返回列表 發新帖

談正生

作者: cotychan 發表于 2009-6-16 20:24:35
3027 43
ht333147 發表於 2009-6-22 13:45:09 |顯示全部樓層
D居民反對乜反對物, 其實就係怕影響物業價格
講咁多嘢都係藉口
Peter 發表於 2009-6-22 11:44

出來反對的老人家, 看來沒有這樣敏感, 應該背後有高人指點, 也給另一個xx局 PK 主席攞威.
回復

比得大帝 發表於 2009-6-22 14:09:12 |顯示全部樓層

xx局嘅唔係想攞威咁簡單, 做得xx局嘅, 少唔少都有番幾塊地, 點會對地價唔敏感
老人同細路幾時都係示威, 遊行, 抗議的台柱, 佢地又得閒, 又易受人點
回復

ht333147 發表於 2009-6-22 15:08:51 |顯示全部樓層
據我所知, 大部份原居民都不喜歡那主席, 因為當年他暗中以超低價收購土地, 要政府高價收地發展(當年的輕鐵沿線), 搞到村民依蛙鬼叫, 他便從此扶遙直上. 可能是他的針未拮到入梅窩, 當地人未痛過吧.
回復

比得大帝 發表於 2009-6-23 18:14:32 |顯示全部樓層

依家社會對誤入歧途學生好有關懷, 我地果時唔好講話吸毒, 吸煙都要踢出校

果時有這個笑話, 大家輕鬆一下

有學生舉報有其他學生在厠所吸煙, 於是捉咗佢地去見訓導主任

訓導主任問: 你有有吸煙
學生甲答: 冇, 我都唔食煙嘅
訓導主任說: 很好, 奬你一條煙仔餅
學生甲說: (耍著雙手) 小吃

學生乙答: 冇, 我都唔食煙嘅
學生乙說: (將煙仔餅夾在耳仔上) 多謝, 剛食完, 留番落堂食

學生丙答: 冇, 我都唔食煙嘅
學生丙說: (將煙仔餅在手背上蹬了兩吓, 然後放人口) 多謝

學生丁答: 冇, 我都唔食煙嘅
學生丁說: (用食指和中指夾著煙仔餅放人口) 多謝

學生戌答: 冇, 我都唔食煙嘅
學生戌說:  (將煙仔餅放人口) 多謝, 借個火駛駛

最後5個都被踢出校
回復