我的月季終於開花喇 ^o^

作者: hk88688 發表于 2009-1-16 17:15:12
24665 338
格子 發表於 2009-6-27 10:22:32 |顯示全部樓層
hk88688 你使唔使一大早上來放毒啊
回復

hk88688 發表於 2009-6-27 10:30:57 |顯示全部樓層
格子, 唔早喇, 我放完班99喇 晨早嚟啲刺激, 人都精神啲add14icon
回復

vincentma 發表於 2009-6-27 12:15:50 |顯示全部樓層
hk88688 你使唔使一大早上來放毒啊
格子 發表於 2009-6-27 10:22
毒呀!毒呀!毒后黎啦!
回復

花草之家 發表於 2009-6-27 12:37:47 |顯示全部樓層
放多d毒啦!我頂得住架add4icon
回復

yuwaiman 發表於 2009-6-28 22:16:28 |顯示全部樓層
毒后, 果然名不墟傳呀
回復

cookie20002005 發表於 2009-6-29 08:13:35 |顯示全部樓層
hk88688你d花本身都好靚呀比你影完出嚟好似幫佢哋影沙龍相咁呀
回復

davidng 發表於 2009-7-9 12:43:20 |顯示全部樓層
COLOUR IS VERY BEAUTIFUL!
回復

hk88688 發表於 2009-7-11 00:17:51 |顯示全部樓層
Vincent媽&敏敏, 我唔係毒后呀 呢排實在太熱喇, 啲月季都開得唔好

花草, 你啲月季好嘛? 香港夏天實天太熱, 人都癲add8icon

Cookie & David, 係啲花花靚, 唔關我事, 你哋都一齊種月季吖, 見佢哋開花好開心add14icon
回復

hk88688 發表於 2009-7-11 00:32:37 |顯示全部樓層
近排實在太熱, 所以唔係好願出去同啲花花影相, 偷懶ing  今日同啲花花影咗一陣相, 已經全身濕晒, 夏天真係好攞命add12icon
回復

格子 發表於 2009-7-11 11:00:02 |顯示全部樓層
睇咗就要"頂", 好靚啊
回復

花草之家 發表於 2009-7-11 11:58:37 |顯示全部樓層
Vincent媽&敏敏, 我唔係毒后呀 呢排實在太熱喇, 啲月季都開得唔好

花草, 你啲月季好嘛? 香港夏天實天太熱, 人都癲add8icon

Cookie & David, 係啲花花靚, 唔關我事, 你哋都一齊種月季吖, 見佢哋開花好開心add14 ...
hk88688 發表於 2009-7-11 00:17

Fanny,我d月季衰得黎冇咁衰(驚月季小氣) o岩o岩今朝早同佢地影左d相,驚打完風之后會吹到甩頭甩"計" e1c33e1789bc43e7ca.gif
009 261.jpg
009 267.jpg
回復

hk88688 發表於 2009-7-11 15:11:23 |顯示全部樓層
睇咗就要"頂", 好靚啊
格子 發表於 2009-7-11 11:00

格子, 呢排太熱, 得好少花花
你signature度, 我見"妹妹"跑緊呀add10icon
回復

hk88688 發表於 2009-7-11 15:15:02 |顯示全部樓層
Fanny,我d月季衰得黎冇咁衰(驚月季小氣) o岩o岩今朝早同佢地影左d相,驚打完風之后會吹到甩頭甩"計"136852
花草之家 發表於 2009-7-11 11:58

花草, 依家3號風球, 真係大風咗好多, 不過你做足防風措施, 應該無事嘅, 好專業add6icon
我啲月季無咁好待遇, 任由佢哋風吹雨打咋
回復

花草之家 發表於 2009-7-11 16:02:12 |顯示全部樓層
花草, 依家3號風球, 真係大風咗好多, 不過你做足防風措施, 應該無事嘅, 好專業add6icon
我啲月季無咁好待遇, 任由佢哋風吹雨打咋
hk88688 發表於 2009-7-11 15:15

我係走火入魔就真
你d月季風吹雨打都咁靚!好羡慕呀!
回復

yuwaiman 發表於 2009-7-11 20:31:30 |顯示全部樓層
由於時間關係, 我d玫瑰已經甩頭甩髻 ed
回復

vincentma 發表於 2009-7-11 20:43:01 |顯示全部樓層
Fanny,我d月季衰得黎冇咁衰(驚月季小氣) o岩o岩今朝早同佢地影左d相,驚打完風之后會吹到甩頭甩"計"136852
花草之家 發表於 2009-7-11 11:58
花草,你 D 月季仲好好樣喎!
回復

Ahgrey 發表於 2009-7-11 22:43:07 |顯示全部樓層
我果d都開始放暑假了
回復

花草之家 發表於 2009-7-12 12:18:10 |顯示全部樓層
花草,你 D 月季仲好好樣喎!
vincentma 發表於 2009-7-11 20:43

vincentma,天氣咁熱,月季會進入半休眠狀態,我會盡量保住d葉渡過夏天。
你返學有冇教月季渡夏ge方法?
回復

花草之家 發表於 2009-7-12 12:21:06 |顯示全部樓層
Fanny,我棵東方寶石C左喇
回復

hk88688 發表於 2009-7-12 20:26:05 |顯示全部樓層
花草, 阿sir話月季夏天最好折枝渡夏, 但你咁多盆, 好難用呢個方法, 我都係等秋天先再搞佢哋, 到時先點算損失, 所以唔洗咁傷心, 涯多一個月就立秋喇
回復