「清一色叫三飛」 雀友被搶糊暈倒

作者: cotychan 發表于 2009-7-3 15:06:52
1653 5
「清一色叫三飛」 雀友被搶糊暈倒
(明報)2009年7月2日 星期四 05:05
【明報專訊】一名年近六旬男子昨日凌晨在大角嘴    一間火鍋酒家與友人攻打四方城,其間事主拿着一副「清一色叫三飛」,遭雀友的細牌「卡窿」搶閘食糊,當場昏厥,經救護員檢驗後回復清醒。事主拒絕送院,並返回酒家繼續竹戰「上訴」。

醒來拒送院 繼續「上訴」

打麻將昏迷事件現場為大角嘴道67至85號興旺大廈地下一間海鮮火鍋酒家。昨日凌晨1時許,一名姓李(57歲)男子,與3名友人在上址竹戰,李精心做牌,拿着一副「清一色叫三飛」,豈料食糊在望之際,被對手的細牌「卡窿」三萬搶糊。

糊不出又輸錢,李某疑一時氣上心頭,眼前一黑暈倒麻將枱上。在場各人見他失去知覺,大驚報警。李伯稍後漸漸回復清醒,在救護車上接受醫療人員檢驗後,自覺沒有大礙,拒絕送院,再返回酒家與朋友繼續牌局作樂。警員調查後,相信事件純屬意外,列作「有人不適」備案。
轉自:http://hk.news.yahoo.com/article/090701/4/cz8d.html
孖吉 發表於 2009-7-3 16:12:35 |顯示全部樓層
咁都唔去醫院檢查?真係打牌打到連命都唔要!!
回復

carlo 發表於 2009-7-3 17:56:52 |顯示全部樓層
爛賭既人係唔理其他野架 !
回復

SUM 發表於 2009-7-3 19:39:19 |顯示全部樓層
渣住清一色真係幾緊張,又要計食幾多飛,又要不形於色,當將食胡之制,有此情況並不出奇!
回復

cotychan 發表於 2009-7-4 00:19:25 |顯示全部樓層
渣住清一色真係幾緊張,又要計食幾多飛,又要不形於色,當將食胡之制,有此情況並不出奇!
SUM 發表於 2009-7-3 19:39

幾十歲,我諗唔會打得好大啩?又會有幾緊張呢?
回復

theresagood 發表於 2009-7-5 23:48:24 |顯示全部樓層
上次我打廣東大三元混對叫對碰嘅時候真係好緊張,有dd暈
雖然食左都係幾十蚊,
但唔知點降仲緊張過之前打台灣叫清一色/十三腰
回復