我的小鐵開花喇(又係時候update吓 ^o^)

作者: hk88688 發表于 2009-2-14 20:59:27
24444 383
hk88688 發表於 2010-2-12 14:31:34 |顯示全部樓層
Moonligh我鐘意呀
花草之家 發表於 2010-2-12 11:58

花草, 你啲小鐵有花未? 快啲貼啲相引吓我
回復

hk88688 發表於 2010-2-12 14:33:28 |顯示全部樓層
回復  hk88688

好多靚鐵啊fanny~~
may.sun 發表於 2010-2-12 13:15

May申, 我啲真係小鐵啊, 得小花三兩朵, Hazellue啲花海先殺S人啊
回復

花草之家 發表於 2010-2-12 15:34:24 |顯示全部樓層
花草, 你啲小鐵有花未? 快啲貼啲相引吓我
hk88688 發表於 2010-2-12 14:31

Fanny,我d小鐵好"爛訓" 由11月中重剪之後,訓吓醒吓再訓吓,31/1又全部換泥,唔俾我玩死巳經算佢地好彩 依家先至開始快速生長,點知今日又凍返,唔知小鐵會唔會再訓添播add7icon
回復

hk88688 發表於 2010-2-12 19:17:22 |顯示全部樓層
Fanny,我d小鐵好"爛訓" 由11月中重剪之後,訓吓醒吓再訓吓,31/1又全部換泥,唔俾我玩死巳經算佢地好 ...
花草之家 發表於 2010-2-12 15:34

花草, 唔洗驚, 我有啲都仲瞓緊 我見你棵President抽咗好多芽, 遲啲春天一定開好多花花啊add14icon
回復

Monse 發表於 2010-2-13 00:30:28 |顯示全部樓層
Fanny,
嘩! 你棵 Moonligh 一開花就咁大朵花喇? 隻色好好清雅啊.
回復

hk88688 發表於 2010-2-13 14:30:03 |顯示全部樓層
Fanny,
嘩! 你棵 Moonligh 一開花就咁大朵花喇? 隻色好好清雅啊.
Monse 發表於 2010-2-13 00:30

Monse, 我都鍾意Moonlight隻色, 淡淡的add14icon 希望佢可以keep住大大朵喇
回復

花草之家 發表於 2010-2-13 18:25:07 |顯示全部樓層
花草, 唔洗驚, 我有啲都仲瞓緊 我見你棵President抽咗好多芽, 遲啲春天一定開好多花花啊 ...
hk88688 發表於 2010-2-12 19:17

Fanny,President有9條枝條正在快速生長中 跳舞.gif 希望佢生生性性,開多d花啦
回復

hk88688 發表於 2010-2-13 18:37:19 |顯示全部樓層
花草, 好利害啊add14icon 我棵President秋分後換咗盆, 無咩點昱過喇
回復

花草之家 發表於 2010-2-13 18:45:12 |顯示全部樓層
Fanny,我得1棵出咁多芽乍你就犀利啦!有花開(我地ge目的就係開花丫馬)
回復

hk88688 發表於 2010-2-14 21:13:43 |顯示全部樓層
Fanny,我得1棵出咁多芽乍你就犀利啦!有花開(我地ge目的就係開花丫馬) ...
花草之家 發表於 2010-2-13 18:45

花草, 恭喜發財!!!!!
我都係咁話, 開花就得喇, 容易達標啲嘛add14icon
回復

hk88688 發表於 2010-2-28 23:21:17 |顯示全部樓層
天氣一暖, 真係大地回春啊, 啲鐵開得好快, 好多種咗無耐嘅鐵, 上年12月先種, 依家已經開花, 可能原本生長環境冰天雪地, 嚟到香港即係長唔停, 反而好多上年種啲鐵先啱啱瞓醒咋

Veronica\'s Choice 01.jpg Veronica\'s Choice 02.jpg Veronica\'s Choice 03.jpg Veronica\'s Choice 04.jpg Bieszczady 01.jpg Bieszczady 02.jpg Bieszczady 03.jpg Bieszczady 04.jpg Daniel Deronda 01.jpg Daniel Deronda 03.jpg Daniel Deronda 04.jpg Daniel Deronda 05.jpg Westerplatte 01.jpg Westerplatte 02.jpg Westerplatte 03.jpg Warszawska Nike 01.jpg Warszawska Nike 02.jpg Warszawska Nike 03.jpg Mrs Cholmondeley 01.jpg Mrs Cholmondeley 02.jpg Kacper 01.jpg Kacper 02.jpg Bees\' Jubilee 01.jpg Rouge Cardinal 01.jpg Guernsey Cream 01.jpg

評分

查看全部評分

回復

vincentma 發表於 2010-3-1 08:42:08 |顯示全部樓層
羨慕、羨慕!
回復

格子 發表於 2010-3-1 13:48:06 |顯示全部樓層
好靚啊  88
第二毒  hazellue第一你第二
回復

花草之家 發表於 2010-3-1 17:06:23 |顯示全部樓層
回復 211# hk88688

01136533b5381c0abd.gif 引死我喇 流口水.gif
回復

Monse 發表於 2010-3-1 21:53:24 |顯示全部樓層
嘩! 好多品種都陸續登場囉, 之前既努力終於有成果喇, 恭喜你啊.
回復

Dennis 發表於 2010-3-1 23:36:04 |顯示全部樓層
好靚啊  88
格子 發表於 2010-3-1 13:48

我都覺得好似比Hazellue同88甲攻......
回復

vincentma 發表於 2010-3-2 08:53:34 |顯示全部樓層
我都覺得好似比Hazellue同88甲攻......
Dennis 發表於 2010-3-1 23:36

深有同感!
回復

hazellue 發表於 2010-3-2 09:47:12 |顯示全部樓層
Fanny 好掂呀add6icon
回復

格子 發表於 2010-3-2 09:49:11 |顯示全部樓層
深有同感!
vincentma 發表於 2010-3-2 08:53

一齊沉淪啦
回復

hk88688 發表於 2010-3-8 16:30:34 |顯示全部樓層
好靚啊  88
格子 發表於 2010-3-1 13:48

格子, 我無呀
回復