返回列表 發新帖

你聽過 費城實驗 嗎?

作者: tommysze8 發表于 2010-5-20 18:06:30
2463 26
prodorothyhkg 發表於 2010-5-25 18:20:31 |顯示全部樓層
我好細果陣(應該小學尾)已經有呢個想法:人可以通過一條隧道到達一個地方,呢個地方可以直達某一時間地區~或者可以進入四維空間著手研究
個陣都未識睇叮噹,原來個作者同我一樣想法-----如意門
仲有變蠅人魔果種輸送唔合理,人體結構咁複雜,有咁多種元素,要分開已經冇左生命啦~
回復

孖吉 發表於 2010-5-26 03:56:15 |顯示全部樓層
我好細果陣(應該小學尾)已經有呢個想法:人可以通過一條隧道到達一個地方,呢個地方可以直達某一時間地區~或 ...
prodorothyhkg 發表於 2010-5-25 18:20

你係咪細個睇過 時光隧道 個 tv 呀?

http://www.tvparty.com/tunnel.html
回復

jellyfishy 發表於 2010-5-26 09:21:34 |顯示全部樓層
marcuslee 發表於 2010-5-26 03:56

我諗起月光寶盒~~
回復

oneonewe 發表於 2010-5-26 12:37:09 |顯示全部樓層
我諗起月光寶盒~~
jellyfishy 發表於 2010-5-26 09:21

咸片 ?
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-5-26 17:06:45 |顯示全部樓層
marcuslee 發表於 2010-5-26 03:56

乜野黎架?add3icon
回復

孖吉 發表於 2010-5-26 18:11:16 |顯示全部樓層
乜野黎架?
prodorothyhkg 發表於 2010-5-26 17:06

翡翠台 的配音劇囉~ 講兩個科學家俾個 tunnel 送左返去啲歷史事件度丫嘛~ 詳情你睇返個網介紹啦,唔好當我有睇過呀!add12icon

呢個劇大陸的電影網有呀 (冇配音,但有中文字幕)
w*w*w*.*t*v*t*i*a*n*d*i*.*c*o*m*/*d*e*t*a*i*l*/*3*2*0*.*h*t*m*l

其實 ABC 當年有咁O既構思,可能都係因為 費城實驗
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-5-26 18:13:13 |顯示全部樓層
翡翠台 的配音劇囉~ 講兩個科學家俾個 tunnel 送左返去啲歷史事件度丫嘛~ 詳情你睇返個網介紹啦,唔好當 ...
marcuslee 發表於 2010-5-26 18:11

冇睇過
回復