返回列表 發新帖

一線之差

作者: prodorothyhkg 發表于 2011-2-14 18:16:36
2341 28
owlcyr 發表於 2011-2-16 15:13:55 |顯示全部樓層
香港以前(回歸前)的教育政策感覺上比較好,呢十幾年比o的官攪到不知所謂.
至於大學,個人覺得香港與外國分別不大,係"個人"o既問題~
學歷其實真係無咩關係,而家呢個年代你有錢又有學位o架啦~
我識有個人,博士wo,都係用6皮o野左右o係美國買之ma.
回復

claudiatang 發表於 2011-2-16 15:15:58 |顯示全部樓層
我也是一天到晚聽到老伴話公司很多同事時時無厘頭請病假..............一病就兩三個月。白拿工資。這個時候D阿頭和老板怎麼一點都不精明ge????
回復

corina 發表於 2011-2-16 15:39:08 |顯示全部樓層
owlcyr 發表於 2011-2-16 15:13
香港以前(回歸前)的教育政策感覺上比較好,呢十幾年比o的官攪到不知所謂.
至於大學,個人覺得香港與外國分別 ...

唔出奇,美國好容易比錢就可以買到PhD~
日本取PhD就好難,就算讀博士課程都唔一定比PhD銜頭你~
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-2-16 15:47:31 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2011-2-16 15:15
我也是一天到晚聽到老伴話公司很多同事時時無厘頭請病假..............一病就兩三個月。白拿工資。這個時候 ...

自己傷病有限制,但因工受傷先至係問題,好人手千方百計去攞錢同假
回復

claudiatang 發表於 2011-2-16 16:13:20 |顯示全部樓層
prodorothyhkg 發表於 2011-2-16 15:47
自己傷病有限制,但因工受傷先至係問題,好人手千方百計去攞錢同假

很多傷的名堂都很搞笑的..............
回復

vivi 發表於 2011-2-16 16:21:18 |顯示全部樓層
prodorothyhkg 發表於 2011-2-16 15:47

係咁咖啦
我都見唔少, 哈
佢有醫生紙, 公司都冇辦法, 尤其係工傷果d
回復

claudiatang 發表於 2011-2-16 17:02:31 |顯示全部樓層
今日有報導有女粉絲要和石屎生合照..................那副尊容﹗唉
回復

八王爺 發表於 2011-2-18 10:15:02 |顯示全部樓層
果個女仔真係屎都要拍一坨?
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-2-19 11:21:23 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-2-18 10:15
果個女仔真係屎都要拍一坨?

佢想駁出鏡咋
回復