買餸生氣既事~

作者: hellokitty_971 發表于 2009-7-7 15:39:18
15496 188
irishuen 發表於 2009-7-20 16:16:25 |顯示全部樓層
唔怕既, 黑社會 唔會 唔俾 買餸既
hellokitty_971 發表於 2009-7-20 12:26

我諗黑社會....都會俾.....買餸既

最多送條菜心俾佢做"過路費"啦
回復

孖吉 發表於 2009-7-20 16:18:36 |顯示全部樓層
我諗黑社會....都會俾.....買餸既http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(105).gif

最多送條菜心俾佢做"過路費"啦http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(107).gif ...
irishuen 發表於 2009-7-20 16:16

當然俾啦~ 人地冇生意 = 佢地冇收入
回復

hellokitty_971 發表於 2009-7-20 16:19:54 |顯示全部樓層
我諗黑社會....都會俾.....買餸既http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(105).gif

最多送條菜心俾佢做"過路費"啦http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(107).gif ...
irishuen 發表於 2009-7-20 16:16

samwoo (3).gif
回復

孖吉 發表於 2009-7-20 16:24:17 |顯示全部樓層
拐帶主家少婦? 138411
hellokitty_971 發表於 2009-7-20 12:56

佢地有時寫 "住家少婦" 架~
回復

irishuen 發表於 2009-7-20 16:24:52 |顯示全部樓層
我昨天去左元朗食田中, 等左1個鐘, 食左半個鐘, 串皇對面開左間椰汁大王 d 椰汁幾好味
跟住沿大馬路行返出去元朗廣場果邊, 本身行行下都冇乜野, 突然發現有3個姐姐仔企左係間野前面, 又唔覺佢係度等人, 我諗佢地係企街啦!! 冇理佢地, 同男友去完馬會又返轉頭, 咁我呢個八掛精又係度望有冇企街, 我男友"懶星"咁同我講, 岩岩有架警車經過, 佢見到果d 人即刻走返晒上樓, 條街都幾多人下, 乜佢地咁張揚都得既
回復

hellokitty_971 發表於 2009-7-20 16:29:11 |顯示全部樓層
我昨天去左元朗食田中, 等左1個鐘, 食左半個鐘, 串皇對面開左間椰汁大王 d 椰汁幾好味
跟住沿大馬路行返出去元朗廣場果邊, 本身行行下都冇乜野, 突然發現有3個姐姐仔企左係間野前面, 又唔覺佢係度等人, 我諗佢地係企 ...
irishuen 發表於 2009-7-20 16:24

椰汁大王正呀
回復

孖吉 發表於 2009-7-20 16:32:44 |顯示全部樓層
跟住沿大馬路行返出去元朗廣場果邊, 本身行行下都冇乜野, 突然發現有3個姐姐仔企左係間野前面, 又唔覺佢係度等人, 我諗佢地係企 ...
irishuen 發表於 2009-7-20 16:24

佢地理鬼你,呢個世界只係分兩種地方O既遮:一係有生意/ 一係冇生意

有人,係有生意O既先決條件嘛~
回復

hellokitty_971 發表於 2009-7-20 16:55:56 |顯示全部樓層
佢地理鬼你,呢個世界只係分兩種地方O既遮:一係有生意/ 一係冇生意

有人,係有生意O既先決條件嘛~
marcuslee 發表於 2009-7-20 16:32

咁又係, 睇下版都要啦
回復

比得大帝 發表於 2009-7-20 17:30:26 |顯示全部樓層

食墩奶的激氣嘢

案發現場: 銅鑼灣 Lockhart Road 義順

星期六一家七口到銅鑼灣的義順食墩奶, 間嘢冇乜人, 不過佢要我地七個人坐6人卡位, 有一個要坐路口, 人地想留番D大枱俾多些人的坐,我地都諒解, 我就隨手拉張有PAN櫈坐路口

都未坐落去, 個阿嬸嗱嗱聲走過嚟話: 我俾張圓櫈你
就一手攞走張有PAN櫈, 放張圓櫈落嚟

我都未火, 就話: 我坐埋D就得啦
佢話: 你會阻住我地行過
我重未火: 就話: 我坐乜嘢櫈都係坐咁開嫁啦, 個櫈PAN多唔到一吋
就換番咗張有PAN櫈過嚟, 一股坐落去

這時有個阿叔走過嚟, 又話:我俾過張圓櫈你 (兩個都係唔該, 唔好意思, 對唔住, 等的說話 and/or BODY LANGUAGE-------都冇)
我已有點火, 不過唔想玩咁吋, 想幽佢一默, 大家好落台, 接咗佢張櫈,講埋唔該, 就用嚟放手袋

佢重要堅持, 話: 你阻住我地行
我D家人都開始火
一個問: 你可唔可以行另一邊先?
一個問: 你係唔係咁肥行唔到先, 洗唔洗我行一次俾你睇呀?
我又問: 你係唔係覺得我真係咁阻路?

佢都係一句: 你會阻住我地拎嚟

這時我們己經冇MOOD同佢玩, 一個家人話: 咁我地走, 唔阻住你做生意嘞

於是去咗麥記食雪糕
回復

irishuen 發表於 2009-7-20 19:43:42 |顯示全部樓層
149# Peter

呢間野係咁架, 我之前同我男友去食, 一坐低, 佢地D人就逼不及待咁問我食咩, 我岩岩先拎起果牌睇, 連有咩食都未知!
咁都算, 叫左黎食, D人就開始係度"監視"你食, 一拎起個朱扒包, 佢地就即刻黎拎走隻碟,(個包都未食完) 一食完就即刻黎抹枱, 間野又冇乜人坐, 洗唔洗咁急呀!!

雖然佢D 燉奶真係好好味, 但食到咁, 就真係唔多想去囉~
回復

孖吉 發表於 2009-7-20 20:06:22 |顯示全部樓層
149# Peter

呢間野係咁架, 我之前同我男友去食, 一坐低, 佢地D人就逼不及待咁問我食咩, 我岩岩先拎起果牌睇, 連有咩食都未知!
咁都算, 叫左黎食, D人就開始係度"監視"你食, 一拎起個朱扒包, 佢地就即刻黎拎走隻碟 ...
irishuen 發表於 2009-7-20 19:43

嘩~ 咁又好誇張!

好多時 大家樂/大快活 都收得好快,有時唔係人客多唔多,而係果位亞姐行過慣性收埋。我己經將唔等使 d 野放左响人地食完野個位,佢重係要收埋我個盆先安樂。搞到我飲完杯茶想搵張 tissue,搵支牙簽用吓都冇!

其實我飲完杯茶,佢又咪要返轉頭執枱!(唔好話俾我聽佢收完杯之後唔使抺枱呀~ ) 使乜咁急遮?

遇到 d 咁o既分店真係會扣哂分!
回復

孖吉 發表於 2009-7-20 20:11:49 |顯示全部樓層
食墩奶的激氣嘢

案發現場: 銅鑼灣 波斯富街 義順

星期六一家七口到銅鑼灣的義順食墩奶, 間嘢冇乜人, 不過佢要我地七個人坐6人卡位, 有一個要坐路口, 人地想留番D大枱俾多些人的坐,我地都諒解, 我就隨手拉張有PAN ...
Peter 發表於 2009-7-20 17:30

好明顯佢地生意唔憂做,嫌 d 客阻訂啦~

呢 d 舖頭真係唔好幫襯,免得佢地咁囂張!
回復

irishuen 發表於 2009-7-20 20:20:57 |顯示全部樓層
好明顯佢地生意唔憂做,嫌 d 客阻訂啦~

呢 d 舖頭真係唔好幫襯,免得佢地咁囂張!
marcuslee 發表於 2009-7-20 20:11

我都係第一次食香港呢間(銅鑼灣), 因為係澳門食過好好味, 咁又知香港有, 咪去食囉~
果次食係花展果排, 隻街度仲有人係度遊行緊!

講真我就真係唔鐘意食到咁急囉, 希望旺角果個會好d, 咁我都會去食
如果佢有多d 野食就更好!!
回復

Ulrica 發表於 2009-7-20 23:17:23 |顯示全部樓層
食墩奶的激氣嘢

星期六一家七口到銅鑼灣的義順食墩奶, 間嘢冇乜人, 不過佢要我地七個人坐6人卡位, 有一個要坐路口, 人地想留番D大枱俾多些人的坐,我地都諒解, 我就隨手拉張 ...

佢話我阻住佢行的話, 我一定罵叉佢 '呢度係行人路, 咁又叫我坐係度? 我都未話阻住我坐, 仲話我阻住佢行? 有無攪錯.' 坐得咁唔安樂, 我即刻調頭走!
回復

比得大帝 發表於 2009-7-20 23:28:37 |顯示全部樓層
哩d就係冇service attitude囉, 顧客入嚟幫襯, 就好似打麻雀時你嘅上家, 食住你嫁啦, 你重想鬥贏個顧客!

人地想坐得舒服點, 你都唔肯遷就一下, 醫番都殘廢
回復

hellokitty_971 發表於 2009-7-21 12:32:09 |顯示全部樓層
食墩奶的激氣嘢

星期六一家七口到銅鑼灣的義順食墩奶, 間嘢冇乜人, 不過佢要我地七個人坐6人卡位, 有一個要坐路口, 人地想留番D大枱俾多些人的坐,我地都諒解, 我就隨手拉張 ...

攪錯呀,又係佢地叫你坐果度既 monkey (12).gif
回復

比得大帝 發表於 2009-7-22 09:13:11 |顯示全部樓層
更正咗, 係講 Lockhart Road 果間, 唔係 波斯富街 果間

因為唔熟果頭, 上網search搵錯料  sorry sorry sorry
回復

比得大帝 發表於 2009-7-22 09:18:29 |顯示全部樓層
我地最火就係佢果種命令式的態度

其實哩間可以話係全港咁多間義順裏面, 環境最差的一間, 也可能係租金最貴的一間

不過我地消費者, 食嘢都係睇好唔好食, 在得舒唔舒服, 你d租金我地又食唔到落肚嘅
回復

irishuen 發表於 2009-7-22 10:30:24 |顯示全部樓層
更正咗, 係講 Lockhart Road 果間, 唔係 波斯富街 果間

因為唔熟果頭, 上網search搵錯料  sorry sorry sorry
Peter 發表於 2009-7-22 09:13

我食既係灣仔消防局個邊果間, 原來銅鑼灣仲有第間架, 真係唔知(冇留意)

前幾日行左去鵝頸橋果邊個街市, 發現有日本的巨峰提子!! $58咋!!
唔知仲有冇呢....好想食添
回復

hellokitty_971 發表於 2009-7-22 13:03:14 |顯示全部樓層
我食既係灣仔消防局個邊果間, 原來銅鑼灣仲有第間架, 真係唔知(冇留意)

前幾日行左去鵝頸橋果邊個街市, 發現有日本的巨峰提子!! $58咋!!
唔知仲有冇呢....好想食添 ...
irishuen 發表於 2009-7-22 10:30

巨峰提子!! $58 monkey (59).gif
回復