我親身經歷既三件鬼故

作者: cotychan 發表于 2009-4-18 22:21:25
4481 40
hellokitty_971 發表於 2009-4-19 22:56:40 |顯示全部樓層
鍾意,唔係啩.其實我自己親身見既都唔止三次,不過我就唔係人地講嗰啲陰陽眼,可能係時運低.
cotychan 發表於 2009-4-19 12:42

十幾廿歲時成日都見到,(可能成日去夜街),覺得佢地好神奇架 ,依家無去夜街無見到囉

我有次面腫到眼睛都開不到,仲好痛, 要去急症, 打晒針要留院, 都唔消腫, 到第二日 ,

因為公司鎖匙係我度, 我一定要返去開門, 老闆娘一見到我叫我去衣紙鋪查日腳,

衣紙鋪啊姐話我夜返係自己門口撞到紅衣女鬼, 執左幾廿蚊野跟足啊姐講既時間同方向燒 ,

我好記得夜晚10:30開始係屋企留下燒, 燒完上返屋企11:00都唔夠, 面已經開始消腫,

所以我覺得佢地好神奇架add12icon
回復

alexander 發表於 2009-4-19 23:54:10 |顯示全部樓層
好幸運, 從來沒有遇過離奇的事, 只係有親戚試過踩到污糟野被鬼纏
不過一個人住外地酒店大大間房得我一個, 我都會驚架add2icon
sammy 發表於 2009-4-19 16:28

講開酒店,除左泰國外,好多年前試過一次和幾個同事因工事要過澳門,6個人3 間房,咁撟比左尾房我, 上午10點幾check in 後放低行李就出去做野, 到夜晚食完飯返酒店, 一入到房就見到有"嗰d野"坐係梳化, 我冇理佢當睇唔到, 我同事又見唔到, "嗰d野"就好似唔係幾高興咁望住我同事. 我心諗.唉...唔好搞野呀,唔想有麻煩野.

跟住我同事就走去電視嗰邊話唔知整咩線可以睇成人片唔使錢,冇理就佢就話去沖涼先,
當我沖完涼出黎就見到........我同事 同"嗰d野"一齊坐係床尾睇緊4仔

咁大家知道"嗰d野"係男定女啦~^^
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-20 00:25:18 |顯示全部樓層
ha..ha..睇4仔
回復

cross 發表於 2009-4-20 00:37:52 |顯示全部樓層
講開酒店,除左泰國外,好多年前試過一次和幾個同事因工事要過澳門,6個人3 間房,咁撟比左尾房我, 上午10點幾check in 後放低行李就出去做野, 到夜晚食完飯返酒店, 一入到房就見到有"嗰d野"坐係梳化, 我冇理佢當睇唔到 ...
alexander 發表於 2009-4-19 23:54

冇睇過書話女性比男性更....嗎?
回復

alexander 發表於 2009-4-20 00:50:34 |顯示全部樓層

所以依件事當係笑話咁聽得啦!
係2個男性睇4仔,1陰1陽, 仲要有時畫面變左黑白, 都唔知有咩好睇~
做左成日身水身汗, 我見佢地冇乜野咪即'訓'覺

排排坐一齊睇~諗返起其實幾好笑o架!
回復

carlo 發表於 2009-4-20 02:20:29 |顯示全部樓層
所以依件事當係笑話咁聽得啦!
係2個男性睇4仔,1陰1陽, 仲要有時畫面變左黑白, 都唔知有咩好睇~
做左成日身水身汗, 我見佢地冇乜野咪即'訓'覺

排排坐一齊睇~諗返起其實幾好笑o架! ...
alexander 發表於 2009-4-20 00:50

UM...........   

其實好好睇既咩  ?   岩岩出黎做野果陣 , 有日 LUNCH 後 , 我同 2 個同事本來要去聽野 , 但係 比 同事 A 迫我 同 一樣部份去做既同事一齊吞 pop - 我仲以為有咩咁重要 , 要攪到要鄺工 , 妖 ! 隻友仔帶我我地去 "油麻地" 戲院 - 瞓覺 !!!!!!!!!!!!  我超 " law " ,  超 "監介"
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-20 16:21:44 |顯示全部樓層
UM...........   

其實好好睇既咩  ?   岩岩出黎做野果陣 , 有日 LUNCH 後 , 我同 2 個同事本來要去聽野 , 但係 比 同事 A 迫我 同 一樣部份去做既同事一齊吞 pop - 我仲以為有咩咁重要 , 要攪到要鄺工 ,  ...
carlo 發表於 2009-4-20 02:20

"油麻地"係咪全日任睇果D
回復

kobyip 發表於 2009-4-20 16:29:48 |顯示全部樓層
哎呀...coty, 比你嚇屎我喇..add2icon
回復

alexander 發表於 2009-4-20 16:30:26 |顯示全部樓層
haha任睇...
十幾年前, 我係官塘返工, 放工時間係5點20分, 有個同事成日5點鐘就走人.趕住入埸.
戲院係九龍灣, 好似叫"彩鳳"戲院.依間都好似係任睇架!
回復

jellyfishy 發表於 2009-4-20 17:36:43 |顯示全部樓層
講開酒店,除左泰國外,好多年前試過一次和幾個同事因工事要過澳門,6個人3 間房,咁撟比左尾房我, 上午10點幾check in 後放低行李就出去做野, 到夜晚食完飯返酒店, 一入到房就見到有"嗰d野"坐係梳化, 我冇理佢當睇唔到 ...
alexander 發表於 2009-4-19 23:54

呢個咁搞笑既~
回復

alexander 發表於 2009-4-20 18:37:27 |顯示全部樓層
呢個咁搞笑既~
jellyfishy 發表於 2009-4-20 17:36

係啦~ 所以我講親鬼故d人都唔覺恐怖
回復

carlo 發表於 2009-4-21 09:53:00 |顯示全部樓層
"油麻地"係咪全日任睇果D
hellokitty_971 發表於 2009-4-20 16:21

我都唔知 ! 只係知比人老點 !!
回復

lillian02 發表於 2009-5-3 11:48:53 |顯示全部樓層
十幾廿歲時成日都見到,(可能成日去夜街),覺得佢地好神奇架 ,依家無去夜街無見到囉

我有次面腫到眼睛都開不到,仲好痛, 要去急症, 打晒針要留院, 都唔消腫, 到第二日 ,

因為公司鎖匙係我度, 我一定要返去開門, 老闆 ...
hellokitty_971 發表於 2009-4-19 22:56

係自己屋企門口都會撞到?
好驚~
回復

yannes 發表於 2009-5-7 22:40:03 |顯示全部樓層
咁我諗我一定係時運高~我成日都出夜街,而且我晚上12-1點都會出街的....但我須的一次都未見過......不過,未見過仲好過成日見....!!!!
睇完你地啲故事都有點心寒
回復

hellokitty_971 發表於 2009-5-7 23:43:45 |顯示全部樓層
聽聽下就唔驚啦
回復

cotychan 發表於 2009-5-8 16:23:55 |顯示全部樓層
聽聽下就唔驚啦
hellokitty_971 發表於 2009-5-7 23:43

聽就唔驚囉,最近唔知係心理作用,我覺得我屋企好似有啲嘢!!
回復

hellokitty_971 發表於 2009-5-8 16:38:57 |顯示全部樓層
聽就唔驚囉,最近唔知係心理作用,我覺得我屋企好似有啲嘢!!
cotychan 發表於 2009-5-8 16:23

因為我地聽既時候,佢地都會埋來聽, 所以成日覺得有(講真唔係講笑)
回復

cotychan 發表於 2009-5-8 16:59:47 |顯示全部樓層
自從個囡上次落雨,喺遮架度拎咗一把我屋企應該保既粉紅色少女遮之後,我就成日覺得我屋企有啲嘢!!(但我又唔肯定會唔會係我亞媽之前有一段時間幫我湊個囝既時候,唔知喺邊拎番嚟)
回復

hellokitty_971 發表於 2009-5-8 17:16:25 |顯示全部樓層
自從個囡上次落雨,喺遮架度拎咗一把我屋企應該保既粉紅色少女遮之後,我就成日覺得我屋企有啲嘢!!(但我又唔肯定會唔會係我亞媽之前有一段時間幫我湊個囝既時候,唔知喺邊拎番嚟) ...
cotychan 發表於 2009-5-8 16:59

覺得唔妥,就掉左佢啦, 廢事唔舒服
回復

cotychan 發表於 2009-5-8 17:19:31 |顯示全部樓層
我見個囡返嚟拎住把遮,問佢喺邊度拎,跟住我就即刻扔啦!我唔敢打電話去問我娘親,把遮係未佢拎嚟,我怕問咗佢話唔係.
回復