我親身經歷既三件鬼故

作者: cotychan 發表于 2009-4-18 22:21:25
4473 40
第一同第二件喺我仲係o靚妹既時候發生,
第一件:我以前住牛頭角花園大廈,嗰度啲樓大約一楝十層,四楝由一個天台連埋一齊,天台上面打撗掛滿晒繩,係啲人用嚟掛衫既.嗰陣時我同啲朋友上天台玩,突然有一陣好大既風吹嚟,跟住我就聽到其中一個朋友大叫同喊,原來啲繩吹起,佢條頸俾條繩吊起咗,點解我會話吊起,因為佢雙腳已經有少少離地.跟住我地好驚,有朋友企圖拎開條繩,但唔成功,跟住我地其中一個朋友住天台下面一層,咁佢就即刻走番屋企叫大人,之後啲大人嚟到,講咗句唔知乜嘢,條繩就自己放開咗,後來成個幾月我先再見到俾繩吊起個女仔,佢條頸上面仲好清楚咁見到條繩痕.
第二件:同樣喺我上面住既地方,我住一樓,地下嗰度仲有住人既單位,我有其中三個朋友(佢地係姐妹)住喺其中一個單位,佢地個嫲嫲死咗,跟住佢地自己屋企人已經成日話見到嫲嫲喺佢地屋企門口叫佢地,之後有一日,我喺廚房洗碗(嗰度對住樓下大堂),我見到佢地嫲嫲,仲同我講,叫你呀媽唔好同XXX打麻雀(XXX係我啲FD呀媽,佢生前已經唔鐘意佢新抱成日打麻雀),嚇到我打爛晒啲碗.
第三件:有日下午,我見到一個好耐無見既女性朋友,佢同我傾計,本來件事好平常,離奇既係,兩日後,我有朋友同我講,知唔知XX死咗?!我話吓?幾時既事?點解會咁?跟住個朋友同我講,乜你唔知咩?報紙都有講,佢今日頭七,喺因為錢,俾佢男朋友殺死,跟住我隻眼都大埋,頭七???!!!我前兩日先喺街見過佢,仲同佢傾計!!我仲話個朋友同我講笑,跟住返屋企搵一個星期前報紙睇...結果,個朋友無呃我.咁我姐係日光日白見到.....
gege188 發表於 2009-4-18 22:23:35 |顯示全部樓層
係真定係假GA....
回復

cotychan 發表於 2009-4-18 22:24:31 |顯示全部樓層
2# gege188
係真o架,我自已經歷
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-4-18 22:34:30 |顯示全部樓層
好驚驚
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-18 23:19:27 |顯示全部樓層
嘩...好鍾意..精彩呀
回復

carlo 發表於 2009-4-19 06:09:19 |顯示全部樓層
  咁驚 !
回復

claudiatang 發表於 2009-4-19 08:58:19 |顯示全部樓層
你自己當時會驚嗎?這算是腦電波異常或是時運的問題?
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-4-19 11:32:45 |顯示全部樓層
hellokitty_971 發表於 2009-4-18 23:19

鐘意?咪玩啦!
回復

cotychan 發表於 2009-4-19 12:40:15 |顯示全部樓層
你自己當時會驚嗎?這算是腦電波異常或是時運的問題?
claudiatang 發表於 2009-4-19 08:58

第一同第二件,發生時約七歲左右,都驚o架!我諗唔會係腦電波異常,因為見到既唔止我一個.反而第三件事就唔係太驚,因為我同個女仔無乜過節.
回復

cotychan 發表於 2009-4-19 12:42:43 |顯示全部樓層
hellokitty_971 發表於 2009-4-18 23:19

鍾意,唔係啩.其實我自己親身見既都唔止三次,不過我就唔係人地講嗰啲陰陽眼,可能係時運低.
回復

claudiatang 發表於 2009-4-19 12:44:41 |顯示全部樓層
我本人就很怕這類事件。雖然我會聽鬼故和看恐怖片。但現實生活還是不見為妙。所以問米、碟仙這類玩意從不參與。
回復

CHaRiNida 發表於 2009-4-19 13:00:56 |顯示全部樓層
waa.......我都好近牛頭角花園架喎
第3果個好心寒,,不過你位"朋友"都係掛住你想返黎見下你姐....
無事既....add12icon
回復

CHaRiNida 發表於 2009-4-19 13:03:11 |顯示全部樓層
鍾意,唔係啩.其實我自己親身見既都唔止三次,不過我就唔係人地講嗰啲陰陽眼,可能係時運低.
cotychan 發表於 2009-4-19 12:42

哇....可唔可以分享下
....但你好似成日時運低唔掂喎
回復

cotychan 發表於 2009-4-19 13:18:01 |顯示全部樓層
哇....可唔可以分享下
....但你好似成日時運低唔掂喎
CHaRiNida 發表於 2009-4-19 13:03

http://hkplants.com/viewthread.php?tid=16959&page=4#pid466699←我喺呢度講過.
我上面講嗰度,拆咗差唔多二十年.
回復

sammy 發表於 2009-4-19 16:28:12 |顯示全部樓層
好幸運, 從來沒有遇過離奇的事, 只係有親戚試過踩到污糟野被鬼纏
不過一個人住外地酒店大大間房得我一個, 我都會驚架add2icon
回復

CHaRiNida 發表於 2009-4-19 20:15:22 |顯示全部樓層
好啦,,等我即刻去你之前個po度爬下先
回復

CHaRiNida 發表於 2009-4-19 20:25:46 |顯示全部樓層
睇哂所有了....對於你果個case(多左妹妹衫!)
我都覺得:四隻腳跑都嫌慢
add5icon
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-19 21:57:32 |顯示全部樓層
http://hkplants.com/viewthread.php?tid=16959&page=4#pid466699←我喺呢度講過.
我上面講嗰度,拆咗差唔多二十年.
cotychan 發表於 2009-4-19 13:18

真係好得人驚,我之前住既套房,夜晚一落雨, 就會見到有個人影 , 痴係門口同牆之間既角度
回復

CHaRiNida 發表於 2009-4-19 22:37:23 |顯示全部樓層
18# hellokitty_971

咁面熟ge?我之前有個同學佢話佢個浴室都會見到有人影痴係牆ga
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-19 22:40:02 |顯示全部樓層
18# hellokitty_971

咁面熟ge?我之前有個同學佢話佢個浴室都會見到有人影痴係牆ga
CHaRiNida 發表於 2009-4-19 22:37

我係門口牆角add12icon
回復

123下一頁