28/02北上掃貨團--收成篇(陶盆新消息update^^)

關閉 [複製鏈接]
作者: hk88688 發表于 2009-3-1 13:03:49
11559 318
cobie 發表於 2009-3-6 22:32:44 |顯示全部樓層
233# vincentma
vincentma,我問清楚嘞,個花架係係錦田一個花檔買嘅.$110.但就送左一個可放花架裹面膠盆比我,但我都無用.我覺得花架超'正'lor.就算牆身再厚D都用到,好實淨tim.
回復

pauline 發表於 2009-3-6 22:59:49 |顯示全部樓層
今日工人姐姐都見到隻青蛙, 佢話太滑稽, 捉唔到~

ZOOM....原來係青蛙

ZOOM....原來係青蛙

遠睇以為係幛螂, 好驚!

遠睇以為係幛螂, 好驚!
回復

hk88688 發表於 2009-3-6 23:10:11 |顯示全部樓層
今日工人姐姐都見到隻青蛙, 佢話太滑稽, 捉唔到~
pauline 發表於 2009-3-6 22:59

Pauline, 咁你諗住點對付佢? 小心啲99拎嚟玩
佢哋識扮S嫁, 試過有隻蛙蛙想跳入屋, 咁啱俾我關門夾住, 之後佢就大字型瞓咗响地,
我以為佢瓜咗, 所以諗住掃走佢, 點知一掃佢突然復活跳走埋add12icon
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-6 23:16:21 |顯示全部樓層
Pauline, 你尤得隻嘢响你屋企呀, 快d搞掂佢啦

vincentma, 我深深明白你嘅苦況架, 不過我冇理架, 封殺令都照買, 最多咪話佢聽其實買少咗嫁喇
回復

pauline 發表於 2009-3-6 23:24:39 |顯示全部樓層
隻野依家唔知去左邊, 一定還在平台內, 早前有老鼠, 今次有青蛙, 真大劑!add1icon
回復

cobie 發表於 2009-3-6 23:28:31 |顯示全部樓層
vincentma,你尋日点樣可以拎咁多野番屋企?有人幫你嗎?就算有人幫我都覺得你好'勁'lor.
回復

susana 發表於 2009-3-6 23:46:47 |顯示全部樓層
睇下我 D 戰利品,最滿意係花架,佢有伸縮性,如果牆壁再闊一倍都可以。
vincentma 發表於 2009-3-6 20:16

花架好正呀!! 你地D戰利品都好毒呀.... 好想去~~~~
回復

stupid 發表於 2009-3-6 23:52:37 |顯示全部樓層
216# vincentma

vincentma, many thanks
回復

vincentma 發表於 2009-3-7 08:17:44 |顯示全部樓層
噢!vincentma我知你住係邊囉,天台後面條橋係夜晚係咪可以睇到廸斯尼放煙花架,如果係我都有個朋友同你住埋同一個屋苑架。
Monse 發表於 2009-3-6 22:07

Monse, 係呀!可以睇見 Disneyland。呢度都好多鄰居種花花,因為 3 分二有天台或者花園,可能我認識你朋友唔定架。
回復

vincentma 發表於 2009-3-7 08:20:55 |顯示全部樓層
順便之嘛
咁當然親自入貨好啲喇, 園藝用品可以搖控落order,
但係花花要自己親手揀先啱心水嫁嘛add6icon 仲有梗係越多啲人越去開心add14icon ...
hk88688 發表於 2009-3-6 21:57
我都係咁話,梗係自已親自摸摸啱心水 D,又有理由再上喇!
回復

vincentma 發表於 2009-3-7 08:37:33 |顯示全部樓層
vincentma,你尋日点樣可以拎咁多野番屋企?有人幫你嗎?就算有人幫我都覺得你好'勁'lor.
cobie 發表於 2009-3-6 23:28
Cobie, 講起都好迂回曲折。首先,我叫認識既雞車去花墟拎貨,佢重幫我俾錢羅生先,然後我到中環碼頭接車,碼頭前有 "古里"幫我搬上佢既推車上船,HK$20咋,重借埋架推車俾我入離島,用完放係碼頭就得架喇。咁我叫阿 maid 係碼頭等我,咁我地咪一齊推返屋企囉!都唔使叫 Vincentpa 幫手都得!死囉,而家搵到呢個方法,第日實行入好多貨都無咁難喇!
回復

vincentma 發表於 2009-3-7 08:39:11 |顯示全部樓層
VINCENTMA, 咁筍O既花架都比你搵到, 好野啊!!!!!!
下次都係跟實你, 你買到邊我跟到邊先.
pauline 發表於 2009-3-6 22:24
Pauline, 我地實孖住上囉!
回復

vincentma 發表於 2009-3-7 08:42:35 |顯示全部樓層
233# vincentma
vincentma,我問清楚嘞,個花架係係錦田一個花檔買嘅.$110.但就送左一個可放花架裹面膠盆比我,但我都無用.我覺得花架超'正'lor.就算牆身再厚D都用到,好實淨tim. ...
cobie 發表於 2009-3-6 22:32
Cobie, 我就係一直都搵緊呢種花架囉,真係幾實淨,不過你用過,會唔會生鏽呢?使唔使油一層 "力架"先呢?
回復

vincentma 發表於 2009-3-7 08:43:34 |顯示全部樓層
http://i279.photobucket.com/albums/kk136/yuwaiman/response%20picture%205/monkey2063.gifPauline, 你尤得隻嘢响你屋企呀, 快d搞掂佢啦

vincentma, 我深深明白你嘅苦況架, 不過我冇理架, 封殺令都照買, 最多咪話 ...
yuwaiman 發表於 2009-3-6 23:16
Yeah ! Yeah !
回復

vincentma 發表於 2009-3-7 08:44:19 |顯示全部樓層
216# vincentma

vincentma, many thanks
stupid 發表於 2009-3-6 23:52
U R welcome !
回復

farfeifar 發表於 2009-3-7 11:07:49 |顯示全部樓層
208# cobie
COBIE~~~~
你包粒粒肥真係係我樹呀~我都唔知點比返你tim...
我收貨少o左包陶粒, 不過有人有淨又比o左我hehe~
睇下點樣約返比返包粒肥你啦...
(佢仲重過一包泥炭土 -_-")
回復

亞實 發表於 2009-3-7 11:12:40 |顯示全部樓層
我牆身闊14 cm,我度過,闊到22-23 cm 都無問題,好似係人仔 45蚊,我掉左張單啦!Cobie 話俾我知係粉嶺係 HK$100,我買左 5 個,cover 到運輸費喇!
vincentma 發表於 2009-3-6 21:01

我又要買呢個花架!!!!
回復

paulpaul 發表於 2009-3-7 11:14:41 |顯示全部樓層
我牆身闊14 cm,我度過,闊到22-23 cm 都無問題,好似係人仔 45蚊,我掉左張單啦!Cobie 話俾我知係粉嶺係 HK$100,我買左 5 個,cover 到運輸費喇!
vincentma 發表於 2009-3-6 21:01

再配個膠盤都係$15
我上次去都想買
但拎唔倒
回復

cobie 發表於 2009-3-7 11:25:16 |顯示全部樓層
256# farfeifar

早晨呀fff,原來送左去你度,塭到就好嘞,你住邊,因我要亞仔車泥去alison樹,想叫佢幫我攞.咁包肥係咁係$20運費?要比番你.麻煩你bor
回復

cobie 發表於 2009-3-7 11:33:13 |顯示全部樓層
253# vincentma

vincentma早晨,我個花架用左3個月左右,暫時未見異樣.我無油'力'.穩陣起見,油一層都好bor.   我好後悔無買多一兩個,咁羅生收你嗰D花架蓮費幾錢.逐個計或是pack埋一齊計?
回復