28/02北上掃貨團--收成篇(陶盆新消息update^^)

關閉 [複製鏈接]
作者: hk88688 發表于 2009-3-1 13:03:49
11548 318
yuwaiman 發表於 2009-3-6 10:19:56 |顯示全部樓層
我諗你就係當羅生送到我屋企門口時你打俾佢果位喇, 據我了解, 羅生今日要送的貨共有13張, 走咁多地方, 貨又多, 又落雨喎, 希望你明白佢的難處.
佢都唔好意思, 我認為是深圳店果邊安排得唔好, 咁多單, 大家都在等, 無 ...
小寶 發表於 2009-3-6 01:36

小寶, 你真係明白事理ga jak, 不過我都覺得今次有d混亂囉
如果分開幾日送的話, 要俾多幾次運費架(由花卉巿場到文錦度果程, 因為minimum都要40個人仔架), 所以一般都係同日送囉
回復

stupid 發表於 2009-3-6 10:20:48 |顯示全部樓層
死, 我也有買, 未打開來睇下. 綠色係唔係生了青台????

昨晚, 我家有青蛙, 嚇死了, 無拿拿多左隻野, 一定是跟車來的. 我即刻話比king知, 點知佢即時係鎖好門窗. 佢話嚇死佢了!!!!!!!!!! ...
pauline 發表於 2009-3-6 10:04

我以前住粉嶺,橙色蛙都見過呀,我d 99成日將青蛙,蜈蚣分屍!
回復

stupid 發表於 2009-3-6 10:24:07 |顯示全部樓層
我未開箱check 齊5齊,希望冇少左啦 ^^

再次多謝敏敏, Fanny 同公主幫我地安排一切,當然都多謝各組長既照顧啦
回復

小寶 發表於 2009-3-6 10:36:00 |顯示全部樓層
小寶, 你真係明白事理ga jak, 不過我都覺得今次有d混亂囉
如果分開幾日送的話, 要俾多幾次運費架(由花卉巿場到文錦度果程, 因為minimum都要40個人仔架), 所以一般都係同日送囉 ...
yuwaiman 發表於 2009-3-6 10:19 AM

我唔知呀, 羅生好似話咁多貨關費又貴之類的東東, 咁昨日40蚊人仔邊個俾左呀?
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-6 10:36:54 |顯示全部樓層
敏敏,我都訂左珍珠岩,係唔係綠色架?我以前係花墟買果 D 係白色,今次有收到 2 包綠色一粒粒既,又無寫係乜野,我諗係珠珠岩瓜?
vincentma 發表於 2009-3-6 08:21

vincentma,  我未開喎, 我見細果d係白色架, 唔知係咪大嘅唔同色呢, 咁你有冇用過啊, 係咪一樣架?
回復

farfeifar 發表於 2009-3-6 10:37:14 |顯示全部樓層
我禽晚成12:00先收到羅生電話留言,
話今日先送貨, 希望冇少到野啦~我打比佢又唔聽電話~~
綠色一粒粒?係咪肥黎呀~我買o左一包散裝呢~
不過重過珍珠岩20倍, 應該唔會lo亂...
回復

BanbieChan 發表於 2009-3-6 10:40:35 |顯示全部樓層
我都有綠色粒粒, 5知係乜, 要問下公主

另外有件貨係木板, 冇寫物主架, 幫羅生問左Fanny, should be Elaine's 戰利品., 麻煩Elaine 跟跟
stupid 發表於 2009-3-6 08:52

影張相比我睇下~

再次多謝敏敏, Fanny 同公主幫我地安排一切,當然都多謝各組長既照顧啦
stupid 發表於 2009-3-6 10:24

唔使客氣~
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-6 10:42:03 |顯示全部樓層
死, 我也有買, 未打開來睇下. 綠色係唔係生了青台????

昨晚, 我家有青蛙, 嚇死了, 無拿拿多左隻野, 一定是跟車來的. 我即刻話比king知, 點知佢即時係鎖好門窗. 佢話嚇死佢了!!!!!!!!!! ...
pauline 發表於 2009-3-6 10:04

有青蛙, 會唔會變身做王子架
回復

BanbieChan 發表於 2009-3-6 10:45:30 |顯示全部樓層
6號舖陳小姐

又比少咗一把花剪我呀
回復

farfeifar 發表於 2009-3-6 10:46:07 |顯示全部樓層
佢打o左比我喇, 而家送貨比我哦~hehe
回復

cobie 發表於 2009-3-6 10:53:32 |顯示全部樓層
早晨各位,個D綠色粒粒可能係我同fff嘅肥嚟.我哋一包多3份.昨晚送嚟D貨無肥呀.
回復

cobie 發表於 2009-3-6 10:57:34 |顯示全部樓層
174# vincentma

vincentma唔好用住呀,攞嚟圲插就肥死啦.
回復

hk88688 發表於 2009-3-6 10:58:46 |顯示全部樓層

stupid 發表於 2009-3-6 10:24

係呀, 唔洗客氣喇
今次可能太多貨, 執貨已經好混亂,
又落大雨, 加上咁多parties要送, 搞到運輸上有延誤,
我諗羅生都想快啲送晒啲貨收工嘛, 唔會特登拖時間.
我都想個個團友開開心心, 唔好勞氣
大家快啲check吓啲貨, 有無錯漏?
有的話, 可以一次過上去追討嘛
回復

pauline 發表於 2009-3-6 11:03:39 |顯示全部樓層
vincentma,  我未開喎, 我見細果d係白色架, 唔知係咪大嘅唔同色呢, 咁你有冇用過啊, 係咪一樣架?
yuwaiman 發表於 2009-3-6 10:36

珍珠岩好輕的, 我未打開2袋, 但應該唔會錯, 很輕, 如果係肥是超重的
回復

pauline 發表於 2009-3-6 11:04:46 |顯示全部樓層

今朝隻青蛙唔知跳左去邊~
死!!!!又家無水池, 又無野比佢食, 咁咪死硬add13icon
一定比d狗食左......or 發臭..........死得了add5icon
回復

hk88688 發表於 2009-3-6 11:11:20 |顯示全部樓層
今朝隻青蛙唔知跳左去邊~
pauline 發表於 2009-3-6 11:04

會唔會係啲99食咗? 我試過有次無喇喇有隻青蛙跳出嚟,
隻狼9即刻撲埋去一啖食咗落肚 , 喝都喝唔住呀add12icon
回復

小寶 發表於 2009-3-6 11:14:07 |顯示全部樓層
我都有買到珍珠岩
係白色的~

另外買左花生夫
一塊塊的, 聞下好在有少少花生味

買左草木灰,但來了椰衣
回復

花草之家 發表於 2009-3-6 11:16:08 |顯示全部樓層
我隻99成日都訓成咁的.
pauline 發表於 2009-3-6 00:00

pauline,狗狗好靚呀
咁"訓法"冇晒儀態添
回復

cobie 發表於 2009-3-6 11:18:26 |顯示全部樓層
193# hk88688

fanny,敏敏,無事嘅.有送錯送洩都一定揾得番.最終平靚正嘅戰利品到手就開心喇.真係麻煩你哋.
回復

hk88688 發表於 2009-3-6 11:47:10 |顯示全部樓層
193# hk88688

fanny,敏敏,無事嘅.有送錯送洩都一定揾得番.最終平靚正嘅戰利品到手就開心喇.真係麻煩你哋.
cobie 發表於 2009-3-6 11:18

Cobie, 唔麻煩呀, 最梗要大家開心喇add6icon
回復