仙人波波 #66 兜b布紋 新入白球

作者: zoka 發表于 2021-2-6 15:08:40
4334 101
lc1201 發表於 2021-3-2 09:00:36 |顯示全部樓層
彈彈波第一次聽
鶴佬粗口由細聽到大,已經無感覺了XD
回復

小雷子 發表於 2021-3-2 09:42:24 來自手機 |顯示全部樓層
lc1201 發表於 2021-3-1 17:54
係咪會PU啦MORE

求解釋~~

呢3粒字同廣東話「DLLM」有異曲同工之妙XDDD  發表於 2021-3-2 09:47
回復

小雷子 發表於 2021-3-2 09:43:02 來自手機 |顯示全部樓層
zoka 發表於 2021-3-1 18:38
佢好似無乜講鶴佬粗口,佢講廣東話粗都係來來去去得三個字,因為阿媽會鬧爆佢喺屋企教壞晒<span class="emoji emoji1f602[/ ...

求解釋
回復

小雷子 發表於 2021-3-2 09:52:31 來自手機 |顯示全部樓層
lc1201 發表於 2021-3-2 09:00
彈彈波第一次聽   
鶴佬粗口由細聽到大,已經無感覺了XD ...

DLLM=PU啦MORE
杏加橙=彈彈波??
回復

zoka 發表於 2021-3-3 17:34:31 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2021-3-2 09:52
DLLM=PU啦MORE
杏加橙=彈彈波??

我同事講嗰句詳細唔識解,但講親都會笑到肚痛我初初以為係佢老作
全句:pu __ 阿more, 彈__波,自buy 摩囉多
回復

zoka 發表於 2021-3-7 16:11:58 來自手機 |顯示全部樓層

最近入左新波波,又嚟update下~~

天氣一暖返,唔覺唔覺,兜b又大粒左:
(吉位嗰棵送俾花友了,無釘到架XD)

布紋仔女無乜大,但持續開花:

對白色波波無抵抗力,入左2粒送1粒:
想入好耐嘅白鳥,真身真係好正呀~~~
又再入小人帽子,之前嗰粒一直發唔倒根,修又修過,晾又晾過,殺菌粉開根水都分別落過,一下土又變紅根...最後切又切過...還是不行/-\ 希望今次得
店家送左棵好好好多毛嘅白星,雖然我手上已有一棵,呢棵都好鍾意呀~~~

評分

查看全部評分

回復

waiting 發表於 2021-3-7 18:01:49 來自手機 |顯示全部樓層
zoka 發表於 2021-3-7 16:11

呢三粒白雪雪好靚~
白鳥而家貴唔貴?
回復

waiting 發表於 2021-3-7 18:03:08 來自手機 |顯示全部樓層

zoka大, 你d兜bb真係冇乜刺喎!我的好多刺…
回復

小雷子 發表於 2021-3-7 18:12:20 來自手機 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2021-3-7 18:03

我的兜BB都生左刺,係咪正常架?
回復

taxitang 發表於 2021-3-7 18:23:13 |顯示全部樓層

白鳥好吸引,養得真好,它和小人帽等都是想養的目標,奈何容不下。
回復

waiting 發表於 2021-3-7 18:24:10 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2021-3-7 18:12
我的兜BB都生左刺,係咪正常架?<span class="emoji emoji1f605"></span>

我都唔知… 我見別人的都同zoka大嗰d一樣冇乜刺…
所以我都成日懷疑我嗰三盆係咪正常…
回復

zoka 發表於 2021-3-7 18:44:06 來自手機 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2021-3-7 18:01
呢三粒白雪雪好靚~
白鳥而家貴唔貴?

唔知市價幾多,我搵左間買過又信得過咋,要三百幾人仔第一次買咁貴嘅仙肉,好怕會種唔倒生
回復

zoka 發表於 2021-3-7 18:45:51 來自手機 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2021-3-7 18:03

我2020 6月嗰批生出嚟比8月嗰批少刺,6月嗰批大大下就無乜刺@@
師姐同雷大你地嗰啲幾大粒了?可能要大粒啲先甩
回復

waiting 發表於 2021-3-7 18:46:19 來自手機 |顯示全部樓層
zoka 發表於 2021-3-7 18:44
唔知市價幾多,我搵左間買過又信得過咋,要三百幾人仔<span class="emoji emoji1f648"></span>第一次買咁貴嘅仙肉,好怕會種 ...

我覺得唔貴呀!
可惜我而家唔可以買新嘢種…
回復

zoka 發表於 2021-3-7 18:47:18 來自手機 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2021-3-7 18:23
白鳥好吸引,養得真好,它和小人帽等都是想養的目標,奈何容不下。

的士大,係店家養得好,希望我都養得生而又肥美啦️白鳥同小人帽真係太可愛️愈睇愈鍾意
回復

waiting 發表於 2021-3-7 18:49:04 來自手機 |顯示全部樓層
zoka 發表於 2021-3-7 18:45
我2020 6月嗰批生出嚟比8月嗰批少刺,6月嗰批大大下就無乜刺@@
師姐同雷大你地嗰啲幾大粒了?可能要大粒 ...

我嗰d都係2020年8月9月播的, 而家好似黃豆咁大咋.
回復

zoka 發表於 2021-3-7 18:49:22 來自手機 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2021-3-7 18:46
我覺得唔貴呀!
可惜我而家唔可以買新嘢種…

等你家裝修完,又一條入貨好漢喇
師姐快啲睇定鍾意邊啲,一次過入貨實爽歪歪
回復

waiting 發表於 2021-3-7 18:52:03 來自手機 |顯示全部樓層
zoka 發表於 2021-3-7 18:49
等你家裝修完,又一條入貨好漢喇<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>
師姐快 ...

乜都買荷包唔方唔爽, 直情通爽到爆.
回復

zoka 發表於 2021-3-7 19:34:40 來自手機 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2021-3-7 18:49
我嗰d都係2020年8月9月播的, 而家好似黃豆咁大咋.

我8月播嗰啲大得好慢/-\
回復

chuyat10 發表於 2021-3-7 22:14:05 來自手機 |顯示全部樓層
白鳥小人帽白星白仙人球真係好搶眼,有機會都要收兩粒來玩。
回復