義賣幫台灣籌款呀 (新加好多義賣品在1樓, 快d入嚟支持吓啦)

關閉 [複製鏈接]
作者: yuwaiman 發表于 2009-8-14 22:18:20
18332 249
lameric 發表於 2009-8-15 14:26:59 |顯示全部樓層
感謝各位嘅善心,義賣真係好有意義,有借口捐多啲錢之餘,又得到心頭好.
回復

candyafr 發表於 2009-8-15 14:45:47 |顯示全部樓層
感謝各位嘅善心,義賣真係好有意義,有借口捐多啲錢之餘,又得到心頭好.
lameric 發表於 2009-8-15 14:26

我都贊成~~
回復

pauline 發表於 2009-8-15 15:13:11 |顯示全部樓層
咁有野賣post去邊? 呢度?
回復

yuwaiman 發表於 2009-8-15 15:49:56 |顯示全部樓層
can i place 'order' NOW pls hehee 最未的個個款 $100 ^^ in order to save time, 一面有公仔都得架啦..thanks

另外我有大約20盆 Sinn. super orange 可以義賣, 起價$30 each 唔知貴唔貴呢.. ...
newbie 發表於 2009-8-15 12:26

Dear newbie, 我剛去荃灣的2間吉吉島搵過, 己經冇晒呢款袋仔了, 我另外買咗d, 不過係普通嘅白色棉布嘅環保袋, 我做起你先決定要唔要啦
如果各大花友見到邊間吉吉島有呢款袋仔賣, 請pm我或者打俾我啦, 我要買返嚟做俾小朋友架, 應承咗小朋友唔可以唔交貨架
回復

ChrisTsui 發表於 2009-8-15 16:07:44 |顯示全部樓層
等我今晚返屋企搵o下有乜o野可以賣o既先~^^
回復

vincentma 發表於 2009-8-15 19:21:57 |顯示全部樓層
敏敏,我又要訂一個你既紙巾盒!
回復

irishuen 發表於 2009-8-15 23:47:20 |顯示全部樓層
洗唔洗開個版收集一下義賣的物品先, 作為預先登記(義賣用)

我應該有10盆左右的迷岩可作義賣
回復

newbie 發表於 2009-8-15 23:56:23 |顯示全部樓層

敏敏, sorry 夏菫改為八盆先, 因為有d size 太細. thanks.

Dear newbie, 我剛去荃灣的2間吉吉島搵過, 己經冇晒呢款袋仔了, 我另外買咗d, 不過係普通嘅白色棉布嘅環保袋, 我做起你先決定要唔要啦  <<---- OK . No problem ^^
回復

yuwaiman 發表於 2009-8-16 00:28:09 |顯示全部樓層
洗唔洗開個版收集一下義賣的物品先, 作為預先登記(義賣用)

我應該有10盆左右的迷岩可作義賣
irishuen 發表於 2009-8-15 23:47

我暫時會將義嘅物品放响1樓, 方便其他花友睇
你的迷岩有冇名或者相架?
回復

yuwaiman 發表於 2009-8-16 00:29:56 |顯示全部樓層
敏敏,我又要訂一個你既紙巾盒!
vincentma 發表於 2009-8-15 19:21

vincentma, 紙巾盒要用好耐時間先做到, 所以不設預訂呀add11icon
回復

irishuen 發表於 2009-8-16 01:00:39 |顯示全部樓層

Sinn.Mighty Mouse 小苗 x 7   $10-$25有大有小
Sinn. Chippema Belle小苗 x3   $10-$25有大有小

注意Sinn. Chippema Belle是由種子種出,不確定花色,如介意者請勿購買!
全部種在1安士杯

交收時間:
8月18日(星期二)下午6:50 銅鑼灣地鐵站sogo出口
8月19日(星期三)下午5:30 西鐵兆康站
8月22日(星期六)下午2:00 太子地鐵站

唔好意思, 我整得比較衰, 加返d編號俾大家follow

Sinn.Mighty Mouse 小苗
a.                      b.chutou 已捐款,你想邊個時間交收呀? 請與我聯絡
c.                      d.
e.                      f.
g.

Sinn. Chippema Belle小苗
a.                      b.chutou 已捐款,你想邊個時間交收呀? 請與我聯絡
c.                      d. spinnet 已捐款, 已交收

已完了,多謝各位支持
複製 -200908161552.jpg
回復

RIO 發表於 2009-8-16 09:16:29 |顯示全部樓層

我有以下既物品作義賣:-
1. 酢醬草Oxalis Obtusa Rose X 2 $20一粒

2. 酢醬草Oxalis Obtusa Coral X 2 $25一粒

3. Habranthus Blue 風雨蘭種子 X30粒 $20/15粒 (雨風蘭由種子種起要3年先有花, 請慎重考慮~)

開花照:-

4. Habranthus tubispathus "Good Yellow Form" 風雨蘭種子夾一個 $20 (雨風蘭由種子種起要3年先有花, 請慎重考慮~)

5. Sinn KC Wild Fire 球莖 x 1 $35

6. Sinn Country Tiger 球莖 x 1 $35

7. Sinn Scoundrel 球莖 x 1 $30

開花照 (呢隻花色會受氣溫影響):-

8. K Dark Velvet 幼虫 x 5 $10一條

Sinn Scoundrel

Sinn Scoundrel

Sinn Country Tiger

Sinn Country Tiger
回復

spinnet 發表於 2009-8-16 10:04:32 |顯示全部樓層
我有以下既物品作義賣:-
1. 酢醬草Oxalis Obtusa Rose X 2 $20一粒

2. 酢醬草Oxalis Obtusa Coral X 2 $25一粒
http://hkplants.com/home/a ...
RIO 發表於 2009-8-16 09:16

我支持, 我buy...

5. Sinn KC Wild Fire 球莖 x 1 $35
6. Sinn Country Tiger 球莖 x 1 $35
8. K Dark Velvet 幼虫 $10一條
回復

Tingting 發表於 2009-8-16 10:14:28 |顯示全部樓層
我也支持,買2份($40 X30粒)
Habranthus Blue 風雨蘭種子 X30粒 $20/15粒
回復

RIO 發表於 2009-8-16 10:15:01 |顯示全部樓層
我支持, 我buy...

8. K Dark Velvet 幼虫 $10一條
spinnet 發表於 2009-8-16 10:04

多謝支持啊
回復

yuwaiman 發表於 2009-8-16 10:38:54 |顯示全部樓層
RIO, 我認購呢款-Good Yellow Form
回復

newbie 發表於 2009-8-16 11:31:04 |顯示全部樓層

thanks RIO.. i buy this 2 粒 --- 2. 酢醬草Oxalis Obtusa Coral X 2 $25一粒

any photo for Oxalis Obtusa Rose pls ? i cant find   is the flower yellow in colour, if yellow then i want.. hehehe ^^ thanks.
回復

carmen 發表於 2009-8-16 12:03:35 |顯示全部樓層
我想要呢個! 仲有冇?
酢醬草Oxalis Obtusa Rose X 2 $20一粒
回復

貓后 發表於 2009-8-16 12:25:53 |顯示全部樓層
咁我想問,我義賣自己做d陶瓷得唔得丫
回復

newbie 發表於 2009-8-16 12:31:12 |顯示全部樓層
咁我想問,我義賣自己做d陶瓷得唔得丫
貓后 發表於 2009-8-16 12:25

yes.. 乜都得架..thanks in advance ^^
回復