美女農友俱樂部+花版の友聚會@黃埔花園博藝會

作者: BanbieChan 發表于 2009-8-14 13:35:14
20655 288
EddieOR 發表於 2009-8-27 22:50:34 |顯示全部樓層
如對交通方面有查詢,可瀏覽「公共交通查詢服務」網站:
http://ptes.td.gov.hk/tc/index.asp?isChangeLang=1

使用方法:
1. 輸入名稱,然後
為出發地
2. 輸入名稱,然後設為目的地
3. 按「路線搜尋」
回復

BanbieChan 發表於 2009-8-27 23:05:38 |顯示全部樓層
如對交通方面有查詢,可瀏覽「公共交通查詢服務」網站:
http://ptes.td.gov.hk/tc/index.asp?isChangeLang=1

使用方法:
1. 輸入名稱,然後設為出發地
2. 輸入名稱,然後設為目的地
3. 按「路線搜尋」
EddieOR 發表於 2009-8-27 22:50

謝謝EddieOR提供「公共交通查詢服務」網站~

http://ptes.td.gov.hk/tc/index.asp
回復

BanbieChan 發表於 2009-8-27 23:23:06 |顯示全部樓層

美女農友俱樂部+花版の友聚會@黃埔花園博藝會

日期 : 2009年8月28日 (星期五)
時間 : 晚上7:00至10:30
人數 : 共5圍 園藝館8月份聚會名義訂咗5圍在 4M 樓層,7:30PM入席~
地點 : 紅磡黃埔花園博藝會4樓
          黃埔花園 第八期〔蔡瀾美食坊樓上〕四樓 博藝會,電梯按 「4M 」~
活動概要:與美女農友花友見面交流、飲飲食食、種子及小苗分享 ~

為避免人多混亂及影響大會流程,是次大會將提供座位編排,多謝大家合作及支持配合,謝謝~

#1 檯
pauline
king
alextang
mandywowo
黃瞼婆
hk88688 (fanny)
瑤瑤
格子
vicentma
Dennis
Vinia (may cheng)
bankchin

#2 檯
oneonewe
claudiatang
kwanyeehui
prodorothyhkg (大菲媽)
maggielawkm
lameric
Ulrica
小白
中豬毒者
kerorozIL
馬修
kelvin (happy仔)

#3 檯
JicJicmom
積積爸
may.sun
farfeifar
fianfumy
cobie
小寶
大寶
muitau
alilovebyj
貓貓
黑仔天

#4 檯
banbiechan
i4kai (wingyee爸爸)
wingyee
軒軒
惡姨
農夫
sifenamok
goldenretriver
lamolympia
emily
cookie20002005
miku
mono

#5 檯
wah
LHS1
ht333147 (陳先生)
陳太太
BruceChau (荃灣三虎)
GoodLuck20X
Raymond
清補涼
evalam
ylee
PAT (ylee friend)
ah_chiu

如對座位編排有任何意見,請 pm JicJicmom 反映,謝謝~
回復

may.sun 發表於 2009-8-27 23:57:03 |顯示全部樓層
美女農友俱樂部+花版の友聚會@黃埔花園博藝會http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(106).gif

日期 : 2009年8月28日 (星期五)
時間 : 晚上7:00至10:30
人數 : 共5圍 園藝館8月份聚會名義訂咗 ...
BanbieChan 發表於 2009-8-27 23:23

回復

fianfumy 發表於 2009-8-27 23:59:35 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(25).gif
may.sun 發表於 2009-8-27 23:57

may.sun 咩事呀你 ?
回復

黑仔天 發表於 2009-8-28 00:00:00 |顯示全部樓層
我想坐第二圍唔知安唔安排到呢?
因為之前同oneonewe傾左想坐同一圍~
麻煩晒版大同攪手了
回復

cobie 發表於 2009-8-28 00:01:30 |顯示全部樓層
聽日大好日子,因乜解救你大喊?啋啋啋
回復

fianfumy 發表於 2009-8-28 00:02:11 |顯示全部樓層
如有地點及坐車問題 , 可這裡發問或pm我的, 我會盡量用最快捷方法坐車的 , 來解答你們 ! 
回復

BanbieChan 發表於 2009-8-28 00:06:57 |顯示全部樓層
cobie 發表於 2009-8-28 00:01

回復

ht333147 發表於 2009-8-28 00:13:50 |顯示全部樓層
我坐一圍好像只是新知, 無乜舊雨.
我想已是公主的努力寧安排, 但另一半在傍很難發揮喎!
回復

fianfumy 發表於 2009-8-28 00:13:56 |顯示全部樓層
新界西既花友可以搭西鐵到紅磡+115(往紅磡民泰街)落車
新界東既花友可以搭火車到紅磡+115(往紅磡民泰街)落車
chayote 發表於 2009-8-27 22:50

灣仔返工的朋友,唔想塞車可搭船再步行約10分鐘便到 , 船程約 10分鐘 ,  船的班次是 18:08 , 18:28 , 18:48 , 總之隔20分鐘一班 !

如坐港鐵 ( 東西鐵) 的朋友 , 除可坐115之外 , 建議可坐6號及6A小巴 .

出港鐵後 ,  唔好上大堂 , 沿火車鐵路方向 , 照正常是行番應行番車尾上扶手電梯 (  跟指示往紅磡方向 ,  "不是向尖東方向 "  )  , 然後留意指示牌寫 "專線小巴" 或  "往紅磡區小巴 " , 有2架小巴 , 是6號或 6A .

6A 總站是美食坊 , 或早一個站落車 "麥當當"  , 對面馬路便是美食坊 !

6號總站是 德民街 , 總站落車向黃埔方向行 , 5分鐘便到達 !

住元朗及天水圍朋友 , 有2架巴士都到 , 是 268B 及 269B  , 可於總站落車 (紅磡碼頭 --黃埔近吉之島船頭 , 但要行番到船尾 , 對面便是美食坊)  或 早一個站落車 ( 德民街向落車往黃埔方向行 5分鐘內便到達 )
回復

fianfumy 發表於 2009-8-28 00:28:58 |顯示全部樓層
如果想揸車到黃埔的朋友 ,  黃埔花園每期都有車位  , 當然美食坊樓下已是停車場  , 如果消費滿 $100 , 只是$10 / 1小時 , 以我們明晚的席數及銀碼  , 相信絕對是會蓋到停車場的 .  
回復

may.sun 發表於 2009-8-28 08:09:14 |顯示全部樓層
cobie 發表於 2009-8-28 00:01
may.sun 咩事呀你 ?
fianfumy 發表於 2009-8-27 23:59

冇樹lu~~~
回復

oneonewe 發表於 2009-8-28 09:38:31 |顯示全部樓層
我想坐第二圍唔知安唔安排到呢?
因為之前同oneonewe傾左想坐同一圍~
麻煩晒版大同攪手了
黑仔天 發表於 2009-8-28 00:00

真係麻煩哂公主同大會工作人員
唔知係咪太忙碌o既關係
miss o左我個pm呢?
我一早同公主講話我地呢12個一圍o架

2009-8-25 19:40 oneonewe

幫你解決o左一圍o勒....嘿嘿嘿

1. oneonewe
2. claudiatang
3. prodorothyhkg
4. maggielawkm
5. lameric
6. Ulrica
7. 小白
8. 中豬毒者
9. 馬修
10. kelvin (happy仔)
11. kwanyeehui
12. 黑仔天
轉發

2009-8-25 19:50 BanbieChan

些些~
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-8-28 10:33:39 |顯示全部樓層
第2圍水虫友+蘭花小子
回復

JicJicmom 發表於 2009-8-28 10:41:12 |顯示全部樓層
早晨咁多位 , 積媽呢2日太忙 , 一來少上網二來尋日陪阿娘去睇醫生 + 早訓 , 所以無睇到任何 PM , 今早已經盡量遷就每一位版友意願去更改 .
響呢度同各位講聲對唔住 + 唔好意思 ~
回復

BanbieChan 發表於 2009-8-28 10:57:05 |顯示全部樓層
早晨咁多位 , 積媽呢2日太忙 , 一來少上網二來尋日陪阿娘去睇醫生 + 早訓 , 所以無睇到任何 PM , 今早已經盡量遷就每一位版友意願去更改 .
響呢度同各位講聲對唔住 + 唔好意思 ~
JicJicmom 發表於 2009-8-28 10:41

請你唔好咁講啦~我唔知道你咁忙架~

呢幾日仲成日煩住你添....對唔住....

仲有呀~我要多謝你嘅幫忙至真呀~愛c你喇~
回復

JicJicmom 發表於 2009-8-28 11:00:37 |顯示全部樓層
傻喇 公主~~~ 大家都係想聚會完美d0者~~~ 似花老師話齋, 要吸收經驗以補不足嘛 ~~~
成五圍檯 , 好開心耶 ~~~
係呢 , 今次有無安排到咪 (mic) 呀 ? 地方大 , 一定要有咪至得 ~
回復

oneonewe 發表於 2009-8-28 11:02:24 |顯示全部樓層
響呢度同各位講聲對唔住 + 唔好意思 ~ ...
JicJicmom 發表於 2009-8-28 10:41

麻煩哂積媽~
回復

JicJicmom 發表於 2009-8-28 11:03:36 |顯示全部樓層
187# cobie
maysun 有咁多 baby 同你一齊坐 , 喊乜鬼0者 ?
回復