好怕睇報紙

作者: vkzone2002 發表于 2009-3-25 01:08:18
1110 16
近來我都好怕睇報紙, 次次看到的, 都係衰野, 乜28歲生7個, 一個都唔要; 乜乜有毒, 乜乜超標, 乜乜殺死阿媽, 乜乜跟個女生左7個; 乜乜囚犯玩遊戲; 乜乜政策又改, 乜乜又派錯錢; 乜乜又失業; 乜乜又裁員; 有病食藥仲衰過唔食; 乜乜破產..............
睇到都心酸, 提議報紙要封不透明袋賣, 因我連行過頭條都唔想睇, 唔想知..... 香港地, 好似快唔住得人咁......
hellokitty_971 發表於 2009-3-25 09:32:44 |顯示全部樓層
28歲生7個.. monkey (86).gif
回復

cross 發表於 2009-3-25 09:39:11 |顯示全部樓層
近來我都好怕睇報紙, 次次看到的, 都係衰野, 乜28歲生7個, 一個都唔要; 乜乜有毒, 乜乜超標, 乜乜殺死阿媽, 乜乜跟個女生左7個; 乜乜囚犯玩遊戲; 乜乜政策又改, 乜乜又派錯錢; 乜乜又失業; 乜乜又裁員; 有病食藥仲衰 ...
vkzone2002 發表於 2009-3-25 01:08

咩地方都有d咁o既野
回復

avery 發表於 2009-3-25 10:02:36 |顯示全部樓層
28歲生7個..107237
hellokitty_971 發表於 2009-3-25 09:32

只可以話, 條仔白痴, 條女無知 ~
回復

avery 發表於 2009-3-25 10:03:24 |顯示全部樓層
咩地方都有d咁o既野
cross 發表於 2009-3-25 09:39

係囉 ~ 習慣下就冇野
回復

cross 發表於 2009-3-25 10:06:48 |顯示全部樓層
近來我都好怕睇報紙, 次次看到的, 都係衰野, 乜28歲生7個, 一個都唔要; 乜乜有毒, 乜乜超標, 乜乜殺死阿媽, 乜乜跟個女生左7個; 乜乜囚犯玩遊戲; 乜乜政策又改, 乜乜又派錯錢; 乜乜又失業; 乜乜又裁員; 有病食藥仲衰 ...
vkzone2002 發表於 2009-3-25 01:08

我只係睇報紙睇到火滾
呢排有追開學警
laughing哥死左比人吠兩吠又話要番生
痴那線= =
回復

avery 發表於 2009-3-25 10:33:06 |顯示全部樓層
我只係睇報紙睇到火滾
呢排有追開學警
laughing哥死左比人吠兩吠又話要番生
痴那線= =
cross 發表於 2009-3-25 10:06

laughing哥番生都好吖 ~
回復

cross 發表於 2009-3-25 10:47:39 |顯示全部樓層
laughing哥番生都好吖 ~
avery 發表於 2009-3-25 10:33

有咩好..比人吠兩吠就改
冇人死全部大團圓就最鬼好睇

大天二又唔好死啦咁
仲唔番拍
回復

比得大帝 發表於 2009-3-25 11:47:54 |顯示全部樓層
本身編劇就錯咗, 有乜可能警察可以殺人吖, 重要殺另一個警察,
佢都識編Laughing因為本身係警察, 做古惑仔咁多年未殺過人,
轉個頭又話警察為咗查案殺人, 根本唔合情理, 亦為法律所不容

我話唔係因觀眾嘈才改, 係警處署會已經搵無線傾咗計, 無線就借觀眾下台, 好過話寫錯劇本要改咁瘀.
回復

cross 發表於 2009-3-25 12:01:04 |顯示全部樓層
本身編劇就錯咗, 有乜可能警察可以殺人吖, 重要殺另一個警察,
佢都識編Laughing因為本身係警察, 做古惑仔咁多年未殺過人,
轉個頭又話警察為咗查案殺人, 根本唔合情理, 亦為法律所不容

我話唔係因觀眾嘈才改, 係警 ...
Peter 發表於 2009-3-25 11:47

但係如果因為見到市民(阿文)生命受威脅
蚊槍佢都唔停只好射呢?
laughing係警察個file佢做緊o既野係保密
期間做錯事都應該當犯事
同埋佢應該自己心底係個好正義o既人
雖然冇交代但係佢應該係呢九年都係「精人出口形」
做咩都盡量少自己做
因為佢知係犯法唔容許自己做
而呀邊個則係「現任」警察
保護市民安全係佢責任
殺人嘛寫報告囉
所以應該冇問題o既
回復

比得大帝 發表於 2009-3-25 12:14:33 |顯示全部樓層

果個新郎哥警察開槍為咗保護市民緊係冇問題啦
不過阿HEI明知佢係警察, 而在沒有任何生命受到直接威脅情況下開第二槍"送佢上路", 目的為為咗駁老苗信任, 就緊係大問題啦.

你估係抗日戰爭呀?  為家為國咩? 一個用條命去查案, 一個殺人去查案, 唔係呀?

阿HEI殺Laughing, 肯定要坐監.  就算佢唔知Laughing係警察, 在沒有任何生命受到直接威脅情況下殺人, 任何人都要坐監, 阿HEI係警察更加唔駛講.

就算Laughing話自已冇得救, 叫佢補多槍, 佢都唔可以殺人, 正如一個病人就嚟死, 都唔可以"送佢上路", 這樣亦等謀殺.  最多可以停止救佢, 讓佢 "自然死亡", 但唔可以"送佢上路"
回復

cross 發表於 2009-3-25 12:24:04 |顯示全部樓層
果個新郎哥警察開槍為咗保護市民緊係冇問題啦
不過阿HEI明知佢係警察, 而在沒有任何生命受到直接威脅情況下開第二槍"送佢上路", 目的為為咗駁老苗信任, 就緊係大問題啦.

你估係抗日戰爭呀?  為家為國咩? 一個用條命 ...
Peter 發表於 2009-3-25 12:14

補一槍呢度又真係...
不過果陣我用緊電腦..
唔記得係其實係laughing自己射自己黎比位佢上定係阿文射佢
如果係阿文又真係唔合情理
回復

Pinkcat 發表於 2009-3-25 13:59:32 |顯示全部樓層
基本上好多一齊同我睇電視既親友都話:吓, 呢套戲播咁耐妳Blank 橋 blank 咁耐噃....
所以, Laughing 哥咁搶戲, 已經令觀眾當哂佢係主角. 唔俾佢番生, 點埋班拍第四集先?

只不過, 响第四集兩位玻璃人(唱K & 牛奶仔)做乜嘢崗位呢? 都撈咗咁多年上埋督察,冇理由仲叫"學警"呀嘛? 唔通做反派叫"學警未路"咩??  定係索性飛起兩個玻璃人, 俾Laughing真正擔正, 叫做"狙擊前傳之 Laughing 天下"??
回復

Pinkcat 發表於 2009-3-25 14:08:42 |顯示全部樓層
呀! 唔好意思, 離咗題.

市道不景, 戾氣太重, 令人只當眼壞新聞矣.

今日好新聞 : 已經連續2日未有發現座頭鯨影踪, 有機會已重回航道離開香港.
回復

cross 發表於 2009-3-25 14:11:26 |顯示全部樓層
基本上好多一齊同我睇電視既親友都話:吓, 呢套戲播咁耐妳Blank 橋 blank 咁耐噃....
所以, Laughing 哥咁搶戲, 已經令觀眾當哂佢係主角. 唔俾佢番生, 點埋班拍第四集先?

只不過, 响第四集兩位玻璃人(唱K & 牛奶仔) ...
Pinkcat 發表於 2009-3-25 13:59

配角搶唔出奇..
每個故事都唔係得果一兩個所謂o既主角獨專嫁嘛
呢個角色瓜左就瓜左要再拍嘛搵多個角色比佢囉
演員未死嫁嘛
呢個世上有樣野叫遺憾美
回復

tongtony 發表於 2009-3-25 21:09:06 |顯示全部樓層
今日香港,我們更加需要的是正能量,希望大眾傳播界,真的要好事多提,那就公得無量,公得無量
回復

carlo 發表於 2009-3-26 04:02:58 |顯示全部樓層
  唉 !
回復