海水魚

作者: lolo 發表于 2008-2-19 18:37:09
13247 76
仙魚 - 賊仙       載上眼罩    似賊又似垃圾蟲
賊仙 1.jpg
賊仙 2.jpg
賊仙 3.jpg
賊仙 4.jpg
ayclui 發表於 2008-2-19 21:39:48 |顯示全部樓層
lolo 你養魚仔?
回復

lolo 發表於 2008-2-19 21:53:35 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-2-19 21:39 發表
lolo 你養魚仔?

有兩缸 一大一細     都是咸水魚
回復

ayclui 發表於 2008-2-19 22:01:15 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-2-19 21:53 發表

有兩缸 一大一細     都是咸水魚

嘩...又花花, 又魚仔, 又狗狗...你真係好唔得閒喎...(羨慕ing ... )
回復

lolo 發表於 2008-2-19 22:29:32 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-2-19 22:01 發表

嘩...又花花, 又魚仔, 又狗狗...你真係好唔得閒喎...(羨慕ing ... )

羨慕   ... 好鬼忙就真  
回復

seasonsjoe 發表於 2008-2-20 06:54:40 |顯示全部樓層
大果缸養緊乜 ?
回復

trust_fl 發表於 2008-2-20 10:22:09 |顯示全部樓層
賊仙個樣真係好攪笑呀~ 仲有好多條mo 仔呀~~ 好靚呀~~
回復

lolo 發表於 2008-2-20 11:11:36 |顯示全部樓層
原帖由 seasonsjoe 於 2008-2-20 06:54 發表
大果缸養緊乜 ?

大缸養d普通嘢   有紅海藍吊(個肚黃色架, 一般係藍它色)、紫月、騎士、白尾藍紋、六間仙 、珍珠帆、幢仙 ......  

以前養過日本仙、湯臣 .... 但不敵人類魚缸都死了

個細缸仲有條同賊仙好似樣既格士    一落缸賊仔就俾其他打    暫時要隔開嚟養d格士、雞心吊    反而西非仙(爛仔魚)就冇打佢喎

回復

lolo 發表於 2008-2-20 11:18:41 |顯示全部樓層
原帖由 trust_fl 於 2008-2-20 10:22 發表
賊仙個樣真係好攪笑呀~ 仲有好多條mo 仔呀~~ 好靚呀~~

mo仔得一條    原本買了兩條回來   養養吓條大嘅靜雞雞係夜晚跳出魚缸     變咗條咸魚
回復

trust_fl 發表於 2008-2-20 11:26:25 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-2-20 11:18 發表

mo仔得一條    原本買了兩條回來   養養吓條大嘅靜雞雞係夜晚跳出魚缸     變咗條咸魚   

哎唷~~ 咁慘~~ 咁你唔買返條返黎陪吓佢?
回復

lolo 發表於 2008-2-20 11:53:36 |顯示全部樓層
原帖由 trust_fl 於 2008-2-20 11:26 發表

哎唷~~ 咁慘~~ 咁你唔買返條返黎陪吓佢?

要短期內replace先得架     呢 條養咗近兩年      而家買有排適應      會打交打到兩敗俱傷架
回復

trust_fl 發表於 2008-2-20 12:13:56 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-2-20 11:53 發表

要短期內replace先得架     呢 條養咗近兩年      而家買有排適應      會打交打到兩敗俱傷架

哦~ 係架~~ 我只係知佢地係一對咁生活呀~ 唔知佢地會打交喎~ 又知多一樣野呀~ haha~
回復

seasonsjoe 發表於 2008-2-20 12:22:40 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-2-20 11:11 發表

大缸養d普通嘢   有紅海藍吊(個肚黃色架, 一般係藍它色)、紫月、騎士、白尾藍紋、六間仙 、珍珠帆、幢仙 ......  

個細缸仲有條同賊仙好似樣既格士    一落缸 ...

有雞心吊, 唔打就奇 !!!
我個fot都養得雜, 斑, 仙etc都有...
我條阿怕
回復

noel 發表於 2008-2-20 12:26:27 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-2-20 11:11 發表

個細缸仲有條同賊仙好似樣既格士    一落缸 ...

聽名都好鬼死吸引~
lolo 可唔可以post吓大缸 d 魚魚呀?

p.s. 唔知點解,睇到個 subject,腦海出現咗...
海水--->魚 & 海--->水魚 兩個畫面..
回復

tata 發表於 2008-2-20 12:29:41 |顯示全部樓層
哎呀lolo, 想養咸水魚好耐喇, 但話好難攪, high tea時要請教吓你先
回復

Fonica 發表於 2008-2-20 12:50:38 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-2-20 12:29 發表
哎呀lolo, 想養咸水魚好耐喇, 但話好難攪, high tea時要請教吓你先

tata, 種花,養魚,養人仔.....會好忙喎
回復

lolo 發表於 2008-2-20 13:00:06 |顯示全部樓層
原帖由 seasonsjoe 於 2008-2-20 12:22 發表

有雞心吊, 唔打就奇 !!!
我個fot都養得雜, 斑, 仙etc都有...
我條阿怕

斑    養大咗有得食       

我都有條阿伯同高蘭紫月(台灣人工繁殖)   兩條又係好似樣     剛回來時又係打餐死
回復

lolo 發表於 2008-2-20 13:02:18 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-2-20 12:26 發表

聽名都好鬼死吸引~
lolo 可唔可以post吓大缸 d 魚魚呀?

p.s. 唔知點解,睇到個 subject,腦海出現咗...
海水--->魚 & 海--->水魚 兩個畫面.. ...

一陣影       可能影得唔令        嗰d海水&魚要潛水先得喎
回復

lolo 發表於 2008-2-20 13:07:59 |顯示全部樓層
原帖由 trust_fl 於 2008-2-20 12:13 發表

哦~ 係架~~ 我只係知佢地係一對咁生活呀~ 唔知佢地會打交喎~ 又知多一樣野呀~ haha~

大自然好奇妙    佢哋原本係單性      魚缸環境適合    佢哋(同種)會自動變一雌一雄 配為一對
回復

lolo 發表於 2008-2-20 13:26:36 |顯示全部樓層

大魚缸

影得好核凸呀    勁反光

魚缸正面
FOT 1.jpg
FOT 2.jpg
回復

1234下一頁