
http://hk.apple.nextmedia.com/international/art/20121116/18068614

相信不少冒失鬼也嘗過遺失錢包的滋味,很痛苦吧?!
你們的救星出現了--Wallet TrackR!
它是由信用卡大小的TrackR卡片及iOS上的app,軟硬體相結合而成的產品。只要將TrackR卡片放入錢包,開啟app後,利用藍牙連接即可。一旦錢包離你太遠,就會發出警示聲,提醒你錢包不在身上。萬一你沒注意到警示聲,app還會將錢包最後所在地方用GPS拍下,讓你知道錢包所在位置。
又若錢包放在家中某處找不到,程式內還有一個「Ring」的按鈕,按下去後會發出嗶嗶聲。
目前軟體程式部分支援iPhone4S、iPhone5、new iPad、iPad mini、the new iPod Touch;用Android系統的朋友就沒機會了。
不過,這產品還正在籌募資金中,目標是25萬美元。所以,冒失鬼們,暫時還是先靠自己吧!
回復