愛情三步曲

作者: jellyfishy 發表于 2009-5-23 02:09:16
4681 56
八王爺 發表於 2009-6-4 17:29:15 |顯示全部樓層
DorDor... 你地果種係好外國人feel 的 愛情啊!
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-6-5 15:44:06 |顯示全部樓層
有時覺得喜歡一個人唔係要成日對住,對少d反而覺得時間珍貴!
回復

irishuen 發表於 2009-6-5 15:48:55 |顯示全部樓層
有時覺得喜歡一個人唔係要成日對住,對少d反而覺得時間珍貴!
prodorothyhkg 發表於 2009-6-5 15:44

對得多就會覺得對方很煩呀~~
回復

八王爺 發表於 2009-6-5 15:55:37 |顯示全部樓層
對得多就會覺得對方很煩呀~~
irishuen 發表於 2009-6-5 08:48

哈哈 ....

總之要留少少私人時間俾大家。
始終係兩個人,唔會成日黐埋一齊!
回復

irishuen 發表於 2009-6-5 16:11:06 |顯示全部樓層
哈哈 ....

總之要留少少私人時間俾大家。
始終係兩個人,唔會成日黐埋一齊!
八王爺 發表於 2009-6-5 15:55

有時咁岩大家都放假, 可能冇野做都會一齊, 睇下電視呀, 做埋d 無聊野....
有時如果連續4日放假都係咁.....真係救命.....你唔厭, 我都厭啦~~真係好想同佢講句, "夠啦, 見夠啦, 唔好再見啦, 你好鬼煩呀"
男朋友喎~都係唔好見咁多好
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-6-5 16:13:09 |顯示全部樓層
有時咁岩大家都放假, 可能冇野做都會一齊, 睇下電視呀, 做埋d 無聊野....
有時如果連續4日放假都係咁.....真係救命.....你唔厭, 我都厭啦~~真係好想同佢講句, "夠啦, 見夠啦, 唔好再見啦, 你好鬼煩呀"
男朋友喎~都 ...
irishuen 發表於 2009-6-5 16:11

唔可以咁講架,你應該叫佢出去行下,吸收下日月精華...........
回復

carmen 發表於 2009-6-5 23:57:09 |顯示全部樓層
開頭一定係痴到實架啦... (頭三個月~)
我係咁囉, 唔知人地係唔係...
習慣左就慢慢會鬆d,
好似一開始會成日講電話,
到一齊左成年, 就會少好多!
回復

irishuen 發表於 2009-6-6 08:05:48 |顯示全部樓層
習慣左就慢慢會鬆d,
carmen 發表於 2009-6-5 23:57

我地一齊左好多年啦....好既話不久就會.....
回復

八王爺 發表於 2009-6-6 08:28:55 |顯示全部樓層
好多年就也啲結婚....... 女仔唔襟玩架。
回復

jellyfishy 發表於 2009-6-6 08:31:08 |顯示全部樓層
我.... 幾多年都好, 一定要佢睇實我, ... 應該咁講, 佢俾唔到令我好鍾意好鍾意的感覺既話, 我好易會淡. (其實係我衰)
如果同男友係夾的話, 日見夜見又唔覺煩喎, 我同男丁日日見, 一齊練波, 吃飯, 游水, 行山, 行街, 假日的話, 佢仲會一早起身去買早場飛, 跟住去M記等我食早餐... (其實咁多個男友, 係得呢過追到我的步伐, 所以佢係唯一一個唔會令我煩... 嘻嘻~~ 好似有d晒命添~)
回復

irishuen 發表於 2009-6-6 09:13:20 |顯示全部樓層
我.... 幾多年都好, 一定要佢睇實我, ... 應該咁講, 佢俾唔到令我好鍾意好鍾意的感覺既話, 我好易會淡. (其實係我衰)
如果同男友係夾的話, 日見夜見又唔覺煩喎, 我同男丁日日見, 一齊練波, 吃飯, 游水, 行山, 行街,  ...
jellyfishy 發表於 2009-6-6 08:31

其實有好多時假日都冇野做(行街,睇戲日日去都厭啦),  我話要去睇花買花, 佢會陪去但佢又會話無聊

日日夜夜黏住令我覺得很煩, 我很需要私人空間做自己既野
(因為自己也很忙, 又要讀書, 又要上班, 又要處理自己家中的大小事)
回復

oneonewe 發表於 2009-6-6 09:40:21 |顯示全部樓層
習慣左就慢慢會鬆d,
carmen 發表於 2009-6-5 23:57

如果我o個件係咁就好囉
一日打幾廿個電話o黎講埋哂D無謂o野
見到佢個來電就已經想打爆個電話
回復

avery 發表於 2009-6-6 09:50:15 |顯示全部樓層
我有好多野想講但奈何唔識打字 ... 手寫板又慢 ... 算勒 ...
回復

oneonewe 發表於 2009-6-6 09:53:49 |顯示全部樓層
我有好多野想講但奈何唔識打字 ... 手寫板又慢 ... 算勒 ...
avery 發表於 2009-6-6 09:50

你鬧人o個時唔係好快"寫"好長篇大論咩??
回復

vivi 發表於 2009-6-6 09:57:34 |顯示全部樓層
其實有好多時假日都冇野做(行街,睇戲日日去都厭啦),  我話要去睇花買花, 佢會陪去但佢又會話無聊

日日夜夜黏住令我覺得很煩, 我很需要私人空間做自己既野(因為自己也很忙, 又要讀書, 又要上班, 又要處理自己 ...
irishuen 發表於 2009-6-6 09:13

我都覺....我係需要有私人空間嘅人, 唔好煩我, HAHAHA
我同事同公事一個男同事拍拖........嘩, 俾我一定唔得
返工, LUNCH, 放工都一齊, 佢地重要住埋同一區, 搭同一架巴士返工, 只係差幾個站
嘩, 悶死.....
回復

avery 發表於 2009-6-6 09:59:22 |顯示全部樓層
你鬧人o個時唔係好快"寫"好長篇大論咩??
oneonewe 發表於 2009-6-6 09:53

我鬧人要"寫" 成個幾鐘 ....
回復

carmen 發表於 2009-6-6 10:02:04 |顯示全部樓層
其實我覺得"各式其式"啦~
總之搵到個match就好啦!
我自己就最鍾意過左熱戀之後既生活,
因為自由d, 又唔洗成日咩都要諗晒佢先!
回復

vivi 發表於 2009-6-6 10:02:54 |顯示全部樓層
其實我覺得"各式其式"啦~
總之搵到個match就好啦!
我自己就最鍾意過左熱戀之後既生活,
因為自由d, 又唔洗成日咩都要諗晒佢先!
carmen 發表於 2009-6-6 10:02

YES, AGREED
回復

irishuen 發表於 2009-6-6 10:07:00 |顯示全部樓層
如果我o個件係咁就好囉
一日打幾廿個電話o黎講埋哂D無謂o野
見到佢個來電就已經想打爆個電話
oneonewe 發表於 2009-6-6 09:40

打爆個電話咁激~
回復

oneonewe 發表於 2009-6-6 10:07:24 |顯示全部樓層
我鬧人要"寫" 成個幾鐘 ....
avery 發表於 2009-6-6 09:59

都叫你學打中文o架啦
"寫" 成個幾鐘咁耐
點解D o野仲係好似無經大腦就出街o既
回復