義賣幫台灣籌款呀 (新加好多義賣品在1樓, 快d入嚟支持吓啦)

關閉 [複製鏈接]
作者: yuwaiman 發表于 2009-8-14 22:18:20
18653 249
RIO 發表於 2009-8-17 23:07:18 |顯示全部樓層
Sorry啊,eric, 睇錯咗, 原來係$200
我送你2個H Blue開花球丫~
回復

lameric 發表於 2009-8-17 23:07:51 |顯示全部樓層
eric,
我arm arm收咗一個H Blue種子夾, $20比哂你啦~
RIO 發表於 2009-8-17 23:02

多謝 Rio !! 我捐 $200
Thanks a lot!
Sorry啊,eric, 睇錯咗, 原來係$200
我送你2個H Blue開花球丫~
RIO 發表於 2009-8-17 23:07

wow!! 真係? 多謝晒! 好心有好報!
回復

RIO 發表於 2009-8-17 23:09:44 |顯示全部樓層
多謝 Rio !! 我捐 $200
Thanks a lot!
lameric 發表於 2009-8-17 23:07

多謝你支持就真~
回復

lameric 發表於 2009-8-17 23:14:57 |顯示全部樓層
義賣品:可摺疊三層花架(全新,同相片中同一款式)~
質料:鐵+馬賽克~
重量:大約6公斤~
數量:1個~
價格150~
ChrisTsui 發表於 2009-8-17 11:37

ChrisTsui 呢個我啱用喎.. 如果無人要我要求!支持吓又有禮物收!!

26. 可摺疊三層花架 最低捐款$150  (詳情最到#101)
捐贈者 : ChrisTsui
認購者 : lameric (捐 $200)

大家快啲盡力啦!
回復

JicJicmom 發表於 2009-8-18 00:06:27 |顯示全部樓層
83# newbie

敏敏 ~~ 積媽一共認購2個袋仔 ~~ 乜野款都可以~ 積媽最中意呢隻麻色底黑花花0既袋仔呀 ~
已過數 $300 ~~
P1170357 (Small).JPG
P1170359 (Small).JPG
回復

newbie 發表於 2009-8-18 00:36:00 |顯示全部樓層
唔夠呀!大家唔好本末倒置, 目的係捐錢唔係買嘢呀!大家盡能力啦!
為咗支持吓你哋同你哋加溫:

2. Sinn. super orange 10盆 每盆最少$15 (詳情請到#32 86)
捐贈者 : newbie
認購者 : lameric x1 (捐$200)

20. 朱頂蘭 ...
lameric 發表於 2009-8-17 22:47

wooow thanks a lot lameric !!!!!!
回復

小白 發表於 2009-8-18 00:53:58 |顯示全部樓層
eric,
我arm arm收咗一個H Blue種子夾, $20比哂你啦~
RIO 發表於 2009-8-17 23:02

我都想要... 我排隊呀 add6icon
回復

lameric 發表於 2009-8-18 01:20:59 |顯示全部樓層
我都想要... 我排隊呀 add6icon
小白 發表於 2009-8-18 00:53

俾你玩囉!仲要留俾高水友!
回復

lameric 發表於 2009-8-18 02:24:12 |顯示全部樓層
捐錢去"台灣風災"請注意
引用紅十字會 info. :

捐款
本會暫未就這次風災發出募捐呼籲。如市民欲就是次風災進行捐助,請以以下方法進行:
1. 以抬頭「香港紅十字會」之劃線支票,於支票背後或以其他紙張清楚註明捐「台灣風災2009」;
2. 直接存入滙豐銀行「香港紅十字會-賑災及發展專戶」,戶口號碼002-205490-006,並寄回存款收據正本,於收據背後或以其他紙張清楚註明捐助「台灣風災2009」。
市民請把支票或收據正本寄往香港夏愨道33號香港紅十字會國際及賑災服務部。如欲取得正式收據,請提供捐款者姓名、地址、聯絡電話及捐款者號碼(如有)。
本會所收「台灣風災2009」的指定捐款將悉數用作支持台灣紅十字會的救災、災後重建和備災等相關活動。

所以大家記住寄番啲入數單俾佢哋...做善事麻煩晒各位善長仁翁!
回復

八王爺 發表於 2009-8-18 09:38:11 |顯示全部樓層
本來已經有朋友在台灣,叫佢地直接幫我捐了款,所以無冧過係度做義賣,因為交收都要花時間。
但係見到各位咁熱心,我都攞啲草草出黎義賣支持吓。

1. 王妃雷神錦一株 HK$100 (約8CM高,有圖)

2. 粉掌菠蘿苗一株 HK$20 (鳳梨科,養得好明天初能開花)

3. 水塔花 Queen's tears 苗一株 HK$100 (圖中兩苗其中一株, 此品種未見過香港的花店有出售)

4. 隱花鳳梨苗一株 HK$50 (本人於今年香港花卉展得奬鳳梨的第二代)

5. 龍城 HK$50 (小型蘆薈,約10cm高)

暫時咁多先。唔該 YUWAIMAN update 入第1頁。
回復

yuwaiman 發表於 2009-8-18 10:03:09 |顯示全部樓層
本來已經有朋友在台灣,叫佢地直接幫我捐了款,所以無冧過係度做義賣,因為交收都要花時間。
但係見到各位咁熱心,我都攞啲草草出黎義賣支持吓。

1. 王妃雷神錦一株 HK$100 (約8CM高,有圖)

2. 粉掌 ...
八王爺 發表於 2009-8-18 09:38

多謝王爺支持, 我即刻去 up-date
回復

yuwaiman 發表於 2009-8-18 10:23:01 |顯示全部樓層
手繪零錢包1個 $30+
P1020701 dated.JPG
P1020702 dated.JPG
回復

ChrisTsui 發表於 2009-8-18 10:38:08 |顯示全部樓層
ChrisTsui 呢個我啱用喎.. 如果無人要我要求!支持吓又有禮物收!!
26. 可摺疊三層花架 最低捐款$150  (詳情最到#101)
捐贈者 : ChrisTsui
認購者 : lameric (捐 $200)
大家快啲盡力啦! ...
lameric 發表於 2009-8-17 23:14

多謝ERIC~
我送去你公司比你~
回復

lameric 發表於 2009-8-18 11:17:18 |顯示全部樓層
wooow thanks a lot lameric !!!!!!
newbie 發表於 2009-8-18 00:36

newbie, 唔駛客氣!你哋咁有心,我梗係支持啦!
回復

lameric 發表於 2009-8-18 11:20:58 |顯示全部樓層
多謝ERIC~
我送去你公司比你~
ChrisTsui 發表於 2009-8-18 10:38

ChrisTsui, 再約地點啦,我喺公司拎番屋企好遠.我去你度攞都得.(唔駛特登送嚟架!)
回復

ILoveFlower 發表於 2009-8-18 13:31:21 |顯示全部樓層
已入數 $100, 要今晚先 upload 張入數紙....
回復

newbie 發表於 2009-8-18 13:36:01 |顯示全部樓層
134# lameric

你想點交收呀 ?
回復

lameric 發表於 2009-8-18 14:09:10 |顯示全部樓層
134# lameric

你想點交收呀 ?
newbie 發表於 2009-8-18 13:36

我入咗$先PM你 or 你定個交收地點.唔急嘅..
回復

lameric 發表於 2009-8-18 14:34:05 |顯示全部樓層
小白唔得閒,幫佢認捐!

37. 手繪零錢包1個 $30+   (詳情最到#132)
捐贈者 : yuwaiman
認購者 : 小白
回復

Evalam 發表於 2009-8-18 15:47:26 |顯示全部樓層
我要埋﹕
Kohleria 'Tropical Night' 側芽x 1棵,每棵$20.00 (黃臉婆)
sinn. super orange x 2棵, 共$30 (newbie)

(加埋之前$10....今晚入數共$60)
回復