我手影我心 #28 櫻花

作者: zoka 发表于 2020-10-2 16:56:57
5148 39

一直無留意園藝館有個攝影區,襯去唔倒旅行,post 下相止下渴。請多多指教。

powergun 發表於 2020-10-2 20:30:59 |顯示全部樓層
用乜相機? 鏡頭?
小雷子 發表於 2020-10-2 23:36:46 來自手機 |顯示全部樓層
影得好靚…………喜歡秋色及星空那2張!
Polly888 發表於 2020-10-4 11:59:55 來自手機 |顯示全部樓層
如仙境般美
zoka 發表於 2020-10-4 13:18:37 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2020-10-2 20:30
用乜相機? 鏡頭?

根大好,除了銀河那張用xt2 配efs 10-22, 蝴蝶那張是xe2 配八羽怪,其他都是gr2, 也有iphone拍的~
zoka 發表於 2020-10-4 13:19:12 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-10-2 23:36
影得好靚…………喜歡秋色及星空那2張!

謝謝雷大賞圖
zoka 發表於 2020-10-4 13:19:38 來自手機 |顯示全部樓層
Polly888 發表於 2020-10-4 11:59
如仙境般美

謝謝polly 大
powergun 發表於 2020-10-4 15:45:50 |顯示全部樓層
zoka 發表於 2020-10-4 13:18
根大好,除了銀河那張用xt2 配efs 10-22, 蝴蝶那張是xe2 配八羽怪,其他都是gr2, 也有iphone拍的~ ...

原來係富士用戶
zoka 發表於 2020-10-4 16:17:36 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2020-10-4 15:45
原來係富士用戶

富士是借的
主要用gr2 和手機啱我呢啲懶人,但確考慮入手xpro3
freddywongdy 發表於 2020-10-5 09:29:46 |顯示全部樓層
d相好靚呀!
最鍾意冰掛果張!
好似跌左落去冰隙望上去咁,
又靚又危險!
zoka 發表於 2020-10-5 14:26:13 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2020-10-5 09:29
d相好靚呀!
最鍾意冰掛果張!
好似跌左落去冰隙望上去咁,

謝謝fred大~
我都鍾意冰洞嗰張
好彩阿媽生得我細粒有啲冰洞窄到大粒啲都鑽唔入,每入一個都好似發現新大陸咁
freddywongdy 發表於 2020-10-5 15:23:54 |顯示全部樓層
zoka 發表於 2020-10-5 14:26
謝謝fred大~
我都鍾意冰洞嗰張
好彩阿媽生得我細粒有啲冰洞窄到大粒 ...

好正呀!身歷其境一定比相片更震撼!
zoka 發表於 2020-10-5 17:48:47 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2020-10-5 15:23
好正呀!身歷其境一定比相片更震撼!

有機會嘅話,真係值得去睇,係凍左啲啲。
感受下嗰種凍,精神爽利
freddywongdy 發表於 2020-10-5 18:25:34 |顯示全部樓層
zoka 發表於 2020-10-5 17:48
感受下嗰種凍,精神爽利 ...

我最怕凍...
己己另 發表於 2020-10-5 19:06:43 來自手機 |顯示全部樓層
zoka 發表於 2020-10-4 13:18
根大好,除了銀河那張用xt2 配efs 10-22, 蝴蝶那張是xe2 配八羽怪,其他都是gr2, 也有iphone拍的~ ...

我都剛入左支八羽怪,仲未有機會出街試影。
zoka 發表於 2020-10-5 21:24:17 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2020-10-5 18:25
我最怕凍...

熱辣辣嘅相都有,下次搵出嚟放下毒
zoka 發表於 2020-10-5 21:34:17 來自手機 |顯示全部樓層
己己另 發表於 2020-10-5 19:06
我都剛入左支八羽怪,仲未有機會出街試影。

八羽怪號稱窮人蔡司,個散景超靚
師兄快啲帶佢去曬太陽啦
我都少拎出去影,仲未掌握倒旋焦影法

收到!  發表於 2020-10-6 13:46
小雷子 發表於 2020-10-5 21:50:56 來自手機 |顯示全部樓層
zoka 發表於 2020-10-5 17:48
感受下嗰種凍,精神爽利<span class="emoji emoji1f602"></span> ...

邊度嚟架?好靚呀!
冰天雪地…………我去唔到,欣賞你的靚相
zoka 發表於 2020-10-6 08:33:18 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-10-5 21:50
邊度嚟架?好靚呀!
冰天雪地…………我去唔到,欣賞你的靚相<span class="emoji emoji1f60a"></span> ...

雷大早,呢度貝加爾湖嚟
謝謝你~~
freddywongdy 發表於 2020-10-6 09:23:35 |顯示全部樓層
zoka 發表於 2020-10-5 21:24
熱辣辣嘅相都有,下次搵出嚟放下毒

好呀!
12下一頁