照片 - 香港園藝館第四屆非洲紫羅蘭展覽

作者: 四少 發表于 2008-3-15 22:02:12
15035 69
ann 發表於 2008-3-15 23:34:26 |顯示全部樓層
真係影得好靚呀
回復

janice 發表於 2008-3-15 23:35:50 |顯示全部樓層
d花好好好好靚呀.....
我冇眼福喇......
不過都多謝四少影咁多靚相
回復

四少 發表於 2008-3-15 23:39:43 |顯示全部樓層

回復

四少 發表於 2008-3-15 23:40:32 |顯示全部樓層

回復

四少 發表於 2008-3-15 23:40:58 |顯示全部樓層

回復

四少 發表於 2008-3-15 23:41:57 |顯示全部樓層
最後 ... 無喇 ...
大家有影到相的跟全貼啦 ...

亞冠 Royal Rage

回復

八王爺 發表於 2008-3-15 23:44:29 |顯示全部樓層
原帖由 阿行 於 2008-3-15 16:38 發表

埸入面光暗不一卦 ... 有 D 1/125 呀 1/250 呀會好一 D, 1/25 要準焦就梗係勉強D 勒 ... 下次考慮加支腳啦 ~

D80 ISO 過 800 唔 OK 咩 ??

咁不如上 D300 , D3 啦 ~ ISO 3200 都真係掂架 ~ :i ...

个場真係 好暗, 冇射灯果d位,根本唔夠光拍照。
有灯又做成不平衡的情況,真係唔易拍。

我有帶相机,但係太差,所以都唔敢攞出黎影。 

matt 已経叫拍到好好。set唔到腳架,真係唔易拍。
回復

四少 發表於 2008-3-15 23:45:37 |顯示全部樓層
原帖由 阿行 於 2008-3-15 23:38 發表

埸入面光暗不一卦 ... 有 D 1/125 呀 1/250 呀會好一 D, 1/25 要準焦就梗係勉強D 勒 ... 下次考慮加支腳啦 ~

D80 ISO 過 800 唔 OK 咩 ??

咁不如上 D300 , D3 啦 ~ ISO 3200 都真係掂架 ~ :i ...

腳架 ... no way ... 唔岩場合 ....
中蕉就一定, 手震就真的, 不過 ... 仲有師姐出馬, 未貼相姐 ...
上 D300 我米有 $$ 喎, 而且 ... D80 比較岩我用, 我怕重 ... 今日手軟軟 ... 打左兩三日雀 ...
回復

bb_barbar2008 發表於 2008-3-15 23:48:05 |顯示全部樓層
四少~~ 唔好玩大家啦! 你架係數碼相機
回復

四少 發表於 2008-3-15 23:48:48 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-3-15 23:44 發表

个場真係 好暗, 冇射灯果d位,根本唔夠光拍照。
有灯又做成不平衡的情況,真係唔易拍。

我有帶相机,但係太差,所以都唔敢攞出黎影。 

matt 已経叫拍到好好。set唔到腳架,真係唔易拍。 ...

我仲學緊 ... 唔用閃因為 D 相唔令 ...
太急, 未有準備柔光 ...
反正都只係第一次 ... 我的第一次給了 AV 第一次用 DSRL 影 AV
回復

四少 發表於 2008-3-15 23:55:35 |顯示全部樓層
原帖由 阿行 於 2008-3-15 23:46 發表
嘩 ~ 1/15 唔閃唔落腳呀 !!! 呀 matt 你都算狼勒 !!!

做大事唔計得咁多 ... 下年你來影啦 ...
*** 唔好意思大家, 若有被我阻住賞花的朋友請勿介意 ***

原帖由 bb_barbar2008 於 2008-3-15 23:48 發表
四少~~ 唔好玩大家啦! 你架係數碼相機

哎呀.. 米踢爆啦, 我都係想大家開心 D 姐 ... 無影到的唔係因為種唔好或唔令... 只係我影衰左唔貼姐, 每盆都有影過嫁, 大家努力下年再展出多 D 再多 D 令令 AV ... (最好下年比人自由的加多一兩盆令令苦苣苔科的作展覽啦... )
回復

四少 發表於 2008-3-15 23:56:27 |顯示全部樓層
原帖由 阿行 於 2008-3-15 23:52 發表

其實有個咁大癮影相既花友真係好難得架 ~ 肯投資買副好架生幫大家留倩影不特只, 影到眼花腰酸背痛仲要返去 resize, upload , 真係唔簡單 ~

大家快D 鼓勵一下佢啦 ~ ...

去你的

原帖由 阿行 於 2008-3-15 23:55 發表

咦 ~ Peter 呢 ?? Peter 今次無黎影咩 ??

matt ~ 你有無試過單腳 ?? 方便又好用, 呢 D 場合啱哂架 !!!

STOP 題外話唔好傾啦 ... 下次見面再傾計啦 .. 要見我/PETER(KUNO) 咪 健行囉 ... 有咩 RING MY MOBILE ... THANK YOU

回復

angel 發表於 2008-3-16 00:41:31 |顯示全部樓層
第一次影都有咁既水準, 果係然掂喎~~~
係呢, 用咩鏡影架? 其實用咩方法影都冇所謂啦, 出到個效果咪得囉~~~
唉, 我部屎人電腦個 USB 壞左, 再返公司至 LOAD 到相....慘慘...
回復

Fonica 發表於 2008-3-16 00:47:45 |顯示全部樓層
四少真係好有效率,咁快就有花睇.....謝

評分

查看全部評分

回復

Grace 發表於 2008-3-16 00:50:14 |顯示全部樓層
原帖由 angel 於 2008-3-16 12:41 AM 發表
第一次影都有咁既水準, 果係然掂喎~~~
係呢, 用咩鏡影架? 其實用咩方法影都冇所謂啦, 出到個效果咪得囉~~~
唉, 我部屎人電腦個 USB 壞左, 再返公司至 LOAD 到相....慘慘... ...

等緊你 d 靚相哦~
回復

MTRLB_CHRIS 發表於 2008-3-16 03:08:28 |顯示全部樓層
嘩..d相影得好靚!!!!多謝呀@
回復

sharonyan 發表於 2008-3-16 11:16:01 |顯示全部樓層
原本盆盆都想影,不過遲左到場,時間關系,所以影得好少花。
我冇大家咁專業o架!不過俾大家頂住癮先啦!
到時等Angel有相post上來再慢慢欣賞啦!

好彩‧‧‧都有影到冠軍花花!

好彩‧‧‧都有影到冠軍花花!
回復

joey 發表於 2008-3-16 13:54:28 |顯示全部樓層
好靚ar!!! 靚到暈
全靠你d相我先有得睇返ja, 唔該晒!
回復

kong 發表於 2008-3-16 16:07:01 |顯示全部樓層
嘩嘩嘩! 真係好鬼靚! 尤其全場總冠軍那一盆, 靚到暈啦
回復

四少 發表於 2008-3-16 18:59:43 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2008-3-16 16:07 發表
嘩嘩嘩! 真係好鬼靚! 尤其全場總冠軍那一盆, 靚到暈啦

下年 kong 姐 借幾盆來展覽下啦   
咁大家又可多 d 令令花睇

果盆 "黃蜂白花" 邊果嫁 ????? 放心喎 ... 我唔會打佢主意
回復