積積媽的瓜瓜菜菜果果 (UPDATE @10/5/2012 )

作者: JicJicmom 發表于 2009-1-6 09:38:41
324043 4062
BanbieChan 發表於 2009-5-18 16:23:29 |顯示全部樓層
公主你睇下你 , 一話要,就幾廿盤臭草飛緊埋黎 .........
JicJicmom 發表於 2009-5-18 15:46

我要一盤大大嘅就夠喇~

向日癸同teddy bear小苗~暫時派淨6SET

如果派唔晒就23/5攞去YOHO幫你派吖
回復

農夫 發表於 2009-5-18 16:38:12 |顯示全部樓層
我諗起尋日同盤臭草一齊坐車果陣味呀..... http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(45).gif 我諗我唔會比D臭草上我架車喇! 真係難為了小宝呀!
Jennie 發表於 2009-5-18 16:01

我又覺得好正喎
好采你無煲綠豆X
回復

JicJicmom 發表於 2009-5-19 00:25:37 |顯示全部樓層
1081# BanbieChan

好呀 ~~ 唔該公主呀 ~~^^
回復

JicJicmom 發表於 2009-5-19 00:27:42 |顯示全部樓層
呢2日又有得食喇  .....
呢次係 迷你茄 red cherry
P1150844 (Small).JPG
P1150845 (Small).JPG
修枝後0既臭草 ~
P1150833 (Small).JPG
回復

Jennie 發表於 2009-5-19 00:32:55 |顯示全部樓層
我又覺得好正喎
好采你無煲綠豆X
農夫 發表於 2009-5-18 16:38

我聽日煲呀!
回復

小寶 發表於 2009-5-19 09:01:34 |顯示全部樓層
修枝後0既臭草 ~
JicJicmom 發表於 2009-5-19 12:27 AM

臭草真係好臭
回復

muitau 發表於 2009-5-19 09:10:32 |顯示全部樓層
臭草真係好臭
小寶 發表於 2009-5-19 09:01

臭得黎好香,好鐘意high到成手都係佢朕味...唔...媽媽的味道
回復

muitau 發表於 2009-5-19 09:13:05 |顯示全部樓層
修枝後0既臭草 ~
JicJicmom 發表於 2009-5-19 00:27

積媽,
1. 點解迷你都咁大隻既?
2. 臭草剪髮後頗醜怪, 剪走地方是否有分叉芽再出架?
回復

JicJicmom 發表於 2009-5-19 09:19:05 |顯示全部樓層

我上年響花墟買一盤臭草 , 坐的的番屋企 , 一上的士 , 唔對路 ~ 我即時開窗 ....
無耐 , 阿司機開哂成車的窗 ~
回復

JicJicmom 發表於 2009-5-19 09:27:22 |顯示全部樓層
積媽,
1. 點解迷你都咁大隻既?
2. 臭草剪髮後頗醜怪, 剪走地方是否有分叉芽再出架?
muitau 發表於 2009-5-19 09:13

其實好細隻架咋 ~~~ 比呢張相0既大左少少咋.
P1150595 (Small).JPG
臭草剪完就出新芽 , 因為我唔知佢會唔會有 "老化" 定係我養得佢唔好 .... 而家都好似幾 ok 咁 ~
回復

mono 發表於 2009-5-19 09:36:34 |顯示全部樓層
其實好細隻架咋 ~~~ 比呢張相0既大左少少咋.
臭草剪完就出新芽 , 因為我唔知佢會唔會有 "老化" 定係我養得佢唔好 .... 而家都好似幾 ok 咁 ~
JicJicmom 發表於 2009-5-19 09:27

呢隻蕃茄個 size 我鐘意。積積媽呢個係邊隻種?
回復

JicJicmom 發表於 2009-5-19 09:39:32 |顯示全部樓層
呢隻蕃茄個 size 我鐘意。積積媽呢個係邊隻種?
mono 發表於 2009-5-19 09:36

係呢隻黎架 ~~~
tomato - red cherry (Small).jpg
回復

JicJicmom 發表於 2009-5-19 09:47:24 |顯示全部樓層
前晚手起刀落, 尋晚就大執位 ~
P1150850 (Small).JPG
想到個懶人方法 :
又無時間 / 地方整d泥 , 唯有咁 .....
P1150851 (Small).JPG
粟米有一米高 ~ 尋晚用包膠 wire 將佢同竹仔綁穩d ~
P1150852 (Small).JPG
紅茄子 同 白茄子 ~
P1150848 (Small).JPG
同場加映 : 響其他花盤抆出來的馬齒莧小苗 ~
P1150849 (Small).JPG
回復

cobie 發表於 2009-5-19 11:40:10 |顯示全部樓層
積媽早晨.你嗰天台真係好大自然feel.唔怪得大夫叫你比條路佢行.hahahaha.....
回復

may.sun 發表於 2009-5-19 12:06:14 |顯示全部樓層

http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(69).gif啱啱有美女農友P我有大大盤喇
BanbieChan 發表於 2009-5-18 14:23

i know...she is bo bo~
回復

may.sun 發表於 2009-5-19 12:09:47 |顯示全部樓層
前晚手起刀落, 尋晚就大執位 ~
想到個懶人方法 :
又無時間 / 地方整d泥 , 唯有咁 .....
粟米有一米高 ~ 尋晚用包膠 wire 將佢同竹仔綁穩d ~
紅茄子 同 白茄子 ~
同場加映 : 響其他花 ...
JicJicmom 發表於 2009-5-19 09:47

積媽,i want馬齒莧的小苗 ~
回復

JicJicmom 發表於 2009-5-19 12:11:47 |顯示全部樓層
積媽,i want馬齒莧的小苗 ~
may.sun 發表於 2009-5-19 12:09

有 !!!! 要唔要拎埋飛機仔 ? 用水+珠石裝比你, 再多少少根你至放佢入泥好無 ?
回復

惡姨 發表於 2009-5-19 12:14:25 |顯示全部樓層
積媽, 多謝你嘅香草...呀.... 仲有啊, 點解都執完天台, 都冇乜分別嘅????
回復

JicJicmom 發表於 2009-5-19 12:16:36 |顯示全部樓層
積媽, 多謝你嘅香草...呀.... 仲有啊, 點解都執完天台, 都冇乜分別嘅????
惡姨 發表於 2009-5-19 12:14

未執之前..... 無路行架....... 而家有得行喇 .......
回復

may.sun 發表於 2009-5-19 12:17:33 |顯示全部樓層
有 !!!! 要唔要拎埋飛機仔 ? 用水+珠石裝比你, 再多少少根你至放佢入泥好無 ?
JicJicmom 發表於 2009-5-19 12:11

yeah....it's great
回復