Achimenes erecta 'Tiny Red' 種籽種植比賽10/6 派完種籽啦

作者: sunsunsun 發表于 2012-4-30 08:43:02
11508 127
HI-NAMASTE 發表於 2012-4-30 20:47:32 |顯示全部樓層
sunsunsun 發表於 2012-4-30 20:27
等到你地發到芽, 睇下D 存活率. 同大家既評語, 先決定點比法, 仲有而家都仲係睇下有冇花友比讚助  ...

我仲以為你地鬥快種到開花添

唔知要種幾耐先有花開  發表於 2012-5-2 09:31
回復

wct119 發表於 2012-4-30 21:03:07 |顯示全部樓層
1. 小野貓 (喵~我想參加~謝謝~)
2. keibp (謝謝)
3. 史華茲 (謝謝)
4. Wai Wai (Thanks)
5. lok_1980 (咁我又夠位喎,我又試)
6. sa仔(ths!)
7. H2O (thanks)
8. 曖娜娜子(紅得好sharp, 好鐘意~希望抽中^^)
9. chingyi724(等我又冒住生命危險join埋1份)
10. mrsbearbear (我都想玩, tks)
11. 小卡(唔知我可唔可申請呢?)
12. N-Blythe (支持)  ~~讚助喜蔭Ep. Pink panther 中株、Episcia 'Tiger Stripe'  中株AV小苗(3份,名字待定)
13. panda8666 好靚啊..... 我近來多了很多地方種AV.... 我可以種得好好的..... ^^
14. UNIFORM (THX)
15. jasminecatcat (我都想玩呀~Thanks!)
16. qcchan1 (謝謝~~)
17. shuen (THXXXX!)
18. workingbee (我又玩)
19. mandy41leung(謝謝~~)
20. mummy (the last one)
21. 小Con子
22. warahahaha
23. wct119 (玩到咁大,點可以唔玩埋一份)
回復

andyman 發表於 2012-4-30 21:40:27 |顯示全部樓層
3. 史華茲 (謝謝)
9. chingyi724(等我又冒住生命危險join埋1份)
12. N-Blythe (支持)  ~~讚助喜蔭Ep. Pink panther 中株、Episcia 'Tiger Stripe'  中株AV小苗(3份,名字待定)
13. panda8666 好靚啊..... 我近來多了很多地方種AV.... 我可以種得好好的..... ^^
15. jasminecatcat (我都想玩呀~Thanks!)
21. 小Con子
24. andyman (比個機會我呀, thx)
回復

lok_1980 發表於 2012-4-30 22:49:37 |顯示全部樓層
可以比多花,比快開花,比最大的花,比最靚的花嘛
愈多獎比愈多比法喎。
回復

bbhk 發表於 2012-4-30 22:51:43 來自手機 |顯示全部樓層
我驚自己種唔好,唔參加lu,不過都表示支持!好熱鬧,好玩!大家加油呀!

thinking positive! 唔好甘冇信心, 大家玩吓啦!  發表於 2012-5-1 14:00
回復

sunsunsun 發表於 2012-4-30 23:11:08 |顯示全部樓層
bbhk 發表於 2012-4-30 22:51
我驚自己種唔好,唔參加lu,不過都表示支持!好熱鬧,好玩!大家加油呀! ...

參加呢個比賽就係加強自己既種植技巧同經驗, 成功在嘗試

我嚴重需要"經驗&技術"的練習~ 嘿嘿~ 相信sunsun分享出黎的目的都系想幫助更多花友提高養殖技術~ ^3^ you are so nice~~  發表於 2012-4-30 23:37
回復

mummy 發表於 2012-4-30 23:22:14 |顯示全部樓層
lok_1980 發表於 2012-4-30 22:49
可以比多花,比快開花,比最大的花,比最靚的花嘛
愈多獎比愈多比法喎。

加多個「成長速度最慢獎」引誘下我呢啲新手吖
回復

mummy 發表於 2012-4-30 23:24:28 |顯示全部樓層
bbhk 發表於 2012-4-30 22:51
我驚自己種唔好,唔參加lu,不過都表示支持!好熱鬧,好玩!大家加油呀! ...

你未必差過我,我未必好過你。玩喇。我最擔心喺upload相同做記錄
回復

Alaska 發表於 2012-5-1 01:04:25 |顯示全部樓層
有無限人數的? 我都想玩下

3. 史華茲 (謝謝)
21. 小Con子
25. Alaska
回復

貓貓兔 發表於 2012-5-1 01:16:50 來自手機 |顯示全部樓層
1. 小野貓 (喵~我想參加~謝謝~) 2. keibp (謝謝) 3. 史華茲 (謝謝) 4. Wai Wai (Thanks) 5. lok_1980 (咁我又夠位喎,我又試) 6. sa仔(ths!) 7. H2O (thanks) 8. 曖娜娜子(紅得好sharp, 好鐘意~希望抽中^^) 9. chingyi724(等我又冒住生命危險join埋1份) 10. mrsbearbear (我都想玩, tks) 11. 小卡(唔知我可唔可申請呢?) 12. N-Blythe (支持)  ~~讚助喜蔭Ep. Pink panther 中株、Episcia 'Tiger Stripe'  中株AV小苗(3份,名字待定) 13. panda8666 好靚啊..... 我近來多了很多地方種AV.... 我可以種得好好的..... ^^ 14. UNIFORM (THX) 15. jasminecatcat (我都想玩呀~Thanks!) 16. qcchan1 (謝謝~~) 17. shuen (THXXXX!) 18. workingbee (我又玩) 19. mandy41leung(謝謝~~) 20. mummy (the last one) 21. 小Con子 22. warahahaha 23. wct119 (玩到咁大,點可以唔玩埋一份) 24. andyman (比個機會我呀, thx)
25. Alaska 
26. 貓貓兔 (好似好好玩,希望有機會試下)
回復

K.Manchu 發表於 2012-5-1 12:04:49 |顯示全部樓層
最少20份,
開始時間:即時
3. 史華茲 (謝謝)
6.sa仔(ths!)
9.chingyi724(等我又冒住生命危險join埋1份)
11. K.Manchu(好靚, Thanks )

點解你個table差甘遠????  發表於 2012-5-1 14:01
回復

wendy_choy_hk 發表於 2012-5-1 14:02:48 |顯示全部樓層
updated
3. 史華茲 (謝謝)
21. 小Con子
25. Alaska
27. K.Manchu(好靚, Thanks )
回復

biyun 發表於 2012-5-1 14:07:28 |顯示全部樓層
3. 史華茲 (謝謝)
21. 小Con子
25. Alaska
28.biyun(唔好漏咗我呀!)
回復

Breeze 發表於 2012-5-1 14:47:35 |顯示全部樓層

非常支持樓主分享種子及舉辦是次比賽~
小的覺得此比賽甚有意義及能增進各花友交流~ 
因此希望能捐贈2棵AV小苗以作支持,還望樓主不棄

(因未知何時公佈比賽結果,所以暫未能列出小苗名稱,敬請見諒~)

wendy_choy_hk  幫手玩大去! 正!加分  發表於 半小時前
多謝版主評分~

幫手玩大去! 正!加分  發表於 2012-5-1 14:50

評分

查看全部評分

回復

sunsunsun 發表於 2012-5-1 14:54:31 |顯示全部樓層
wendy_choy_hk 發表於 2012-5-1 14:02
updated

多謝版主幫忙
回復

曖娜娜子 發表於 2012-5-2 00:05:08 |顯示全部樓層
今天已經寄出信封~
回復

sunsunsun 發表於 2012-5-2 08:34:09 |顯示全部樓層
曖娜娜子 發表於 2012-5-2 00:05
今天已經寄出信封~

OK, 我會留意架啦
回復

小Con子 發表於 2012-5-2 09:38:28 |顯示全部樓層
今天寄出
回復

teddybear10_10 發表於 2012-5-2 10:08:46 |顯示全部樓層
支持, 支持!
可以贊助: Sinn HCY’s Taurus小苗, K HCY’s Venus大侧芽, K Brimstone小苗, 風雨蘭 Z primulina 果莢等

評分

查看全部評分

回復

Joe0101 發表於 2012-5-2 10:22:56 |顯示全部樓層
3. 史華茲 (謝謝)
21. 小Con子
25. Alaska
28.biyun(唔好漏咗我呀!)
29. Joe0101 (唔知係咪太遲呢? 咁多人參與, 好似好好玩, 未種過想試吓!)
回復