文哥種植記-馬鞍山村编(西蘭花正式開始)

作者: chayote 發表于 2009-1-31 00:45:13
138699 1209
chayote 發表於 2010-5-31 11:55:40 |顯示全部樓層

我送比廣叔既其他腳瓜兄弟呢?原來廣叔幫佢安置係黑毛三兄弟隔離

回復

chayote 發表於 2010-5-31 11:56:42 |顯示全部樓層
再睇下雀雀la!

回復

chayote 發表於 2010-5-31 11:58:31 |顯示全部樓層
回復  chayote

呢門吃香呀~~ 香港獸醫真係好貴...
giveupaguy 發表於 2010-5-31 10:11

不過去大島都5係小野,$$$$$$
回復

貓貓 發表於 2010-5-31 12:37:47 |顯示全部樓層
聽完升讀大島學校講座,報左想讀獸醫個friend果間!
chayote 發表於 2010-5-29 19:19

唔好意思題外話:

大島得4間 u 有獸醫讀,聽講要好高分至肯收。
你聽完講座知唔知要幾多分先至會收呀?
學費係咪同讀 medi 差唔多呢?
回復

chayote 發表於 2010-5-31 12:48:19 |顯示全部樓層

唔好意思題外話:

大島得4間 u 有獸醫讀,聽講要好高分至肯收。
你聽完講座知唔知要幾多分先至會收呀?
學費係咪同讀 medi 差唔多呢?
==============================
我5係報大學,係報中學預科查!我將來不是讀獸醫 !
5係好清楚,講座冇講,只係講入大學基礎班同預科的優缺點!
What is medi?
回復

chayote 發表於 2010-6-1 13:53:27 |顯示全部樓層
看看巴西莓(Euterpe oleracea) la~!haha~!

回復

chayote 發表於 2010-6-3 00:21:58 |顯示全部樓層

星期日腳瓜要撘棚la!
回復

chayote 發表於 2010-6-3 18:42:23 |顯示全部樓層
聽完升讀大島學校講座,報左想讀獸醫個friend果間!
chayote 發表於 2010-5-29 19:19

個friend果間學校巳經通知左我,年紀太大,再加上今年有好多尾班車人掙著報,再加上d人成績"屈姬",冇得同好朋友讀書了 !聽到這消息有d 5開心 !
運氣如此..!
回復

chayote 發表於 2010-6-4 00:25:10 |顯示全部樓層

今年巳比香城自嘲局的飛躍艾屍屍玩死!

都5知如果去到大島,係5係玩101地獄!唉 !算la!no one can help me!
回復

chayote 發表於 2010-6-4 10:08:36 |顯示全部樓層
今日又出沙田整地先!
回復

小寶 發表於 2010-6-4 10:14:19 |顯示全部樓層
回復 509# chayote

唔明你講咩嘅, 另外"屈姬"又係咩野來?
回復

chayote 發表於 2010-6-4 10:26:21 |顯示全部樓層
回復  chayote

唔明你講咩嘅, 另外"屈姬"又係咩野來?
小寶 發表於 2010-6-4 10:14

一句話曬今年比考試局極度拆磨,如果去到大島又來一個更地獄式的省試 ,上面幅圖係facebook班會考生整
屈姬(屈機)的意思就是班人成績超勁/超好(比我好好多),好似卒蟻甘卒死我,根本冇能力同佢掙學位!所以冇得同好朋友讀書了
回復

小寶 發表於 2010-6-4 10:44:52 |顯示全部樓層
其實中五後都好多出路, 唔好擔心
至於與好朋友唔可以一齊番學在人生之中只是一件小事來架咋, 青瓜生長上去無耐都分支啦, 佢地會各自發展加嘛~

評分

查看全部評分

回復

chayote 發表於 2010-6-4 12:09:53 |顯示全部樓層

e個5算超5開心,最5開心在中一至中五
中一時,巳經比大部份同學排濟,排濟到e+!
佢地知道我仲意種毒,仲用e點連同學術成績比他們低來最笑我!
佢地用d not good字眼如垃圾,kai子,little bustard like you should be shut up and keep silence......來最笑我!
有d甚至bully me!告左好多次比老c聽,好似食止痛丸甘食完又來,食完又來
回復

chayote 發表於 2010-6-4 12:19:59 |顯示全部樓層

為左向他們報復,所以想學術成績比他們好,令我心入面舒服d,可以有樣野比他們好甚至稱王稱霸,點知佢地學術成績surpassed me and surpassed me,仲比佢地笑!e+乜都冇曬!e+感覺就係比佢地踩著個頭,係度卒,係度卒......,等死!
回復

biru 發表於 2010-6-4 12:31:14 |顯示全部樓層
文哥,聽到你的唔開心...雖然我唔多識講野, 只能說, 佢地做ge行為係naive, 何必為呢d咁ge人而苦惱...
成績好唔係一切, 品格係更緊要~ 記住呀, 中小學ge成績基本上唔係d咩, 成績唔等於你係個咩人~
d大學生都係啦...話自己點醒點醒...我問佢地d問題又唔識答, 叫我點比分佢地呢?
希望你找到你想做/讀ge野, 呢d咁ge同學, 只不過是你人生過眼的路人甲, 加油!

評分

查看全部評分

回復

小寶 發表於 2010-6-4 12:52:56 |顯示全部樓層
我諗番我小學中學果時都有同學蝦d身型特別(肥/高)的人, 佢地思想同行為都係幼稚園級別, 呢個時期一定會有呢d同學架!但係你呢, 就因為俾佢地不愉快經驗多而俾佢地優勝,同埋證明你好善良/林善囉;   你要記住第時出到社會d人唔會好似佢地咁將d野擺哂上塊面度, 反而會暗地裏做動作,呢d先至要防範.

再者, 你d同學成績好過你一定有佢地的後天努力, 你不得不佩服佢地. 唔緊要啦, 佢地笑你,你唔同佢做朋友.
回復

適少少 發表於 2010-6-4 14:00:54 |顯示全部樓層
文哥仔:硬淨D!奸爸爹
做好自己...傑出人士..學歷未必位位超凡的
電台放歌----人盡歡喜? add13icon
長途賽....未到鉖點....未知鹿死誰手?

評分

查看全部評分

回復

chayote 發表於 2010-6-5 01:14:59 |顯示全部樓層
多謝甘多位前輩鼓勵!
回復

花果山 發表於 2010-6-5 02:17:15 |顯示全部樓層
加油..加油..加油add10iconadd10icon

評分

查看全部評分

回復