殺手試玩水培蝴蝶蘭。

作者: Calico 發表于 2020-1-31 07:56:03
7085 110
Calico 發表於 2020-3-6 19:25:07 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-3-6 19:04
我偷走左出去,血拼花墟!<span class="emoji emoji1f631"></span>
買左2盆蘭花,1盆拖鞋蘭,1盆春石斛,2盆馬生小苗,仲有 ...

快D映黎睇吓?
回復

sarshk2014 發表於 2020-3-6 19:28:32 來自手機 |顯示全部樓層
好想知雷大大會點處理佢尐舊愛?
回復

Calico 發表於 2020-3-6 19:31:03 來自手機 |顯示全部樓層
我偷走左出去,血拼花墟!<span class="emoji emoji1f631"></span>
買左2盆蘭花,1盆拖鞋蘭,1盆春石斛,2盆馬生小苗,仲有 ...

小雷子,原來你出得街架?平時見你吾肯面交,以為你見光死。
回復

Calico 發表於 2020-3-6 19:44:32 來自手機 |顯示全部樓層
sarshk2014 發表於 2020-3-6 19:28
好想知雷大大會點處理佢尐舊愛?<span class="emoji emoji1f60a"></span>

Old 既 pat 埋—邊。等佢地自生自滅。
回復

小雷子 發表於 2020-3-6 20:22:15 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2020-3-6 19:25
快D映黎睇吓?

等我食飽飽先!
回復

小雷子 發表於 2020-3-6 20:24:27 來自手機 |顯示全部樓層
sarshk2014 發表於 2020-3-6 19:28
好想知雷大大會點處理佢尐舊愛?<span class="emoji emoji1f60a"></span>

新舊情人全部留低,享盡齊人之福!
回復

小雷子 發表於 2020-3-6 20:35:04 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2020-3-6 19:31
小雷子,原來你出得街架?平時見你吾肯面交,以為你見光死。

哈哈!見光死咁大件事,只是火星人喜歡低調………啫!
回復

Ming36 發表於 2020-3-6 21:47:51 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2020-3-6 18:55
夜晚拍先拍到個原色,紫色真糸好靚,啊!淡淡的香水味,好香

真係好抵呀!難得買到心頭好
回復

Ming36 發表於 2020-3-6 21:51:49 來自手機 |顯示全部樓層

一定開心過去買口罩、酒精搓手液、廁紙、漂白水、即食麵啦!
妳血倂回來的,全部都係生活必需品啊
回復

Calico 發表於 2020-3-6 21:52:57 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-3-6 21:47
真係好抵呀!難得買到心頭好<span class="emoji emoji1f60a"></span>

仲要糸上生貨,行混成個花墟,得尼間有。
回復

Ming36 發表於 2020-3-6 21:55:41 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2020-3-6 21:52
仲要糸上生貨,行混成個花墟,得尼間有。

佢賣得咁平?唔係呀嘛?
平時一盆閑閑哋,一張紅衫魚走唔甩;望多兩眼,放低多幾條
回復

Ming36 發表於 2020-3-6 22:01:01 來自手機 |顯示全部樓層

一次過買咁多盆花,有冇乜嘢神乎其技,平安拎到返屋企?
我試過買一批迷蘭,連個膠托,小心翼翼拎回家,全程都戰戰兢兢,精神崩緊
回復

Calico 發表於 2020-3-6 22:05:53 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-3-6 21:55
佢賣得咁平?唔係呀嘛?
平時一盆閑閑哋,一張紅衫魚走唔甩;望多兩眼,放低多幾條 ...

新年好似138,後來68,48,尋曰38,今日20,不過D花有更新既,吾糸新年剩低果D,我每次去睇,都牛咁眼昅實架,我知邊D新架
回復

Calico 發表於 2020-3-6 22:10:20 來自手機 |顯示全部樓層
Post 吓我呢個蘭花球先,由新年開到而家
回復

Ming36 發表於 2020-3-6 22:18:22 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2020-3-6 22:05
新年好似138,後來68,48,尋曰38,今日20,不過D花有更新既,吾糸新年剩低果D,我每次去睇,都牛咁眼昅 ...

嘩!你都好熟行情喎!
出邊個大叔或是入邊個老闆娘,認唔認得你呀
回復

Calico 發表於 2020-3-6 22:44:29 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-3-6 22:18
嘩!你都好熟行情喎!
出邊個大叔或是入邊個老闆娘,認唔認得你呀 ...

我哋尼D女人仔無野叻,記價錢就最叻
回復

小雷子 發表於 2020-3-6 22:54:41 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-3-6 21:51
一定開心過去買口罩、酒精搓手液、廁紙、漂白水、即食麵啦!
妳血倂回來的,全部都係生活必需品啊{:emoji ...

你講得好啱,住得山洞耐,都要出去補補貨,吸下毒,放鬆下!
我都估唔到, 谷得太耐真係會爆……買!
將所有嘢塞晒入購物袋,好似走難咁,即閃人!
回復

小雷子 發表於 2020-3-6 22:56:31 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2020-3-6 22:05
新年好似138,後來68,48,尋曰38,今日20,不過D花有更新既,吾糸新年剩低果D,我每次去睇,都牛咁眼昅 ...

正價138一定冇人買!
回復

小雷子 發表於 2020-3-6 23:08:32 |顯示全部樓層

我好開心買到西雷麗雜交品種,葉上有點點斑紋,而且係有香味的!呢隻揾左好耐,一直未遇到!仲有我想要的綠魔帝拖鞋蘭,當然要支持下你的香味蘭啦!
臨走前又見到棵迷你春石斛,細細棵,花仔又幾清新可愛,又拎埋佢走!'一
回復

freddywongdy 發表於 2020-3-6 23:18:45 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-3-6 23:08
我好開心買到西雷麗雜交品種,葉上有點點斑紋,而且係有香味的!呢隻揾左好耐,一直未遇到!仲有我想要的 ...

終於都肯出去啦!哈!
你就好啦咁大收穫!
回復