政府的 「$6,000計劃」網頁:1956 年出生,第二階段己開始

作者: 孖吉 發表于 2011-7-26 15:25:29
1373 8

有登記方法,時間表,銀行轉帳收款的登記表格 ...

http://www.scheme6000.gov.hk/

------------------------------------------------------------------------------------------------
2011年9月11日
政府派發 6,000元第二階段登記今日展開。全港 1956年或之前出生、持有香港永久性居民身份證的人士,即日起可遞交申請表格,最快於 11月底可領取 6,000元
caca8j 發表於 2011-7-26 19:42:21 |顯示全部樓層
唔理住lu
慢慢唔遲
回復

rrr888 發表於 2011-7-26 22:30:40 |顯示全部樓層
唔該哂你嘅資料喎!
回復

claudiatang 發表於 2011-7-26 22:52:47 |顯示全部樓層
還不能登記吧?齋  look...........
回復

孖吉 發表於 2011-7-27 09:10:19 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2011-7-26 22:52
還不能登記吧?齋  look...........

起碼可以提醒自己幾時要登記嘛~ 我地呢批好快呢~
回復

claudiatang 發表於 2011-7-27 09:38:30 |顯示全部樓層
孖吉 發表於 2011-7-27 09:10
起碼可以提醒自己幾時要登記嘛~ 我地呢批好快呢~

到時到候肯定會好多人提..................
回復

孖吉 發表於 2011-9-11 14:13:01 |顯示全部樓層
政府派發 6,000元第二階段登記今日展開。全港 1956年或之前出生、持有香港永久性居民身份證的人士,即日起可遞交申請表格,最快於 11月底可領取 6,000元
回復

mono 發表於 2011-9-11 14:29:19 |顯示全部樓層
好多人都唔等多個$200,你地會唔會等?
回復

gunbuster363 發表於 2011-9-12 11:50:08 |顯示全部樓層
我到依家都唔明點解要叫"6000元計劃"
6000蚊根本係比人逼出來要派的, 毫無計劃可言
1人6000蚊派左出去就玩完, 又唔點貢獻番落社會, 算係咩計劃?
回復