你聽過 費城實驗 嗎?

作者: tommysze8 發表于 2010-5-20 18:06:30
2456 26
你聽過 費城實驗 嗎?
費城實驗製造瞬間轉移  - 多年來,科學家致力研究空間移動的概念,希望找出一種最可行的方法來達到讓人和物能在極短時間內轉移到別的空間。假若這項研究成功,便可以應用於軍事上,令負責攻擊的戰艦或戰機等突然消失,並在消失的過程中迅速到達敵方的基地,攻其不備。而一直在網上廣泛流傳的費城實驗,便正是以此作為研究核心。
用 Montauk chair  /  費城實驗  上網睇吓, 是真是假唔敢講, 幾得意架。
孖吉 發表於 2010-5-20 20:00:00 |顯示全部樓層
teleporting ? 諗起 "The Fly" 果套戲,要全裸咖,如果唔係 .......

其實就算安全轉移,如果目的地比計算低一呎,隨時精英部隊變哂傷兵 (現在 GPS 的精確度好似係 3米,就算用左新技術都係 30cm )

P.S. Montauk chair 和 費城實驗 係唔同咖喎~
回復

tommysze8 發表於 2010-5-20 21:54:14 |顯示全部樓層
teleporting ? 諗起 "The Fly" 果套戲,要全裸咖,如果唔係 .......  

其實就算安全轉移,如果目的地 ...
marcuslee 發表於 2010-5-20 20:00

套戲未睇過, ???要全裸咖,如果唔係 .......  ???

Montauk chair, Moutauk project 和 費城實驗 係類似時間旅行。
回復

孖吉 發表於 2010-5-20 22:10:05 |顯示全部樓層
套戲未睇過, ???要全裸咖,如果唔係 .......  ???

Montauk chair, Moutauk project 和 費城實驗 係類 ...
tommysze8 發表於 2010-5-20 21:54

"The Fly" 講個主角係個科學家,整個兩個 telepod,可以將物質由 a 傳送去 b。有一次佢用自己做實驗時有隻烏蠅飛埋入去,結果佢混左隻烏蠅的 dna ... 香港譯做 "變蠅人魔"

費城實驗 係 1943 年發生,根據美國政府50年保密政策,檔案於 1993 年公開,大家睇過都好失望,己經係公認的 炒作傳聞
回復

八王爺 發表於 2010-5-20 22:14:06 |顯示全部樓層
最近有套 以眼殺人 夠搞笑。話美國國防有一部隊專門訓練人的潛能,什致可以以眼殺羊!

所以,費城實驗都唔係無可能。 啲美國佬咁無聊!
回復

jellyfishy 發表於 2010-5-21 15:44:45 |顯示全部樓層
最近有套 以眼殺人 夠搞笑。話美國國防有一部隊專門訓練人的潛能,什致可以以眼殺羊!

所以,費城實驗都唔 ...
八王爺 發表於 2010-5-20 22:14

咁似周星星以前d 笑片, 話大陸軍方有特訓d 特異功能的人...
回復

無比仔 發表於 2010-5-21 15:57:15 |顯示全部樓層

所以,費城實驗都唔 ...

係咪隻羊企成日陪班美軍做實驗頂唔浦, 訓底詐死咋?
回復

孖吉 發表於 2010-5-21 16:15:55 |顯示全部樓層
係咪隻羊企成日陪班美軍做實驗頂唔浦, 訓底詐死咋?
無比仔 發表於 2010-5-21 15:57

唔係,隻羊係做實驗做得耐老死咖! add4icon
回復

oneonewe 發表於 2010-5-21 16:19:57 |顯示全部樓層
唔係,隻羊係做實驗做得耐老死咖!
marcuslee 發表於 2010-5-21 16:15

可能草都冇條食
餓死o架!
回復

oneonewe 發表於 2010-5-21 16:20:45 |顯示全部樓層

所以,費城實驗都唔係無可能。 啲美國佬咁無聊!

睇完阿凡達
D美國軍佬應該個個拎哂去打靶!
回復

jellyfishy 發表於 2010-5-21 16:33:56 |顯示全部樓層
可能草都冇條食
餓死o架!
oneonewe 發表於 2010-5-21 16:19

x2
完來大家今日都咁無聊~~  
回復

jellyfishy 發表於 2010-5-21 16:34:19 |顯示全部樓層
睇完阿凡達
oneonewe 發表於 2010-5-21 16:20

反戰,我幾時都反戰~
回復

oneonewe 發表於 2010-5-21 16:40:42 |顯示全部樓層
反戰,我幾時都反戰~
jellyfishy 發表於 2010-5-21 16:34

我覺得阿霍生講得o岩o架
地球人都已經有咁多衝突
我就唔信地球人可以同外星人和平相處!
回復

jellyfishy 發表於 2010-5-21 16:42:41 |顯示全部樓層
地球人都已經有咁多衝突
我就唔信地球人可以同外星人和平相處! ...
oneonewe 發表於 2010-5-21 16:40

human history 幾乎所以發現新領土新人類,個刻都係塗殺收場.
回復

孖吉 發表於 2010-5-21 19:04:41 |顯示全部樓層
地球人都已經有咁多衝突
我就唔信地球人可以同外星人和平相處! ...
oneonewe 發表於 2010-5-21 16:40

金星 同 火星 咁近都咁多問題啦~ add4icon
回復

oneonewe 發表於 2010-5-21 19:19:58 |顯示全部樓層
水星 同 火星 咁近都咁多問題啦~
marcuslee 發表於 2010-5-21 19:04

我剩係知道火星人同金星人一齊會好多問題咋
回復

孖吉 發表於 2010-5-21 19:39:05 |顯示全部樓層
回復 16# oneonewe

為免大家唔明,改返 add12icon add4icon
回復

GMT+8 發表於 2010-5-22 00:32:42 |顯示全部樓層
睇完阿凡達
oneonewe 發表於 2010-5-21 16:20

其實不只是美國, 好人都會為左一已私慾去侵略別人家園,
除左武力(打仗etc) 仲有好多卑污既手段, 好似近期既收地事件咁

anyway 支持反戰
回復

八王爺 發表於 2010-5-23 21:02:53 |顯示全部樓層
human history 幾乎所以發現新領土新人類,個刻都係塗殺收場.
jellyfishy 發表於 2010-5-21 09:42

哩句正丫!

当年若果中国人弱勢啲啲,真係俾八国联軍打殘咗。
今日我地都好似 印地安人咁,成为絕种/寄人籬下 的小數民族了!
回復

比得大帝 發表於 2010-5-23 22:25:33 |顯示全部樓層
八國聯軍係人類歷史最可恥的一段
回復

12下一頁