28/02北上掃貨團--收成篇(陶盆新消息update^^)

關閉 [複製鏈接]
作者: hk88688 發表于 2009-3-1 13:03:49
11555 318
yuwaiman 發表於 2009-3-6 00:01:13 |顯示全部樓層
不過我都覺得幾亂吓, 可能太多 parties, d嘢又pack得散
回復

hk88688 發表於 2009-3-6 00:20:26 |顯示全部樓層
不過, 我地自己搬架
stupid 發表於 2009-3-5 23:48

唔該晒June同我收貨呀
回復

pauline 發表於 2009-3-6 00:28:54 |顯示全部樓層
最衰係下大雨, 真係好麻煩, 我6:30收貨, 成箱膠盆都溶晒, d盆散晒. 再去到你們尾站, 可想而知.
回復

farfeifar 發表於 2009-3-6 00:31:05 |顯示全部樓層
我今日咩都收唔到啊~~
我想問下佢係揸咩車送貨架?
ven仔定5.5貨車?定中大d??
因為我個度極其量可以泊到5.5呢~
回復

hk88688 發表於 2009-3-6 00:33:45 |顯示全部樓層
我今日咩都收唔到啊~~
我想問下佢係揸咩車送貨架?
ven仔定5.5貨車?定中大d??
因為我個度極其量可以泊到5.5呢~
farfeifar 發表於 2009-3-6 00:31

羅生架車好巨型嫁, 大過5.5
回復

farfeifar 發表於 2009-3-6 00:54:45 |顯示全部樓層
哦...
咁我要推車仔出去收貨了~~
回復

elainecyy 發表於 2009-3-6 01:00:02 |顯示全部樓層
真係好煩, 次次都係有d 野冇送到比我. "羅生"又冇頭冇尾甘, 同我約左6:00-8:00到我到, 我等到10:00 打比佢, 佢竟然同我講, 仲係元朗送貨.... 話到我到要成12:00 a.m. .... 真係想講xx鬧佢, (佢態度又差) 下次我都要想下唔找佢, 費事次次都唔見野....... 激死人
回復

elainecyy 發表於 2009-3-6 01:00:40 |顯示全部樓層
165# hk88688 羅生架車 10頓車
回復

小寶 發表於 2009-3-6 01:36:38 |顯示全部樓層
我諗你就係當羅生送到我屋企門口時你打俾佢果位喇, 據我了解, 羅生今日要送的貨共有13張, 走咁多地方, 貨又多, 又落雨喎, 希望你明白佢的難處.
佢都唔好意思, 我認為是深圳店果邊安排得唔好, 咁多單, 大家都在等, 無謂呢! 下次可以叫深圳店分開幾天送, 這樣會對各方都有好處~
回復

cobie 發表於 2009-3-6 01:54:55 |顯示全部樓層
我見羅生都好辛苦,佢第二次送番d野嚟,因車太大,掉頭麻煩.佢用手堆車堆五袋泥嚟我間屋.又落緊大雨,我又幫佢唔到.送到咁夜,我詁佢未食晚飯.態度都好好.得
回復

cobie 發表於 2009-3-6 01:55:20 |顯示全部樓層
我見羅生都好辛苦,佢第二次送番d野嚟,因車太大,掉頭麻煩.佢用手堆車堆五袋泥嚟我間屋.又落緊大雨,我又幫佢唔到.送到咁夜,我詁佢未食晚飯.態度都好好.得
回復

hk88688 發表於 2009-3-6 02:28:06 |顯示全部樓層
165# hk88688  羅生架車 10頓車
elainecyy 發表於 2009-3-6 01:00

Elaine, 唔好咁勞氣, 今日咁大雨, 羅生又多地方要送, 體諒吓佢.
最初我見佢運費平, 服務都幾好, 先介紹俾花友咋,
噚日陶盆間舖漏發, 原本都想自己發嚟香港,
但係要成70蚊人民幣一箱, 我都叫佢俾返羅生送抵啲嘛
羅生嗰架係16噸嚟嫁
回復

BanbieChan 發表於 2009-3-6 02:55:46 |顯示全部樓層
係呀~頭先送貨到我度

竟然冇我D泥同陶盤

原來係D貨發嘅時侯亂晒

我要同羅生一齊先至揾返咋
回復

vincentma 發表於 2009-3-6 08:21:48 |顯示全部樓層
Alex, 佢收你幾多錢呀 ?
我8包泥, 1袋珠珠岩(超輕), 4箱花盆, 1箱膠盆連液肥, 收咗我$350呀
我都覺得貴咗呀
yuwaiman 發表於 2009-3-5 22:45

敏敏,我都訂左珍珠岩,係唔係綠色架?我以前係花墟買果 D 係白色,今次有收到 2 包綠色一粒粒既,又無寫係乜野,我諗係珠珠岩瓜?
回復

stupid 發表於 2009-3-6 08:50:28 |顯示全部樓層
羅生部巨型貨車係16噸,好難入d村路!
佢態度very good, check 得好仔細有冇漏, 小寶講得0啱, 是深圳店果邊安排得唔好, 佢係我到發現左cobie 漏拎泥都話送返去, 我覺得佢好responsible.
回復

stupid 發表於 2009-3-6 08:52:56 |顯示全部樓層
敏敏,我都訂左珍珠岩,係唔係綠色架?我以前係花墟買果 D 係白色,今次有收到 2 包綠色一粒粒既,又無寫係乜野,我諗係珠珠岩瓜?
vincentma 發表於 2009-3-6 08:21

我都有綠色粒粒, 5知係乜, 要問下公主

另外有件貨係木板, 冇寫物主架, 幫羅生問左Fanny, should be Elaine's 戰利品., 麻煩Elaine 跟跟
回復

elainecyy 發表於 2009-3-6 09:30:27 |顯示全部樓層
我已聯絡左羅生, 我唔係話佢地左我個度d態度差, 以係次次應承左人幾多點到, 都係冇尾飛駱甘, 我找朋友全係係度stand by 佢呀, 一天時間就甘等............. 到唔到, 唔緊要, 就唔好講太話... 但真係唔知點解, 我次次都冇左d 貨?????:,
回復

stupid 發表於 2009-3-6 09:49:02 |顯示全部樓層
我已聯絡左羅生, 我唔係話佢地左我個度d態度差, 以係次次應承左人幾多點到, 都係冇尾飛駱甘, 我找朋友全係係度stand by 佢呀, 一天時間就甘等............. 到唔到, 唔緊要, 就唔好講太話... 但真係唔知點解, 我次次 ...
elainecyy 發表於 2009-3-6 09:30

我估大家5須要搵埋同一個運輸既,你可以睇下有冇第二個好d,不過可能你要同上边d舖講明, 如果有又平又好既運輸,記住介紹俾我地呀
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-6 09:58:50 |顯示全部樓層
真係好煩, 次次都係有d 野冇送到比我. "羅生"又冇頭冇尾甘, 同我約左6:00-8:00到我到, 我等到10:00 打比佢, 佢竟然同我講, 仲係元朗送貨.... 話到我到要成12:00 a.m. .... 真係想講xx鬧佢, (佢態度又差) 下次我都要 ...
elainecyy 發表於 2009-3-6 01:00

Elaine, 咁你快d搵人啦, 有好嘅記得介紹俾我地啊
回復

pauline 發表於 2009-3-6 10:04:08 |顯示全部樓層
vincentma 發表於 2009-3-6 08:21

死, 我也有買, 未打開來睇下. 綠色係唔係生了青台????

昨晚, 我家有青蛙, 嚇死了, 無拿拿多左隻野, 一定是跟車來的. 我即刻話比king知, 點知佢即時係鎖好門窗. 佢話嚇死佢了!!!!!!!!!!
回復