我的月季終於開花喇 ^o^

作者: hk88688 發表于 2009-1-16 17:15:12
24663 338
hk88688 發表於 2009-1-22 22:50:29 |顯示全部樓層
雲雲, 雲南仲多月季呀, 第日你可以大種特種喇 ^o^

Tammy & K&T, 一齊種吖, 啲月季開花真係好靚嫁, 不過係驚佢哋病就頭痛 *.*

公主 & 敏敏 果然係玫瑰忠心FANS ^^

Candice, 咁快又掛住北上? 不過, 我都好支持嫁 ^o^
回復

hk88688 發表於 2009-1-22 22:54:23 |顯示全部樓層
因為要實行"糟"肥計劃, 今日將我的選擇朵花花剪咗喇 ^^
所以同佢影返張相留念先
原來佢都有香味嫁, 陣味仲好似水蜜桃添 ^o^
回復

BanbieChan 發表於 2009-1-22 22:55:47 |顯示全部樓層
剪咗插返入屋都仲香架
回復

Agnes 發表於 2009-1-22 23:11:42 |顯示全部樓層

show d 今日開嘅粗野出嚟趁熱閙先.
P1030675 (Small).JPG
P1030678 (Small).JPG
回復

hk88688 發表於 2009-1-22 23:18:09 |顯示全部樓層
show d 今日開嘅粗野出嚟趁熱閙先.
Agnes 發表於 2009-1-22 23:11

Agnes, 唔粗呀, 好多花花, 仲好靚呀 ^o^
好似識變色? 香唔香嫁?
回復

hk88688 發表於 2009-1-22 23:20:31 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(9).gif剪咗插返入屋都仲香架
BanbieChan 發表於 2009-1-22 22:55

公主, 原本都諗住剪咗拎返入屋插, 但係小蜜蜂好愛它 ^o^, 所以唯有放棄呢個念頭 *.*
回復

elainecyy 發表於 2009-1-22 23:21:35 |顯示全部樓層
我個d 已出左葉啦, 係唔係可以晒佢地, or 都係放係陰涼地方
回復

hk88688 發表於 2009-1-22 23:24:44 |顯示全部樓層
Elaine, 依家啲天氣, 我俾佢哋全日照, 見佢哋都ok喎, 反而半日照嗰啲無咁多花冧呀 ^^
回復

Agnes 發表於 2009-1-22 23:26:20 |顯示全部樓層
Agnes, 唔粗呀, 好多花花, 仲好靚呀 ^o^
好似識變色? 香唔香嫁?
hk88688 發表於 2009-1-22 23:18

hk88688好眼利呀!佢係識變色, 但唔聞到香, 我覺得大頭嘅玫瑰會香得明顯些.
回復

cobie 發表於 2009-1-28 16:19:34 |顯示全部樓層
fanny, happy new year. wish your doggies and flowers grow healthy,grow fast .wish you good health , good fortune and happy everyday.
回復

hk88688 發表於 2009-1-28 17:45:24 |顯示全部樓層
fanny, happy new year. wish your doggies and flowers grow healthy,grow fast .wish you good health , good fortune and happy everyday.
cobie 發表於 2009-1-28 16:19

Cobie, thanks for your well-wishing
Happy New Year !!!!
I wish U all the plants flourish in your garden !!
The pets have well-behaved & healthy !!
Briefly, all the best !!!
回復

hk88688 發表於 2009-2-11 14:23:20 |顯示全部樓層
摩洛哥公主開花喇, 真係好大朵呀
成隻手掌咁大朵, 仲有啲水蜜桃香味, 但係無我的選擇咁勁
不過因為要實行"糟肥計劃", 今日俾我剪咗喇
好彩仲有其他月季都就開, 唔怕無花花睇

好大朵嘅摩洛哥公主

好大朵嘅摩洛哥公主

佢應該叫大公主至啱 ^^

佢應該叫大公主至啱 ^^

就開嘅小白龍

就開嘅小白龍
回復

yuwaiman 發表於 2009-2-11 14:47:31 |顯示全部樓層
我都要返去槽肥佢地先得
回復

hk88688 發表於 2009-2-11 17:27:40 |顯示全部樓層
敏敏, 齊齊努力呀
回復

hk88688 發表於 2009-2-12 14:49:30 |顯示全部樓層
小白龍今日開埋喇, 但係花型同GREEN ICE差唔多, 但大朵啲同花瓣多啲
回復

格子 發表於 2009-2-12 15:09:29 |顯示全部樓層
公主真係靚靚
回復

hk88688 發表於 2009-2-12 17:03:56 |顯示全部樓層
公主真係靚靚
格子 發表於 2009-2-12 15:09

格子, 公主真係好大朵又香
唔洗心急, 依家"糟肥計劃"進行中, 插到留返棵俾你吖
回復

格子 發表於 2009-2-12 17:10:54 |顯示全部樓層
太好啦, 插多一棵藤本俾我啦.  睇來我棵安吉拉係唔得啦.(垂危中)
回復

hk88688 發表於 2009-2-13 15:44:39 |顯示全部樓層
太好啦, 插多一棵藤本俾我啦.  睇來我棵安吉拉係唔得啦.(垂危中)
格子 發表於 2009-2-12 17:10

收到, 但係你想要邊款藤本月季?
棵安吉拉用咗藥都唔得?
唔好咁唔開心, 貼幾張今日開花嘅月季俾你睇

噚日嘅憐憫

噚日嘅憐憫

棵憐憫今日已經開大咗好多喇, 仲聞到少少香味嫁

棵憐憫今日已經開大咗好多喇, 仲聞到少少香味嫁

另外棵貴夫人都開始開花喇 ^o^

另外棵貴夫人都開始開花喇 ^o^
回復

pauline 發表於 2009-2-13 15:48:18 |顯示全部樓層
等我今次努力先, 次次都種死, 努力!!!!
回復