談正生

作者: cotychan 發表于 2009-6-16 20:24:35
3026 43
nwss54510 發表於 2009-6-17 17:16:38 |顯示全部樓層
唔係 , 好多學生都有問題 , 一到放學時間 ,  到附近商場 , 快餐店 , MTR .... 就可以見到 !
carlo 發表於 2009-6-17 15:17

我住哩頭.. 我重見過有小學生當街吸煙@@" 重要係我以前母校既學生.. 真係諗都冇諗過會變成咁囉
回復

cotychan 發表於 2009-6-17 17:20:16 |顯示全部樓層
我屋企樓下間中學,日日都成三、四十人遲到.仲聽講有人喺學校索K TIM!
回復

nwss54510 發表於 2009-6-17 17:25:40 |顯示全部樓層
我以前讀果間中學, 重日都有n人遲到, 又成日都有打鬥的@@"
中三有次我果班有10幾人冇返學@@" 包括我^^"
回復

cotychan 發表於 2009-6-17 17:33:05 |顯示全部樓層
我小五因為我啲FD話去游水,媽咪唔買泳衣俾我,咁我就逃學去買.好白痴,買完未夠鐘放學唔返得屋企,之後行咗半日(嗰時小學半日制).返到屋企原來學校已經打咗電話問我係未病咗,跟住午餐食大大碟既炆豬肉!
回復

nwss54510 發表於 2009-6-17 17:40:48 |顯示全部樓層
我小五因為我啲FD話去游水,媽咪唔買泳衣俾我,咁我就逃學去買.好白痴,買完未夠鐘放學唔返得屋企,之後行咗半日(嗰時小學半日制).返到屋企原來學校已經打咗電話問我係未病咗,跟住午餐食大大碟既炆豬肉! ...
cotychan 發表於 2009-6-17 17:33

嘩~ 小五就咁堅xd"
小學時唔返學我真係唔敢@@" 最多都只係試過唔返補習班, 但結果都係冇好下場@@"
回復

Exodus 發表於 2009-6-17 17:56:00 |顯示全部樓層
嘩~ 小五就咁堅xd"
小學時唔返學我真係唔敢@@" 最多都只係試過唔返補習班, 但結果都係冇好下場@@"
nwss54510 發表於 2009-6-17 17:40

我逃學果次.....剩係收warning letter連缺點都無記
好funny~~~
返唔到遲到就扮病架la
回復

八王爺 發表於 2009-6-17 17:57:33 |顯示全部樓層
都係一齣政治秀。

居民只是被人搧動和利用。
我覺得香港啲家長好有愛心架! 國內很多貧困地區,有人無書讀,無學校,佢地捐好多好多錢,又親身上國內參與幫助與全力支持。其中一定不少島上居民。所以唔好咁睇佢地,佢地都係一般平民百姓,關心自己社區。
不過,就係哩啲居民,最容易被政治團體利用,擺佢地上枱,搞風搞雨,制造氣氛,使某些人從中得到底層的支持,下次選舉咪又有票咯!

香港人點會唔俾學生改過同出路,這只是一場鬧場,等大家快啲忘記更會要的大事。
回復

jellyfishy 發表於 2009-6-17 18:20:42 |顯示全部樓層
照王爷所講, 今次攪事的政客似乎係鄉議局個邊?
回復

nwss54510 發表於 2009-6-17 19:15:56 |顯示全部樓層
我逃學果次.....剩係收warning letter連缺點都無記
好funny~~~
返唔到遲到就扮病架la
Exodus 發表於 2009-6-17 17:56

遲到我都係扮病就算~
你逃學果次係中學?? 剩係收warning letter咁得意xd"
回復

cross 發表於 2009-6-19 11:23:14 |顯示全部樓層
又唔係霸佢地要用o既野
擺明就空置
點解空置?
自己都唔支持本土學校
家長掉曬d學生出去出面d名校係度嘈
宜家正生唔係賣毒
係岩岩相反
果度d人比你d懶清高仔女更有規律
做個拾荒者用你唔用o既野都唔得
太自私
人誰無錯果度係比任何地方更正氣的地方
居民們又知道嗎
回復

ht333147 發表於 2009-6-19 12:17:12 |顯示全部樓層
27# 八王爺

非常同意
回復

didi 發表於 2009-6-20 15:58:57 |顯示全部樓層
絕對支持正生~
就算唔俾間校舍正生~
佢哋啲仔女一樣有機會學壞~
唔好樣樣都賴人啦~
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-6-21 08:26:38 |顯示全部樓層
我好想知正生唔在梅窩,甘梅窩d小朋友係咪會在梅窩讀.如果d人個個好似梅窩 人甘咪好正,唔使起精神病院,殯儀館,墳場...
回復

八王爺 發表於 2009-6-21 08:59:09 |顯示全部樓層
哈... 嗱嗱嗱....唔係我口臭,真係有團體出黎做好人,又收賣了不少人心。
回復

cross 發表於 2009-6-21 11:55:21 |顯示全部樓層
我好想知正生唔在梅窩,甘梅窩d小朋友係咪會在梅窩讀.如果d人個個好似梅窩 人甘咪好正,唔使起精神病院,殯儀館,墳場...
wendy_choy_hk 發表於 2009-6-21 08:26

哈哈全部都要band one咁有少過三份一學生有書讀
回復

chutou 發表於 2009-6-21 14:52:04 |顯示全部樓層
比個機會人啦~~
做錯肯改既人真係唔多
回復

cross 發表於 2009-6-21 18:10:34 |顯示全部樓層
今日睇城市論壇.
果個乜鬼舊生
「我行上黎見到d學生打招呼好有禮貌.我覺得佢地冇問題」
呢句我好反感
擺到明你對人有標籤先會咁講
回復

Poppylily 發表於 2009-6-21 23:05:32 |顯示全部樓層
睇完今晚TVB的"星期日檔案", 希望梅窩D居民比個機會比正生D學生啦~
搞到咁大件事,盡難受係正生D學生add2icon
回復

比得大帝 發表於 2009-6-22 11:44:04 |顯示全部樓層
絕對支持正生~
就算唔俾間校舍正生~
佢哋啲仔女一樣有機會學壞~
唔好樣樣都賴人啦~
didi 發表於 2009-6-20 15:58

D居民反對乜反對物, 其實就係怕影響物業價格
講咁多嘢都係藉口
回復

八妹仔 發表於 2009-6-22 13:11:41 |顯示全部樓層
我支持正生,我覺得D學生想有机会改過學返好,
我屋企格離都有間"吉"左3,4年既小學,
離屋企好近,只格一條馬路,我都問過我老公,
如果間學校比正生或一間band3既最差学校,
你会想边間呀,當時老公話両間都吾想,我會覺得正生好D,(當時都吾知佢起碼讀2年,
同吾可以除便離開学校),
好反感D梅窩人呀,我老公話有排都吾會入梅窩玩呀.
回復