義賣幫台灣籌款呀 (新加好多義賣品在1樓, 快d入嚟支持吓啦)

關閉 [複製鏈接]
作者: yuwaiman 發表于 2009-8-14 22:18:20
18335 249
lameric 發表於 2009-8-19 14:54:58 |顯示全部樓層
lameric 真係大慈善家。
八王爺 發表於 2009-8-19 12:50

八爺,能力所及 ok la. 其實我捐咗好少炸!
有些善長自己捐咗無講出嚟姐.
我就凈係喺呢度義買,同希望刺激吓大家捐多啲錢.
回復

小寶 發表於 2009-8-19 17:02:27 |顯示全部樓層
義賣品: 擺設--親子招福貓(日本)
價格 : HKD70+
回復

newbie 發表於 2009-8-19 17:05:13 |顯示全部樓層

白+黃夏菫知道要義賣, 好乖出左花苞啦, $20 起 IMG_0170 (Small).JPG IMG_0173 (Small).JPG
回復

小寶 發表於 2009-8-19 17:06:24 |顯示全部樓層
義賣品: Hello Kitty 首飾盒
外尺寸 : 約4寸x5寸(高)
內尺寸 : 約2.5寸x2寸(高)
價格    :  HKD100 +
回復

newbie 發表於 2009-8-19 21:18:54 |顯示全部樓層
$$ transferred

酢醬草Oxalis Obtusa Coral X 2 $25一粒 (詳情請到#52)
捐贈者 : RIO
認購者 : newbie x 2

IMG_0203 (Small).JPG
回復

Tingting 發表於 2009-8-19 21:56:13 |顯示全部樓層
8. Habranthus Blue 風雨蘭種子 X30粒 $20/15粒 (雨風蘭由種子種起要3年先有花, 請慎重考慮~) (詳情請到#52)
捐贈者 : RIO
認購者 : tingting x 2

已入數!!
IMG_5297 (Small).JPG
回復

尋犬 發表於 2009-8-19 21:58:45 |顯示全部樓層

請問她們是桑樹嗎?有無花友想"義買"桑樹? 元朗西鐵站交收

回復

fnv234 發表於 2009-8-19 22:19:43 |顯示全部樓層
第一張同第二張葉型唔同喎
回復

黃臉婆 發表於 2009-8-19 23:09:27 |顯示全部樓層
no sry.. 係松葉,唔係闊葉,pls see see mandy's 相. thanks
http://hkplants.com/home/space-5195-do-album-picid-37937.html
newbie 發表於 2009-8-17 00:02

咁係唔係哩款呀?
IMG_0648 (Small).jpg
回復

newbie 發表於 2009-8-19 23:13:27 |顯示全部樓層
咁係唔係哩款呀?
黃臉婆 發表於 2009-8-19 23:09

靚到暈呀, 係呀 !!!!!!!  我要大大大手$$$$$ 收購 !!! pls pretty wong this friday i will meet RIO and eric at tsuen wan .... u free hehehe
回復

小白 發表於 2009-8-20 00:38:25 |顯示全部樓層
已入數

手繪零錢包1個 $30...  想加 1 個袋仔  (期貨) $50... 共 $80

IMG_2735 (Small).JPG
回復

yuwaiman 發表於 2009-8-20 07:10:15 |顯示全部樓層
小白, 袋仔未必有架, 要買到袋同公仔餐紙先做得架
回復

黃臉婆 發表於 2009-8-20 08:51:05 |顯示全部樓層
靚到暈呀, 係呀 !!!!!!!  我要大大大手$$$$$ 收購 !!! pls pretty wong this friday i will meet RIO and eric at tsuen wan .... u free hehehe
newbie 發表於 2009-8-19 23:13

由於早出晚歸,我要星期日先知佢仲係唔係世上喎!add5icon
搵到佢再通知妳喇!

我要埋﹕
Kohleria 'Tropical Night' 側芽x 1棵,每棵$20.00 (黃臉婆)
sinn. super orange x 2棵, 共$30 (newbie)

(加埋之前$10....今晚入數共$60)
Evalam 發表於 2009-8-18 15:47

多謝 Evalam,
版聚時見!!
回復

Evalam 發表於 2009-8-20 09:55:32 |顯示全部樓層
173# 黃臉婆

Miss Wong到時見.....add14icon
回復

尋犬 發表於 2009-8-20 10:10:23 |顯示全部樓層
第一張同第二張葉型唔同喎
fnv234 發表於 2009-8-19 22:19

原先是一樣的,
大約3個月前變左態.....
回復

阿晴 發表於 2009-8-20 10:56:40 |顯示全部樓層
原先是一樣的,
大約3個月前變左態.....
尋犬 發表於 2009-8-20 10:10

尋犬,

http://www.hljh.tcc.edu.tw/teach/校園植物/桑樹/桑樹.htm
回復

格子 發表於 2009-8-20 17:28:07 |顯示全部樓層
有無人想要豬籠草add3icon
回復

lameric 發表於 2009-8-20 18:09:15 |顯示全部樓層
有無人想要豬籠草add3icon
格子 發表於 2009-8-20 17:28

好似有人想要毛氈苔喎...有無人想義賣呢?
回復

小白 發表於 2009-8-20 22:26:05 |顯示全部樓層
小白, 未必有架, 要買到袋同公仔餐紙先做得架
yuwaiman 發表於 2009-8-20 07:10

冇都唔緊要, 不用給我..  $80 買手繪零錢包.... 我剛剛係吉吉島買了 2 隻袋仔.. 可給你造番 d 袋仔給小朋友 add6icon
回復

ILoveFlower 發表於 2009-8-20 22:55:17 |顯示全部樓層
有無人義賣覆盆子 (幼苗 and etc) ah?
回復