Achimenes erecta 'Tiny Red' 種籽種植比賽10/6 派完種籽啦

作者: sunsunsun 發表于 2012-4-30 08:43:02
11517 127
HI-NAMASTE 發表於 2012-5-2 12:27:55 |顯示全部樓層
小Con子  唔知要種幾耐先有花開  發表於 2 小時前
快就4-5個月, 慢就ㄧ年.
回復

sunsunsun 發表於 2012-5-2 12:31:52 |顯示全部樓層
teddybear10_10 發表於 2012-5-2 10:08
支持, 支持!
可以贊助: Sinn HCY’s Taurus小苗, K HCY’s Venus大侧芽, K Brimstone小苗, 風雨蘭 ...

先多謝先, 到比獎品都仲有幾個月, 可以慢慢揾下有d 乜可以讚助
回復

creocean 發表於 2012-5-11 17:45:15 |顯示全部樓層
30. 小孩子(太好了,THANKS!)
31. esmonhk (thanks)
32. HLAM (好開心, 嘗試種新植物)
33. 劍狼 (thank you)
34. Robokon (我都想參加,thanks!!)
35. lisayip(thanks, 新手想試種)
36. anhiwan (遲到好過冇到^^謝謝!)
37. herok800 (Thanks!)
38. Jamken (如果仍有就好了 !).
39. creocean (第一次做了會員, 好想有份參加, 希望都有份啦 ! 謝 !)
回復

esmonhk 發表於 2012-5-4 00:17:21 |顯示全部樓層
請問,還可以參加嗎
回復

小孩子 發表於 2012-5-4 00:59:39 |顯示全部樓層
我都想報名,可以嗎?
回復

sunsunsun 發表於 2012-5-4 08:16:52 |顯示全部樓層
小孩子 發表於 2012-5-4 00:59
我都想報名,可以嗎?

可以, total 35份, 仲有好多種籽, hohoh
回復

小孩子 發表於 2012-5-4 10:15:39 |顯示全部樓層
有35份, 人人有份, 每份種籽約30-50粒
開始時間:即時
1. 小野貓 (喵~我想參加~謝謝~)
2. keibp (謝謝)
3. 史華茲 (謝謝)
4. Wai Wai (Thanks)
5. lok_1980 (咁我又夠位喎,我又試)
6. sa仔(ths!) 4/5寄出回郵
7. H2O (thanks) 4/5寄出回郵
8. 曖娜娜子(紅得好sharp, 好鐘意~希望抽中^^)
9. chingyi724(等我又冒住生命危險join埋1份) 4/5寄出回郵
10. mrsbearbear (我都想玩, tks) 4/5寄出回郵
11. 小卡(唔知我可唔可申請呢?) 4/5寄出回郵
12. N-Blythe (支持)  ~~讚助喜蔭Ep. Pink panther 中株、Episcia 'Tiger Stripe'  中株AV小苗(3份,名字待定)
13. panda8666 好靚啊..... 我近來多了很多地方種AV.... 我可以種得好好的..... ^^
14. UNIFORM (THX)
15. jasminecatcat (我都想玩呀~Thanks!)
16. qcchan1 (謝謝~~) 4/5寄出回郵
17. shuen (THXXXX!) 4/5寄出回郵
18. workingbee (我又玩)
19. mandy41leung(謝謝~~)
20. mummy (the last one)
21. 小Con子 4/5寄出回郵
22. warahahaha
23. wct119 (玩到咁大,點可以唔玩埋一份)
24. andyman (比個機會我呀, thx) 4/5寄出回郵
25. Alaska  4/5寄出回郵
26. 貓貓兔 (好似好好玩,希望有機會試下)
27. K.Manchu(好靚, Thanks ) 4/5寄出回郵
28. biyun(唔好漏咗我呀!) 3/5寄出回郵
29. Joe0101 (唔知係咪太遲呢?  咁多人參與, 好似好好玩, 未種過想試吓!)
31.
32.
33.
34.
35.
回復

sunsunsun 發表於 2012-5-4 10:50:47 |顯示全部樓層
esmonhk 發表於 2012-5-4 00:17
請問,還可以參加嗎

可以, 排隊 啦

知道,多謝分享  發表於 2012-5-4 22:10
回復

esmonhk 發表於 2012-5-4 22:11:42 |顯示全部樓層
有35份, 人人有份, 每份種籽約30-50粒
開始時間:即時
1. 小野貓 (喵~我想參加~謝謝~)
2. keibp (謝謝)
3. 史華茲 (謝謝)
4. Wai Wai (Thanks)
5. lok_1980 (咁我又夠位喎,我又試)
6. sa仔(ths!) 4/5寄出回郵
7. H2O (thanks) 4/5寄出回郵
8. 曖娜娜子(紅得好sharp, 好鐘意~希望抽中^^)
9. chingyi724(等我又冒住生命危險join埋1份) 4/5寄出回郵
10. mrsbearbear (我都想玩, tks) 4/5寄出回郵
11. 小卡(唔知我可唔可申請呢?) 4/5寄出回郵
12. N-Blythe (支持)  ~~讚助喜蔭Ep. Pink panther 中株、Episcia 'Tiger Stripe'  中株AV小苗(3份,名字待定)
13. panda8666 好靚啊..... 我近來多了很多地方種AV.... 我可以種得好好的..... ^^
14. UNIFORM (THX)
15. jasminecatcat (我都想玩呀~Thanks!)
16. qcchan1 (謝謝~~) 4/5寄出回郵
17. shuen (THXXXX!) 4/5寄出回郵
18. workingbee (我又玩)
19. mandy41leung(謝謝~~)
20. mummy (the last one)
21. 小Con子 4/5寄出回郵
22. warahahaha
23. wct119 (玩到咁大,點可以唔玩埋一份)
24. andyman (比個機會我呀, thx) 4/5寄出回郵
25. Alaska  4/5寄出回郵
26. 貓貓兔 (好似好好玩,希望有機會試下)
27. K.Manchu(好靚, Thanks ) 4/5寄出回郵
28. biyun(唔好漏咗我呀!) 3/5寄出回郵
29. Joe0101 (唔知係咪太遲呢?  咁多人參與, 好似好好玩, 未種過想試吓!)
32.
33.
34.
35.
回復

mrsbearbear 發表於 2012-5-5 19:51:02 |顯示全部樓層
我今天收到種子了,謝謝。星期一會下種及記錄後再報告。
回復

sa仔 發表於 2012-5-5 20:04:01 |顯示全部樓層
收到種籽,已播種,過兩再報告
回復

Shuen 發表於 2012-5-5 20:05:17 |顯示全部樓層
我也收到了, 明天播種~
回復

DeNel 發表於 2012-5-6 02:33:16 |顯示全部樓層
http://hkplants.com/thread-91771-1-1.html       
George Gor 加碼,小弟又趁下熱鬧,最快開花的花友,小弟會送一盆Yukako的小苗, 第2名和第3名都會有其他品種的十字小苗。(但不保證開到十字,因為栽種環境不同,不能寫包單。)   
回復

sunsunsun 發表於 2012-5-6 02:46:08 |顯示全部樓層
DeNel 發表於 2012-5-6 02:33
http://hkplants.com/thread-91771-1-1.html       
George Gor 加碼,小弟又趁下熱鬧,最快開花的 ...

咁今次有DeNel 兄強勢讚, 比賽就有睇頭啦, 先多謝, 開得花來都要半年, 感激
回復

DeNel 發表於 2012-5-6 11:03:33 |顯示全部樓層
sunsunsun 發表於 2012-5-6 02:46
咁今次有DeNel 兄強勢讚, 比賽就有睇頭啦, 先多謝, 開得花來都要半年, 感激  ...

都是朋友仔你個idea好。
回復

HLAM 發表於 2012-5-6 15:58:01 |顯示全部樓層
33.
34.
35.
回復

劍狼 發表於 2012-5-6 16:12:48 |顯示全部樓層
33. 劍狼 (thank you)
34.
35.
回復

N-Blythe 發表於 2012-5-7 16:13:08 |顯示全部樓層
種子收到了,今天下種喔 ew (22).gif
回復

曖娜娜子 發表於 2012-5-7 16:39:50 |顯示全部樓層
已經收到種子~ many thanks~ 做完功課就播種~
回復

K.Manchu 發表於 2012-5-7 16:44:43 |顯示全部樓層
已經收到種子~~thax!!
回復