談正生

作者: cotychan 發表于 2009-6-16 20:24:35
2932 43

你地對正生遷梅窩事件有咩睇法呢?
本人認為每個人都有犯錯既時候,點解要對一啲有悔改之心既人用有色眼鏡去睇佢地將佢地拒諸門外呢?
cross 發表於 2009-6-16 22:20:57 |顯示全部樓層
基本上同你一樣
回復

jellyfishy 發表於 2009-6-17 00:41:47 |顯示全部樓層
x2~
我成日都犯錯, 咁係咪要住荒島?
支持正生~
回復

Exodus 發表於 2009-6-17 01:18:57 |顯示全部樓層
梅窩班人先惡毒
擺自己子女上檯, 呢d 人先應該睇醫生
回復

cotychan 發表於 2009-6-17 01:28:25 |顯示全部樓層
起學校姐,又唔係起核電廠!吸毒又唔會傳染,唔俾機會呢班年青人改過,咁佢地就真係未來既罪惡啦!學好學壞關乎人既本質同家人、師長既教導.我讀書時期夠有打架偷嘢既同學啦!又唔見我因為同佢同校就跟住去做?!!
回復

dryfish 發表於 2009-6-17 01:29:09 |顯示全部樓層
俾我感覺
梅窩居民好似野蠻人
咩都唔知就一味complain complain complain
我唔明點解香港有D咁的人...
回復

cotychan 發表於 2009-6-17 01:44:03 |顯示全部樓層
正生入面既學生根本就唔可以隨便出入院社.咁又點會因為學校既遷入令到梅窩多咗啲青少年吸毒呢?
回復

carlo 發表於 2009-6-17 02:45:56 |顯示全部樓層
我唔反對 , SHAMSHUIPO 果 D 學生仲得人驚啦 !  SORRY - 無地區岐視 , 只因公司無果度 , 見到 JE !!
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-6-17 07:07:12 |顯示全部樓層
好同意!點解唔比機會給學生.唔好岐視啦!
回復

Vinia 發表於 2009-6-17 09:43:31 |顯示全部樓層
正生入面既學生根本就唔可以隨便出入院社.咁又點會因為學校既遷入令到梅窩多咗啲青少年吸毒呢?
cotychan 發表於 2009-6-17 01:44

同意.
同時覺得要俾機會那些學生.因可能真的有學生想改過重新做人.
回復

cross 發表於 2009-6-17 09:52:57 |顯示全部樓層
俾我感覺
梅窩居民好似野蠻人
咩都唔知就一味complain complain complain
我唔明點解香港有D咁的人...
dryfish 發表於 2009-6-17 01:29

可能此言我又會好像食蟲版那邊被水母或其他人痛罵

我覺得不只該區吧
「香港人」都是這樣子

淫照事件出現後
女事主出現.投訴
不喜歡就不要看嘛.

欣宜出現又投訴
同上.

政府任何政策也反對
我好像不太見所謂的民主黨會贊成
要掛著反對旗號才對代香有民主?
我倒覺得他們一眾人配不上此名

不論任何階層.知識還是不知識分子
香港人一樣愛投訴
回復

eliho 發表於 2009-6-17 09:59:03 |顯示全部樓層
我覺得如果政府肯起返一間學校比梅窩居民,
反對一定唔會咁激烈!!!
回復

heiheimama 發表於 2009-6-17 10:29:10 |顯示全部樓層
我覺得如果政府肯起返一間學校比梅窩居民,
反對一定唔會咁激烈!!!
eliho 發表於 2009-6-17 09:59

車,就係原本間學校經營不下去殺了校才會有空置校舍嘛.d父母呼天搶地說點解d仔女要出城讀書,說破了不過是自己好名校自願跨區,才導致南約中學執粒罷.~
回復

cross 發表於 2009-6-17 10:31:41 |顯示全部樓層
車,就係原本間學校經營不下去殺了校才會有空置校舍嘛.d父母呼天搶地說點解d仔女要出城讀書,說破了不過是自己好名校自願跨區,才導致南約中學執粒罷.~ ...
heiheimama 發表於 2009-6-17 10:29

嘛就係
回復

紫草 發表於 2009-6-17 10:34:59 |顯示全部樓層
我唔反對 , SHAMSHUIPO 果 D 學生仲得人驚啦 !  SORRY - 無地區岐視 , 只因公司無果度 , 見到 JE !!
carlo 發表於 2009-6-17 02:45

我估你所講深水埗果d得人驚學生係香港扶幼會許XX紀念學校,這間學校的服務對象係比專為一d適應有問題和頻密違規或情緒失控的初中男生而設,當佢地條畢課程行為得到改善就會番去原校就讀,希望這些學生不至於行到去正生一步。
回復

紫草 發表於 2009-6-17 10:36:53 |顯示全部樓層
車,就係原本間學校經營不下去殺了校才會有空置校舍嘛.d父母呼天搶地說點解d仔女要出城讀書,說破了不過是自己好名校自願跨區,才導致南約中學執粒罷.~ ...
heiheimama 發表於 2009-6-17 10:29

同意!
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-6-17 12:12:35 |顯示全部樓層
同意!
紫草 發表於 2009-6-17 10:36

好同意
回復

nwss54510 發表於 2009-6-17 12:27:25 |顯示全部樓層
真係咩人都有, 原來吸毒既人好多都會殺人放火架=口="
比果個"小雨"激到我死下死下~"~

絕對支持正生丫, 人地想改過, 重投社會, 咁都唔比, 重要係咁話人"吸毒仔/女", 真係睇到火都黎!!
回復

carlo 發表於 2009-6-17 15:17:17 |顯示全部樓層
我估你所講深水埗果d得人驚學生係香港扶幼會許XX紀念學校,這間學校的服務對象係比專為一d適應有問題和頻密違規或情緒失控的初中男生而設,當佢地條畢課程行為得到改善就會番去原校就讀,希望這些學生不至於行到 ...
紫草 發表於 2009-6-17 10:34

唔係 , 好多學生都有問題 , 一到放學時間 ,  到附近商場 , 快餐店 , MTR .... 就可以見到 !
回復

紫草 發表於 2009-6-17 16:07:54 |顯示全部樓層
唔係 , 好多學生都有問題 , 一到放學時間 ,  到附近商場 , 快餐店 , MTR .... 就可以見到 !
carlo 發表於 2009-6-17 15:17

我只係早上番工時間成日見到就係這一間學校的學生!到放學時間又未番到來,都很少見到其他學校呢D學生!
回復

123下一頁