Vincentma的無憂地帶

作者: vincentma 發表于 2008-12-7 20:00:50
144576 2729
BanbieChan 發表於 2009-2-1 19:05:41 |顯示全部樓層
嘻嘻

我都鍾意淺色呢個

回復

vincentma 發表於 2009-2-1 21:02:04 |顯示全部樓層
321# BanbieChan 多謝公主,你既 post ,我睇左 20 頁唷,要繼續努力至得!
回復

亞實 發表於 2009-2-1 21:03:31 |顯示全部樓層
好靚的月季
回復

carman_mama 發表於 2009-2-1 21:32:09 |顯示全部樓層
我都覺得最淺色的最靚
回復

vincentma 發表於 2009-2-1 21:41:58 |顯示全部樓層
Carman_mama & 阿實,多謝賞花。
回復

hk88688 發表於 2009-2-2 01:25:07 |顯示全部樓層
Vincent媽, 我都同公主一樣呀, 鍾意淺色多啲, 淺得好靚呀, 仲好毒add6icon
回復

vincentma 發表於 2009-2-2 12:58:00 |顯示全部樓層
Vincent媽, 我都同公主一樣呀, 鍾意淺色多啲, 淺得好靚呀, 仲好毒add6icon
hk88688 發表於 2009-2-2 01:25

Fanny, 係囉,我就係上左呢個網站中左毒啦!多蟲多病都要試囉!
回復

hk88688 發表於 2009-2-2 18:48:56 |顯示全部樓層
Vincent媽, 我都喺度中咗好多毒呀, 上嚟好易搞到百毒纏身
回復

yuwaiman 發表於 2009-2-2 19:07:30 |顯示全部樓層
一盆玫瑰有深色有淺色咁盞鬼, 咁咪好囉, 每次開花都可以估吓佢係深色定淺色, 不過我ike淺色多d喎
回復

vincentma 發表於 2009-2-2 20:18:21 |顯示全部樓層
Vincent媽, 我都喺度中咗好多毒呀, 上嚟好易搞到百毒纏身
hk88688 發表於 2009-2-2 18:48

Fanny,你係大戶人家,地方有的是,所以唔怕中毒,我都係要就住就住,集中接受幾樣毒好 D
回復

hk88688 發表於 2009-2-3 01:40:22 |顯示全部樓層
Fanny,你係大戶人家,地方有的是,所以唔怕中毒,我都係要就住就住,集中接受幾樣毒好 D http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/bearcat/bc%20(37).gif
vincentma 發表於 2009-2-2 20:18

add13icon Vincent媽, 中毒唔關有無地方種事,
見到靚靚花花, 就咩都唔記得嫁喇
我好多時都係不自覺咁, 帶咗啲花花返屋企
但係都無諗過種響邊, 搬咗返屋企先再算
你睇敏敏響封殺令下, 依然故我大手入貨就知喇
回復

vincentma 發表於 2009-2-3 08:19:10 |顯示全部樓層
add13icon Vincent媽, 中毒唔關有無地方種事,
見到靚靚花花, 就咩都唔記得嫁喇
我好多時都係不自覺咁, 帶咗啲花花返屋企
但係都無諗過種響邊, 搬咗返屋企先再算
你睇敏敏響封殺令下, 依然故我大手入 ...
hk88688 發表於 2009-2-3 01:40

咁又係!不過我屋企無人俾壓力我,如果自已都唔自制下,就唔得了!
回復

vincentma 發表於 2009-2-3 08:21:49 |顯示全部樓層
一盆玫瑰有深色有淺色咁盞鬼, 咁咪好囉, 每次開花都可以估吓佢係深色定淺色, 不過我ike淺色多d喎 ...
yuwaiman 發表於 2009-2-2 19:07

敏敏,係囉!成日玩開估遊戲!
回復

yuwaiman 發表於 2009-2-3 08:30:32 |顯示全部樓層
Fanny, 咁人地d玫瑰插唔生咪要買苗囉, 鬼叫我冇鬼用咩
回復

vincentma 發表於 2009-2-3 20:46:02 |顯示全部樓層
Fanny, 咁人地d玫瑰插唔生咪要買苗囉, 鬼叫我冇鬼用咩
yuwaiman 發表於 2009-2-3 08:30

我地都有買月季苗呀,齊齊無用囉!
回復

vincentma 發表於 2009-2-5 21:14:13 |顯示全部樓層
大麗花,有幾多花 Lum喇!呢個係我幾有成功感既一種花花,因為係舊年留種又生長到既花花,希望可以向阿 Sir交待喇!add6icon
回復

vincentma 發表於 2009-2-5 21:17:34 |顯示全部樓層
我堁 rosemary舊年瓜左,好在扦插到,希望今年健康成長喇!
回復

vincentma 發表於 2009-2-5 21:31:57 |顯示全部樓層
我第二批水仙,仍然好多花花,真係好香呀!
回復

nuage 發表於 2009-2-6 00:11:50 |顯示全部樓層
11月北上買既月季,呢幾日又開花啦,不過唔知點解,顏色會淡咁多既?係唔係肥唔夠呢? Size 仍然好大。
vincentma 發表於 2009-2-1 18:14

真係淡色靚d呀﹗ 漸漸變色幾好呀﹗好似買幾種色玫瑰返屋企﹗
唔知係咪唔夠陽光﹗所以變色﹗我估﹗add3icon
回復

hk88688 發表於 2009-2-6 00:37:16 |顯示全部樓層
yuwaiman 發表於 2009-2-3 08:30

我都係add7icon 所以齊齊去返學add14icon
今次真係要俾心機上堂先得喇, 同學仔, 好多條生命操縱响我哋手裡面add10icon
回復