28/02北上掃貨團--收成篇(陶盆新消息update^^)

關閉 [複製鏈接]
作者: hk88688 發表于 2009-3-1 13:03:49
12634 318
cobie 發表於 2009-3-6 13:31:12 |顯示全部樓層
220# vincentma
my pleasure.
回復

pauline 發表於 2009-3-6 13:55:45 |顯示全部樓層
小寶花生夫 幾多錢? 有幾重及香唔香?
回復

小寶 發表於 2009-3-6 14:00:39 |顯示全部樓層
小寶花生夫 幾多錢? 有幾重及香唔香?
pauline 發表於 2009-3-6 01:55 PM

花生夫 20斤, 每斤@¥2.5.-
香味就一般啦, 都有少少花生味確認佢係花生夫~
回復

pauline 發表於 2009-3-6 14:10:23 |顯示全部樓層
花生夫 20斤, 每斤@¥2.5.-
香味就一般啦, 都有少少花生味確認佢係花生夫~http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(69).gif
小寶 發表於 2009-3-6 14:00

咁多唔多雜質? 都平, 下次上去買幾袋回田用
回復

小寶 發表於 2009-3-6 14:40:22 |顯示全部樓層
咁多唔多雜質? 都平, 下次上去買幾袋回田用
pauline 發表於 2009-3-6 02:10 PM

我遲d再睇下,影相俾你睇吖~
回復

pauline 發表於 2009-3-6 14:41:17 |顯示全部樓層
add6icon謝謝小寶
回復

crazycat 發表於 2009-3-6 16:48:34 |顯示全部樓層
噢...我聽日都約左朋友去睇...想再double confirm下...你地係去邊個地方掃貨呀?因為我地未去過...膽粗粗去架咋...見大家都好多收獲...我自己就想買泥...肥料...同埋盤咯!

有咩需要注意架?
回復

farfeifar 發表於 2009-3-6 16:56:45 |顯示全部樓層
如果唔係好似我地咁團購送貨就貴d bor~
回復

vincentma 發表於 2009-3-6 20:16:33 |顯示全部樓層
睇下我 D 戰利品,最滿意係花架,佢有伸縮性,如果牆壁再闊一倍都可以。
回復

vincentma 發表於 2009-3-6 20:19:14 |顯示全部樓層
重有呢個,好實淨下。
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-6 20:36:41 |顯示全部樓層
vincentma, 個吊架有得伸縮架, 可唔可以幫我度吓果伸縮位咩size呀, 可以伸縮我可能啱用喎, 同埋幾銀隻呀
回復

hk88688 發表於 2009-3-6 20:50:50 |顯示全部樓層
Vincent媽, 個花架有得伸縮好實用, 即刻多咗好位, 可以瘋狂入貨喇
回復

vincentma 發表於 2009-3-6 21:01:31 |顯示全部樓層
vincentma, 個吊架有得伸縮架, 可唔可以幫我度吓果伸縮位咩size呀, 可以伸縮我可能啱用喎, 同埋幾銀隻呀
yuwaiman 發表於 2009-3-6 20:36

我牆身闊14 cm,我度過,闊到22-23 cm 都無問題,好似係人仔 45蚊,我掉左張單啦!Cobie 話俾我知係粉嶺係 HK$100,我買左 5 個,cover 到運輸費喇!
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-6 21:04:37 |顯示全部樓層
唔該 vincentma, 等我下次去睇睇先
回復

vincentma 發表於 2009-3-6 21:06:02 |顯示全部樓層
Vincent媽, 個花架有得伸縮好實用, 即刻多咗好位, 可以瘋狂入貨喇
hk88688 發表於 2009-3-6 20:50
係囉,所以 Vincentpa 話以後唔準我北上添!
回復

hk88688 發表於 2009-3-6 21:14:57 |顯示全部樓層
係囉,所以 Vincentpa 話以後唔準我北上添!
vincentma 發表於 2009-3-6 21:06

咁大件事
佢係咪驚你好似今次咁, 自己運啲嘢返屋企, 驚你辛苦add3icon
咁下次叫埋佢一齊去咪唔怕囉add10icon
不過, 就算真係的話, 有大班買手support你, 你搖控落order都得噃add7icon
回復

vincentma 發表於 2009-3-6 21:32:47 |顯示全部樓層
咁大件事
佢係咪驚你好似今次咁, 自己運啲嘢返屋企, 驚你辛苦add3icon
咁下次叫埋佢一齊去咪唔怕囉add10icon
不過, 就算真係的話, 有大班買手support你, 你搖控落order都得噃add7icon ...
hk88688 發表於 2009-3-6 21:14

Fanny, 你真好人!唔使子意佢北上幫手,我都唔想,左手左腳! 我唔理喇,夾arm時間又去架!
回復

hk88688 發表於 2009-3-6 21:57:13 |顯示全部樓層
Fanny, 你真好人!唔使子意佢北上幫手,我都唔想,左手左腳! 我唔理喇,夾arm時間又去架!
vincentma 發表於 2009-3-6 21:32

順便之嘛
咁當然親自入貨好啲喇, 園藝用品可以搖控落order,
但係花花要自己親手揀先啱心水嫁嘛add6icon 仲有梗係越多啲人越去開心add14icon
回復

Monse 發表於 2009-3-6 22:07:44 |顯示全部樓層
重有呢個,好實淨下。
vincentma 發表於 2009-3-6 20:19

噢!vincentma我知你住係邊囉,天台後面條橋係夜晚係咪可以睇到廸斯尼放煙花架,如果係我都有個朋友同你住埋同一個屋苑架。
回復

pauline 發表於 2009-3-6 22:24:11 |顯示全部樓層
VINCENTMA, 咁筍O既花架都比你搵到, 好野啊!!!!!!
下次都係跟實你, 你買到邊我跟到邊先.
回復