pccw 依家 hard sell 緊 eye2 多媒體

作者: 孖吉 發表于 2011-10-8 16:13:14
3170 17
俾 pccw 昆咗我用 eye2 多媒體 - 話送個無線電話俾我值 $2,xxx 喎 ...

佢話係個無線電話黎,點知師傅送上黎 ... 睇落只係似電子相架。正想反悔之祭,發覺佢係一個有眼仔的免提 (咁即係講乜嘢要全屋聽哂啫!)... 雖然好失望,但冇得話佢呃我添

再睇吓條款,要同時用 pccw 電話 和 上網 才可以提供服務!唓~ 一個 service 綁我兩個 account!如果我唔係住村屋冇其他公司可以轉,我真係掟返架機俾佢!
claudiatang 發表於 2011-10-8 16:21:09 |顯示全部樓層
是用電話昆你定在街邊?
回復

比得大帝 發表於 2011-10-8 16:23:48 |顯示全部樓層
大俠, 不會罷, 未了解清楚就簽約, 唔似你噃

有電話送都要問清楚係乜嘢電話, 甚致要睇過版先啦, 通常哩d贈品都係大陸做, 佢話值二千, 其實值卄雞嘅產品.

要重新評估過你先
回復

孖吉 發表於 2011-10-8 16:36:02 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2011-10-8 16:21
是用電話昆你定在街邊?

用電話昆我呀!上星期啲線路有問題,打上去約師傅維修,佢就話答謝我做咗羔羊咁耐,係咁 lur 話送部電話俾我,月費照舊咁話!

我昨日裝咗,佢地晚上都重打電話黎 sell 呢樣嘢呀!大家小心!隨時 call 到你屋企咖!
回復

孖吉 發表於 2011-10-8 16:38:29 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-10-8 16:23
大俠, 不會罷, 未了解清楚就簽約, 唔似你噃

有電話送都要問清楚係乜嘢電話, 甚致要睇過版先啦, 通常哩d贈 ...

我諗住橫掂月費都照俾,咪算囉,點知佢地作個咁大的大話啫
回復

anhiwan 發表於 2011-10-8 16:38:54 |顯示全部樓層
我上網同電話都係用PCCW,成日都收到信sell " eye2 多媒體,
又話攞住封信去有禮品,不過我從來都唔回應
回復

孖吉 發表於 2011-10-8 16:39:57 |顯示全部樓層
anhiwan 發表於 2011-10-8 16:38
我上網同電話都係用PCCW,成日都收到信sell " eye2 多媒體,
又話攞住封信去有禮品,不過我從來都唔回應 ...

所以而家佢地咪出新招囉
回復

anhiwan 發表於 2011-10-8 16:48:03 |顯示全部樓層
孖吉 發表於 2011-10-8 16:39
所以而家佢地咪出新招囉

佢地都有打過電話黎,我問佢月費照舊即係幾多錢,因為我上網加固網電話都係$152,
佢話攞左禮品就要俾原價月費 ($138+$110)$248喎,我當然唔啋佢啦
回復

claudiatang 發表於 2011-10-8 16:56:30 |顯示全部樓層
我除了要每月500分鐘IDD之外,什麼優惠都懶啋佢。網上行個NOW我都不再續了。反正沒時間看電影台之類的節目。 每個月付一百多大洋,傻咩﹗NOW新聞台和東森,中央台等都固定有不用付款的就冇所謂。
回復

孖吉 發表於 2011-10-8 17:00:45 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2011-10-8 16:56
我除了要每月500分鐘IDD之外,什麼優惠都懶啋佢。網上行個NOW我都不再續了。反正沒時間看電影台之類的節目 ...

NOW 我一向都冇采佢,每晚食完飯得果兩三個鐘,冇電視睇咪早啲訓囉,有乜咁大不了
回復

claudiatang 發表於 2011-10-8 17:03:29 |顯示全部樓層
孖吉 發表於 2011-10-8 17:00
NOW 我一向都冇采佢,每晚食完飯得果兩三個鐘,冇電視睇咪早啲訓囉,有乜咁大不了   ...

因為最初裝網上行時要孖公仔跟NOW一齊咖...........所以現在就唔啋佢囉﹗而我的強頂就是掛人電話﹗一聽不靠譜就掛...........
回復

孖吉 發表於 2011-10-8 17:06:59 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2011-10-8 17:03
因為最初裝網上行時要孖公仔跟NOW一齊咖...........所以現在就唔啋佢囉﹗而我的強頂就是掛人電話﹗一聽不 ...

都唔係孖o既,佢都係話送o既啫~

呢間公司,用黎用去都係呢d橋,小小超真係俾人小得少
回復

claudiatang 發表於 2011-10-8 17:46:13 |顯示全部樓層
孖吉 發表於 2011-10-8 17:06
都唔係孖o既,佢都係話送o既啫~

呢間公司,用黎用去都係呢d橋,小小超真係俾人小得少   ...

當日是講到係要連體嬰一樣咁..................
回復

孖吉 發表於 2011-10-8 17:57:18 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2011-10-8 17:46
當日是講到係要連體嬰一樣咁..................

咪係,間公司謊話連編
回復

八王爺 發表於 2011-10-8 20:54:12 |顯示全部樓層
你早啲問吓我。
我兩年半前搬屋,因為佢話搬電話要收三佰,咁我就轉咗用eye2。
真喺好多餘。
不過,有時又有少少方便。例如:天氣,可以按吓個圖就睇晒。
youtube, 唔使开电腦都search 到。
回復

corina 發表於 2011-10-8 23:40:07 |顯示全部樓層
李生點會比著數人,揾人著數就有~
回復

KKKK 發表於 2011-10-9 16:54:37 |顯示全部樓層
佢都有用電話 Sell 我,我話無用,佢就話唔洗錢,要都無損失﹗我結果就話,我屋企無位放一舊無用同用唔著嘅野﹗
回復

caca8j 發表於 2011-10-9 21:57:24 |顯示全部樓層
簡直無所不用其極,
早幾晚,佢有2個人逐家拍門,
我廢事嘈住阿媽,所以開門,
佢問:
請問你哋係咪用緊PCCW嘅...
乜邊間屋用緊你唔知嘅咩?
我係唔知0架,因為無客人資料可以拎出街...
唔係
(閂門)
聽到佢昆隔籬屋師奶話:送個電話畀你,你繼續用我公司就得0架啦...
肯定要簽約一段時間啦,但提都無提
回復